Zakaz wjazdu motocykli na osiedle
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Zakaz wjazdu motocykli na osiedle
Witam, tak tylko chciałem sie pożalić... Od paru tygodni na moim osiedlu trwa akcja(na razie tylko ogłoszenia rozwieszają) że z jedynego miejsca gdzie był mały daszek i miejsce do przypięcia moto "TRZEBA usunąć motory bo przeszkadzają pieszym i zagradzają drogę ewakuacyjną z garażu". Po pierwsze - owszem stoją PRZY bramie ewakuacyjnej, ale nie utrudniają do niej dostępu ani nie przeszkadzają w otwarciu jej, po drugie moto stoją zwykle wzdłuż ściany a dla pieszych spokojnie pozostaje 1,5m na przejście. a jak komuś nie odpowiada to moża dać krok w bok i spokojnie przejść uliczką tuż obok chodnika(uliczka osiedlowa więc ruch znikomy).Dobra, zacząłem parkować gdzie indziej. przy bramie wyjazdowej z osiedla(budka ochroniarzy i szlaban). wczoraj się dowiedziałem że tam też nie można, i w zasadzie to ochroniarze mają zakaz otwierania szlabanu motocyklistom. No ręce mi opadły. Płacę w czynszu za miejsce parkingowe dla jednego pojazdu na osiedlu(mimo że jak się chce zaparkować po godzinie 18 to trzeba 3 razy osiedle przejechać żeby znaleźć jakąś lukę do wciśnięcia się). Moto jest moim jedynym pojazdem, zajmuje 1/3 miejsca które musi mieć auto, a w administracji słyszę że mogę sobie obok na płatnym parkingu kupić miejscówkę. Oni mi powinni czynsz obniżyć za to że mało miejsca zajmuję a nie jeszcze zakazują wjazdu motocyklem na osiedle... Mimo zakazu będę stawiał moto wśród puszek, ale boję się że pewnego ranka zastanę sprzęta leżącego bo komuś się nie spodoba że jakiś jednoślad mu miejsca zajmuje... no ręce opadają.... w poniedziałek idę do administracji awanturę zrobić... zobaczymy co będzie..
- niesiob
- Świeżak
Zbierz większą ekipę motocyklistów i zrób strajk na osiedlu
albo do TVN'u zgłoś oni lubią takie historie.
Możliwe że ktoś w nocy przyszalał na osiedlu i jakiemuś mocherowi się nie spodobało i namieszał tak, że spółdzielnia teraz wprowadzić chce debilny zakaz, bo niestety debili z władzą nie brakuje.

Możliwe że ktoś w nocy przyszalał na osiedlu i jakiemuś mocherowi się nie spodobało i namieszał tak, że spółdzielnia teraz wprowadzić chce debilny zakaz, bo niestety debili z władzą nie brakuje.
-
MaRRiusz - Świeżak
wikples napisał(a):to jakby zakazać murzynom wychodzenia z domu...
co za idiotyzm, wysaź tą spółdzielnie w pi*du
to ten moto jest czarny ?

a tak powaznie to awanti to jedyne wyjscie, skoro placisz za miejsze w czynszu to moga cie cmoknac
-
bast - Bywalec
Panowie, a może by tak człowa wesprzeć
Ja jestem z Wawy, daj znać, gdzie to jest, ustawimy się i we dwudziestu podjedziemy, zobaczymy co na to ochrona zrobi
Powiesz, że goście do Ciebie przyjechali
Kto się pisze?

-
Ciechan666 - Świeżak
SzpiceR napisał(a):spal im skuter xD
^^
Ja natomiast zorganizowałbym grupowe palenie gumy, albo grupowe strzelanie z wydechu. Metodą szantażu. Jeśli macie problem: to co jakiś czas w nocy, będzie taki hałas, że ni *** nie pośpicie głupie ***. Moim zdaniem z debilami nie należy rozmawiać, tzn nie twierdze, że bez rozmowy nie powinno się obejść. Możliwe, że zarząd to normalni ludzie. Tak czy owak na dłuższą metę szkoda nerwów! Pozdro
Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
Napisz do administracji pismo z krótkim opisem Twojej sytuacji i prośbą o wyjasnienie, na jakiej podstawie zabraniają Ci dostępu do miejsca parkingowego. Zrób dwie kopie, napisz na dole "podanie sporządzono w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach". Jedno podanie dla nich, na drugim niech potwierdzą przyjęcie Twojego podania, z datą przyjęcia, pieczątką administracji i podpisem osoby przyjmującej. Bez otrzymania tego potwierdzenia stamtąd nie wychodź. Nie dyskutuj, zostaw podanie, zabierz potwierdzenie, wyjdź i czekaj na odpowiedź.
RSV
-
kondraxk - Świeżak
Niestety trzeba walczyć z przyzwyczajeniami i starymi durnymi babami.
Oni akceptują tylko to czego się nauczyły przez szereg lat i nic więcej. Wszelkie odstępstwa dla nich są złe i wymagają potępienia jako wcielenia szatana.
Mi włamali się do piwnicy, więc postanowiłem że rower będę trzymał na balkonie. Jeździłem windą z rowerem a facetka zaczęła mnie ochrzaniać że winda jest dla ludzi a nie dla rowerów
Ku**a windą jeżdżą śmierdzące psy ludzie czasem ze sporym sprzętem, wózki dla dzieci też miejsce zajmują ale to rower jest najgorszy???
Młodo wyglądam więc była odważna, a jak ją opi******łem do się jędza stara prukwa zamknęła.
Stare baby wychodzą z psami i zasrywają wszelkie trawniki gvwnami ale to w ich przekonaniu jest ok, że naokoło jedzie.
A jak ma się motocykl i redukuje korki w mieście i miejsce na parkingu to już grzech. Niestety buraki buraki mieszkają wokół nas.
Oni akceptują tylko to czego się nauczyły przez szereg lat i nic więcej. Wszelkie odstępstwa dla nich są złe i wymagają potępienia jako wcielenia szatana.
Mi włamali się do piwnicy, więc postanowiłem że rower będę trzymał na balkonie. Jeździłem windą z rowerem a facetka zaczęła mnie ochrzaniać że winda jest dla ludzi a nie dla rowerów

Ku**a windą jeżdżą śmierdzące psy ludzie czasem ze sporym sprzętem, wózki dla dzieci też miejsce zajmują ale to rower jest najgorszy???
Młodo wyglądam więc była odważna, a jak ją opi******łem do się jędza stara prukwa zamknęła.

Stare baby wychodzą z psami i zasrywają wszelkie trawniki gvwnami ale to w ich przekonaniu jest ok, że naokoło jedzie.
A jak ma się motocykl i redukuje korki w mieście i miejsce na parkingu to już grzech. Niestety buraki buraki mieszkają wokół nas.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Ścigacz.pl
falconiforme napisał(a):Młodo wyglądam więc była odważna, a jak ją opi******łem do się jędza stara prukwa zamknęła.![]()
Dobrze! DOBRZE!!! Więcej agresji! Nie damy się moherom i starym zgredom. Wolny kraj, jak będę chciał to motocykl wsadzę do windy!
Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
Gdzies by kiedys artykuł że w częstochowie postawili znak zakazu wjazdu dla motocykli do centrum miasta. Ogólnie z takimi akcjami to paranoja, u mnie na osiedlu tez jakas petycja poszła na motocyklistów ze za głosno ze to ze tamto.
GSX-R 1000 K4
&
Bandit 600 S
&
Bandit 600 S
-
Majkel22 - Świeżak
Ten kraj schodzi na psy. No niestety to wina 2 wojny swiatowej. Niemcy na spole z ruskimi wymordowali wieksza czesc polskiej inteligencji. Zostala banda kretynow, ktorej dodatkowo pranie mozgow zrobilo 50 lat komunizmu. I powstala armia moherow pod przywodztwem niesamowicie oswieconego ojca dyrektora i braci co ukradli ksiezyc i szerza nienawisc do blizniego swego.
Nie to, zebym komus ublizal, wszelka zbieznosc nazwisk i faktow przypadkowa.
Nie to, zebym komus ublizal, wszelka zbieznosc nazwisk i faktow przypadkowa.
-
rambo wwa - Świeżak
Jak nie ma tego w statusie spółdzielni czy osiedla to wiesz co sobie mogą ...
Gorzej jak na następnym spotkaniu rady osiedla(czy jak to sie zwie) spotkasz się z wnioskiem o zakaz wpuszczania motocyklów na osiedle ze względu na łamanie przepisów o nadmiernym hałasie na osiedlu(jak maja taki zapis).
Z drugiej strony niech Ci zwrócą pieniądze za każdy dzień w którym Cie nie wpuścili na Twoje miejsce parkingowe.
I wszystko pisemnie z podbiciem przyjecia pisma...
Gorzej jak na następnym spotkaniu rady osiedla(czy jak to sie zwie) spotkasz się z wnioskiem o zakaz wpuszczania motocyklów na osiedle ze względu na łamanie przepisów o nadmiernym hałasie na osiedlu(jak maja taki zapis).
Z drugiej strony niech Ci zwrócą pieniądze za każdy dzień w którym Cie nie wpuścili na Twoje miejsce parkingowe.
I wszystko pisemnie z podbiciem przyjecia pisma...
-
patryk83 - Bywalec
idz do spółdzielni i zrób awanture następnie do administracji żeby Ci zwrócili pieniądze za nie wykorzystywanie miejsca parkingowego ze względu na nie chęć mieszkańców do motocyklistów.Albo opier****dolą mieszkańców albo zrobią Ci specjalną przepustke na parking bo napewno nie spodoba się chęć zwrotu pieniędzy xD
Jak to nie pomoże to spal im skuter xD
Jak to nie pomoże to spal im skuter xD
Po wypadku apka rozjebana ja też ;/. Jak narazie liże rany a później znów na moto
- dominik12
- Świeżak
patryk83 napisał(a):Gorzej jak na następnym spotkaniu rady osiedla(czy jak to sie zwie) spotkasz się z wnioskiem o zakaz wpuszczania motocyklów na osiedle ze względu na łamanie przepisów o nadmiernym hałasie na osiedlu(jak maja taki zapis).
A guzik - mogą sobie wsadzić taki zapis. Jeżeli motocykl ma ważne badanie techniczne, to znaczy, że spełnia normy hałasu. A jak coś nie pasuje, to niech płącą za fachowca z decybelomierzem. I to ONI niech płacą, bo to oni chcą udowodnić winę. Mi się w głowie nie mieści jakim prawem można zabronić komuś wjazdu pod WŁASNY dom motocyklem. A jakby przyjechał pajac w tuningowanym Kadecie z rynną zamiast rury wydechowej, to by go wpuścili??? A dostawców pizzy na skuterach?? Co? Strzelać do nich? Na mnie też kiedyś wezwali policję, jak o 7 rano motocykl stał "na ssaniu" przez 5 minut, bo zimno było. Policja przyjechała, popatrzyli chłopaki, że jest badanie techniczne, że jest po "ciszy nocnej", popytali jak się jeździ na takim moto i pojechali do siebie. NIE DAJMY SIĘ WARIATOM!
-
Ciechan666 - Świeżak
Awantura to dobra sprawa. Ale podstawą powinno być napisanie pisma z prośbą o wyjaśnienie sprawy. Napisz, że motor nie przeszkadza, nie hałasuje bo ma badania techniczne i spełnia normy, zajmuje 3x mniej miejsca i jeśli faktycznie płacisz za miejsce parkingowe, to możesz sobie tam trzymać nawet amfibię.
ZZR 600
- Rocks
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2