Katalizator - po co on właściwie tam siedzi?
• Strona 1 z 1
Katalizator - po co on właściwie tam siedzi?
Mam ten katalizator w dyfuzorze w mojej apce rs 50 i zastanawiam się po co on tam wogóle jest? Wycinać go? Jeszcze teraz mi się tam coś poluzowało i jak puknę kluczem to słychać że coś jest nie tak, ale dzięki temu motor zyskał na mocy, jedzie szybciej o jakieś 10 km/h i ma lepsze przyśpieszenie i wiadomo troche inny dźwięk, ale nie jest tak źle. To wywalać ten katalizator czy nie?
-
Łukasz_15* - Świeżak
w sumie to to jest taka mała blokada bo on coś ze spalinami i robi ja tez mam w ry-8 i on jest blokadą którą można zdjąć ale nie trzeba, i mało osób o tym wie. Jak dla mnie wywal, żeby nie było ja tego nie zrobiłem u siebie bo ojciec mi nie pozwala. (ale wieś ;/)
Jawa 50 --> Keeway RY-8 --> Suzuki GSF 400
-
Jimi92 - Świeżak
Pewnie się przepaliło troche blachy w środku...
Niektórzy opróżniają cały dyfuzor i rzeczywiscie silnik ma lżej wkrecać się na obroty, ale nawet sporo wiecej pali wtedy bzyk...
A musi być od nowości, bo by homologacji nie dostał za zanieczyszczanie środowiska.
Niektórzy opróżniają cały dyfuzor i rzeczywiscie silnik ma lżej wkrecać się na obroty, ale nawet sporo wiecej pali wtedy bzyk...
A musi być od nowości, bo by homologacji nie dostał za zanieczyszczanie środowiska.
CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Ścigacz.pl
Dzięki za rade Jimi i Fenek
Chodziło mi tylko o to czy można wywalić czy nie. Więc wywalam, bo akurat jeszcze inną rureczke wycinałem w wydechu i zauważyłem przy okazji, że coś jest w dyfuzorze i okazło się, że katalizator.
Teraz tylko trzeba z kimś kompetentym pociachać dyfuzor, wywalić i zaspawać.

Teraz tylko trzeba z kimś kompetentym pociachać dyfuzor, wywalić i zaspawać.
-
Łukasz_15* - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm