Kupno Suzuki GSX-R 600. Poważna rozterka pomocy!
• Strona 1 z 1
Kupno Suzuki GSX-R 600. Poważna rozterka pomocy!
Witam,
ostatnio przeszukując ogłoszenia sprzedaży motorów w Anglii natknąłem się na ofertę sprzedaży Suzuki GSXR 600 za 1200 funtów!
z takim opisem
need to sell it fast contact me and i ll replay the same day.the bike has 8 months mot and it is working very good
No więc odezwałem się do gościa drogą mailową z zapytaniem dlaczego sprzedaje tak tanio i czy coś z tym motocyklem jest nie tak, czy coś w nim jest popsute itp. Spytałem również czy jest w stanie go dla mnie przetrzymać na wypadek jakbym się zgodził przyjechać po niego do Anglii.
Odpowiedział mi ładną angielszczyzną (chociaż hiszpańskie nazwisko). Napisał, że w tym momencie motocykl jest w Hiszpanii ponieważ musiał się tam przenieść z powodu pracy i chce go sprzedać jak najszybciej. Pisał, że motor jest w znakomitym stanie, nie ma z nim żadnym problemów i że może wynająć firmę transportową, która prześle mi raport ze stanu motocykla, dostarczy mi go do Polski i po moich oględzinach sam zdecyduję się na jego kupno.
Odpisałem, że nie rozumiem dlaczego aukcja była wystawiona na angielskiej stronie (motor z angielskimi blachami), a on go nagle sprzedaje w hiszpanii. I spytałem jaka może być cena transportu.
Odpisał, że musiał wyjechać więc zabrał motor ze sobą, a teraz chce go sprzedać. Napisał, że transport kosztuje ok 2tys zł i się dzielimy nim po połowie. Czyli w sumie całkowity koszt wyszedłby z kupnem motoru+transport+rejestracja+ubezpieczenie jakieś 8tyś zł.
btw: przebieg; 12tys mil
I tu pytanie:
Co o tym myślicie?:) Mam nadzieję, że nie znudziłem Was za mocno!:D
pozdro i dzięki za pomoc
ostatnio przeszukując ogłoszenia sprzedaży motorów w Anglii natknąłem się na ofertę sprzedaży Suzuki GSXR 600 za 1200 funtów!
z takim opisem
need to sell it fast contact me and i ll replay the same day.the bike has 8 months mot and it is working very good
No więc odezwałem się do gościa drogą mailową z zapytaniem dlaczego sprzedaje tak tanio i czy coś z tym motocyklem jest nie tak, czy coś w nim jest popsute itp. Spytałem również czy jest w stanie go dla mnie przetrzymać na wypadek jakbym się zgodził przyjechać po niego do Anglii.
Odpowiedział mi ładną angielszczyzną (chociaż hiszpańskie nazwisko). Napisał, że w tym momencie motocykl jest w Hiszpanii ponieważ musiał się tam przenieść z powodu pracy i chce go sprzedać jak najszybciej. Pisał, że motor jest w znakomitym stanie, nie ma z nim żadnym problemów i że może wynająć firmę transportową, która prześle mi raport ze stanu motocykla, dostarczy mi go do Polski i po moich oględzinach sam zdecyduję się na jego kupno.
Odpisałem, że nie rozumiem dlaczego aukcja była wystawiona na angielskiej stronie (motor z angielskimi blachami), a on go nagle sprzedaje w hiszpanii. I spytałem jaka może być cena transportu.
Odpisał, że musiał wyjechać więc zabrał motor ze sobą, a teraz chce go sprzedać. Napisał, że transport kosztuje ok 2tys zł i się dzielimy nim po połowie. Czyli w sumie całkowity koszt wyszedłby z kupnem motoru+transport+rejestracja+ubezpieczenie jakieś 8tyś zł.
btw: przebieg; 12tys mil
I tu pytanie:
Co o tym myślicie?:) Mam nadzieję, że nie znudziłem Was za mocno!:D
pozdro i dzięki za pomoc
- PawulonVBK
- Świeżak
Troche mala kwota jak za takie moto. Czemu koles chce koszty transportu na pol wziac? Ja bym napisal czy da rade podleciec po niego w przyszlym tyg. Jesli tak to wsiadaj w samolot lec potem kuriera bierzesz on ci przywozi do domu a ty samolotem wracasz. Przy okazji masz ciepelko przez pare dni a nie deszcz
Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Blady 900 puk puk puk
-
Konio - Mieszkaniec forum
Przekręt. Sam miałem doczynienia z czymś takim dwa razy. A wczoraj rozmawiałem z chłopakiem który handluje enduro i crossami i mówi że też się z tym spotkał i w ogóle powiedział że moto z Anglii są tak zajechane że ich nie chce
- schwarz
- Świeżak
schwarz napisał(a):A wczoraj rozmawiałem z chłopakiem który handluje enduro i crossami i mówi że też się z tym spotkał i w ogóle powiedział że moto z Anglii są tak zajechane że ich nie chce
Kolo kupił jakiegoś wraka i pier... , że wszystki moto z Anglii są po ch..u
Sorry za off top ale musiałem.
Każdy w Anglii gumuje na moto, robi stopee i wali na czołówe z ogrodzeniem...
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Ścigacz.pl
To zapraszam do mnie. Zobaczysz sobie jaką mam "skatowaną" CeBRe. Sorry że się unosze ale później powstaja takie historie, że w Kawie pęka rama itp.
-
limak14 - VIP Ścigacz.pl
-
przemko27vr4 - Świeżak
przemko27vr4 napisał(a):Nie wspominal o wplaceniu zaliczki na konto to wtedy motor przytrzyma
I w tym momencie powinieneś sobie odpuścić.
HONDA CB500S 2000r
SUZUKI GSX-R 600 K5
Sprzedam nową szybę do GSX-R 1000 03-04
SUZUKI GSX-R 600 K5
Sprzedam nową szybę do GSX-R 1000 03-04
-
Lackysenior - Świeżak
Trochę temat nieczynny, jakiś tydzień już nikt nie wykazuje zainteresowania...
Chyba nie pisałeś tego z myslą nabijania sobie postów ?
Chyba nie pisałeś tego z myslą nabijania sobie postów ?
-
limak14 - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1