Zippek nie odpala
• Strona 1 z 1
Zippek nie odpala
Posiadam zipp quantum lecz mam problem raz odpali raz nie odpali wyczyscilem gaznik prubowalem wyregolowac nic bo to jest gaznik mikutti i tak powinien odpalic naladowalem akumulator wymienilem 2 razy swiece ma iskre kompresje z filtra powietrza leci jakis maly dym nie wiem czy to tak ma byc
macie jakies pomysly prosze o pomoc

- Masterleoni
- Świeżak
Filtr powietrza tez sprawdzony z 4 razy dobrze przdmuchany kompresorem i do tego prubowalem odpalac bez filtra i nic
- Masterleoni
- Świeżak
Problem gdy wstrzykuje paliwo do cylka powinien odpalic odpala tylko lekko i gasnie a iskra jest na karzdej z nowych swiec to samo jakiego koloru powinna byc ta swieca i jakiego koloru iskra bo mam niebieska ?
- Masterleoni
- Świeżak
Zrobilem 1tydz bawilem sie w roskrecanie calego silnika wystarczylo ze dokrecilem tlok i odpala no moze ciezko ale poradze sobie raczej mozliwe ze to wina akumulatora hehe ale mysle ze poradze zobie heh
- Masterleoni
- Świeżak
dzieki za pomoc odpalil pojezdzilem troche ale teraz go zatarlem moze jakis szlif wykonac bo cyl nieuszkodzony pierscienie tez tylko tlok nawet dobrze zjechany tak zeby pojezdzil przynajmniej miesiac bo dostane wyplate i kupie sobie lepszy mozecie mi doradzic jaki kupic zeby dal durzo koni do 2sówu
- Masterleoni
- Świeżak
Jezeli wykonasz szlif to musisz kupic tlok nadwymiar do ktorego MUSISZ miec nowe pierscienie
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości