Czyszczenie szyby w kasku
• Strona 1 z 1
Czyszczenie szyby w kasku
Jak czyscicie szybe, zeby jej nie porysowac i nie uszkodzic antyfoga?
-
rambo wwa - Świeżak
Ja czyszcze płynem do okien, srajtaśmą lub ręczniczkami papierowymi jak są pod ręką.
W hjc r1 mam antyfoga, ale myję od środka, bo czasem robi się dziwny, wodnisty nalot od wewnątrz, który skutecznie ogranicza widoczność (i nie jest to para wodna:P).
W hjc r1 mam antyfoga, ale myję od środka, bo czasem robi się dziwny, wodnisty nalot od wewnątrz, który skutecznie ogranicza widoczność (i nie jest to para wodna:P).
- devxx
- Świeżak
Na zewnątrz czyszczę płynem do szyb- Clinem (taka biała pianka). Polecam wszystkim- wszystkie owady i inne zabrudzenia schodzą bardzo łatwo
A od środka myję tylko i wyłącznie palcami, pod bieżącą, letnią wodą. Gdzieś kiedyś czytałem, że szmatką czy papierem można uszkodzić antyfoga. pzdr

-
patryk2340 - Świeżak
Jak masz miękką srajtaśmę (do delikatnych tyłków:) ) lub miękki ręcznik papierowy nie porysuje, chyba że szybka słabej jakości. Ja tak samo jak kolega patryk2340 czyszczę płynem do szyb Clin i ręcznik papierowy, robaki ładnie schodzą.
-
MaRRiusz - Świeżak
IMO tarcie szybki kasku, choć by najbardziej miękkimi szmatkami, jest błędem. Prędzej czy później podda się najlepszy anti-scratch.
Najlepiej jest zdjąć szybkę i płuczemy pod letnią wodą z mydłem. Potem do sucha delikatnie wycieramy miękkim papierem toaletowym żeby smug nie było.
Najlepiej jest zdjąć szybkę i płuczemy pod letnią wodą z mydłem. Potem do sucha delikatnie wycieramy miękkim papierem toaletowym żeby smug nie było.
-najpierw DR 600
-potem GPZ 500
-potem CBR 900RR SC33
-teraz GSX R1000 K3 i Varadero 1000 XL
-potem GPZ 500
-potem CBR 900RR SC33
-teraz GSX R1000 K3 i Varadero 1000 XL
- Baboon
- Świeżak
Kładę na szybkę ręcznik papierowy a potem spryskuje płynem do mycia okien, po minucie zdejmuję papier i wszytko pięknie odchodzi potem tylko płukanie pod wodą i wycieram ręcznikiem papierowym. Od środka tak samo. A jak wam szybka paruje to polecam antifoga speedo, można kopić gosporcie, zajebiście się sprawuje. Pozdr
Hornet-->929-->954-->DRZ 400 SM k6 | http://bikepics.com/members/sepo/
-
sepo - VIP Åšcigacz.pl
Idź do LIDLA, tam ostatnio były specjalne ściereczki do wizjerów w kaskach. W 1 saszetce były 2 specjalne ścierki itp itd
Ostatnio jakoś sporo akcesoriów (taki pierdół) wyrzucili w tym sklepie na pułki
Ostatnio jakoś sporo akcesoriów (taki pierdół) wyrzucili w tym sklepie na pułki
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
W inter-motors jest taki fajny preparat do mycia szybek, (z kolorystyki wnoszÄ™ - ludwik z wodÄ…), do tego mini gÄ…bka i mini wycieraczka.
Sprawdza siÄ™ dobrze.
A do wycierania z zewnątrz delikatny papier toaletowy, chusteczki higieniczne lub delikatny ręcznik papierowy.
Sprawdza siÄ™ dobrze.
A do wycierania z zewnątrz delikatny papier toaletowy, chusteczki higieniczne lub delikatny ręcznik papierowy.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Sepo dał najlepszy sposób. Ewentualnie większość pokrowców na kaski wewnątrz ma materiał do czyszczenia kasku. U mnie super, bo mam czarny błyszczący z czarną szybą wiec widać wszelkie paluchy 

ZZR 600
- Rocks
- Świeżak
Ja tam wale ludwika lub inny shit do mycia na gabeczke, pozniej ciepla woda pod kranem i na koniec recznik papierowy lub srajtasma do delikatnych zadkow i jest cacy
PS: Mialem kiedys piekny miekki worek od swojego shoei'a ale "wywialo" mi go z plecaka jak cialem na wariata po Wislostradzie - tak sie konczy jazda z uchylonym plecakiem

PS: Mialem kiedys piekny miekki worek od swojego shoei'a ale "wywialo" mi go z plecaka jak cialem na wariata po Wislostradzie - tak sie konczy jazda z uchylonym plecakiem

Pozdrawiam,
4est
4est
-
4est - Świeżak
Mam też taki preparat Prestone: bug&tar remover, stosuje w aucie i motocyklu na robaki i smołę, do kasku się nie odważyłem, jak ktoś chce niech to sprawdzi czy nie ma wpływu na szybkę
.
Co do mycia antyfoga czy pinlocka mi podpowiedziano by umyć obficie środkiem do mycia garów (typu ludwik) nie szorować, spłukać i można suszarką do włosów wysuszyć by nie było zacieków... nie wycierać.

Co do mycia antyfoga czy pinlocka mi podpowiedziano by umyć obficie środkiem do mycia garów (typu ludwik) nie szorować, spłukać i można suszarką do włosów wysuszyć by nie było zacieków... nie wycierać.
-
MaRRiusz - Świeżak
A ja uzywam jednorazowych chusteczek do przecierania okularow ( mowie o zewnetrznej stronie). Wewnetrzna to tylko woda i delikatny papier a potem leciutko przecieram.
http://pl.youtube.com/watch?v=Ygm6irGpy ... re=related | | Pamietamy... [*]
-
s_extrem* - Świeżak
Na stacjach Shell-a są takie specjalne pianki do kasków. Spryskuje szybke tą pianką odczekuje pare chwil, i potem ścieram bawełnianą ściereczką i jest sii , wszystkie robaki schodzą
- piotrek1317
- Świeżak
W trasie polecam produkt ARMOR ALL Wipes do szyb i reflektorow zakupione na ORLENIE w cenie 12zl za 15 sztuk.Czyszcza ladnie ,nie zostawiaja smug ani refleksow.Sa nieduzych rozmiarow wiec mieszcza sie w zadupku nawet motocykla sportowego
-
przemko27vr4 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości