Yamaha Yzf 600 r Thundercat szarpie na niskich obrotach
• Strona 1 z 1
Yamaha Yzf 600 r Thundercat szarpie na niskich obrotach
Witam, jeżdżę kilkanaście lat motorami, MZ 150, potem Jawa 350, przez 4 lata choperkiem Suzuki Madura 700. Kupiłem ostatnio z małym (udokumentowanym )przebiegiem 6 tys Yamahe Thundercata. Motocykl wygląda jakby wyjechał z fabryki. Jednak przy delikatnym ruszaniu na niskich obrotach (lub jeździe w korkach) motocykl szarpie, słychac szarpiący rozrząd i łańcuch. Dopiero gdy kręcę na 3-4 tys jest ok. Dotychczas przy moim starym choperku mogłem swobodnie powoli kręcić przy ruszaniu. Czy to jest taki charakter Yamahy, czy mam coś popsute? Proszę o pomoc i poradę.
Aha , 100 stopni w korkach lub w spokojnej jeździe to normalne?
moje gg 5477121 , lub mail digiland@wp.pl
Aha , 100 stopni w korkach lub w spokojnej jeździe to normalne?
moje gg 5477121 , lub mail digiland@wp.pl
- digiland
- Świeżak
Temperatura jak najbardziej normalna jak stoisz w korku lub bardzo wolno jedziesz.
Moim zdaniem motocykl wymaga dobrego serwisu gaźników, sprawdzenia świec i filtra powietrza.
Po regulacji i synchronizacji gaźników będzie lepiej.
Jak jest rozjechana synchronizacja lub źle wyregulowane gaźniki to może szarpać na niskich obrotach.
Moim zdaniem motocykl wymaga dobrego serwisu gaźników, sprawdzenia świec i filtra powietrza.
Po regulacji i synchronizacji gaźników będzie lepiej.
Jak jest rozjechana synchronizacja lub źle wyregulowane gaźniki to może szarpać na niskich obrotach.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Szarpanie może też być spowodowane zbyt luźnym łańcuchem.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Czyli to, że to ścigacz i wymaga wysokich obrotów , na niskich też powinien się "toczyć" bez szarpania?
Pytanie, jestem z Włocławka, gdzieś w pobliżu jest dobry mechanik, który ustawi mi te gaźniki?
z góry dziękuję za pomoc
Pytanie, jestem z Włocławka, gdzieś w pobliżu jest dobry mechanik, który ustawi mi te gaźniki?
z góry dziękuję za pomoc
- digiland
- Świeżak
Tak powinien toczyć się bez szarpania
Może też być to spowodowane jak landryss wspomniał przez łańcuch (zbyt luźny lub wyciągnięty w jednym miejscu mocniej )

Dream ride... www.youtube.com/watch?v=6EyJz46EMWk
-
Fikol - Świeżak
Pytanie, jak sprawdzić, czy gaźniki są dobrze wyregulowane?
Mam podobne objawy, ale mój łańcuch niestety powoli się kończy (tak mi się wydaje)...
Mam podobne objawy, ale mój łańcuch niestety powoli się kończy (tak mi się wydaje)...
- devxx
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 31 gości