suzuki gsxf 600 pomocy
• Strona 1 z 1
suzuki gsxf 600 pomocy
Witam. Kupiłem moją suze 2 dni temu jako uszkodzoną, mianowicie nie miała iskry. Koleś był zdziwiony jak mu za godzinę zadzwoniłem i dałem posłuchac jak chodzi. Okazalo się ze miał w niej zwarty aku, do niego podpinał inny przez kable i kręcił ale nie było iskry:). Nacieszyłem się troche jazdą ale przydarzył się problem z odpaleniem. Moto po wbiciu jedynki zgasło (sprzęgła prawdopodobnie jest koncówka i musze wymienic), ale przy próbie ponownego odpalenia nie swiecila kontrolka luzu i nie chcial krecic. Po jakimś czasie przeczyściłem wszelkie możliwe styki, sprawdziłem bezp. i udało sie odpalic.Znowu trochę pojeżdziłem i to samo. Zgasł po wbiciu jedynki znowu ta kontrolka nie świeci rozrusznik nie kręci i d*pa. Pomocy dopiero co kupilem moto i stoi!!!
- majster85
- Świeżak
A jaka byla przyczyna ,ze udalo Ci sie odpalic jak przeczysciles styki i sprawdziles bezpieczniki.Pewnie gdzies robi zwarcie lub czujnik luzu nawala.Odczep koste ktora idzie od czujnika luzu i wtedy zobacz czy bedzie krecil.
A zalacza sie pompa paliwa,gdy nie pali kontrolka od luzu?
A zalacza sie pompa paliwa,gdy nie pali kontrolka od luzu?
-
macs - Bywalec
rok 92, stopka była złożona, kontrolka od pompy nie swieci. Ten czujnik jak przestygnie to widzi luz i wtedy kreci jest jeszcze problem przy wbijaniu jedynki, wtedy gasnie.Myslalem ze sprzeglo padniete ale w tym przypadku chyba ten czujnik tez nawala i wyłacza zapłon. Tak mi sie wydaje ide wlasnie to rozkrecac.
- majster85
- Świeżak
Czujnik stopki poprawiony, jeszcze ten czujnik luzu nawala. Jak chwile pojezdrze to czujnik nie dziala zgasze moto i nie odpale dopiero jak ostygnie to widzi luz. Jak moge sprawdzic ten czujnik? Po kablu doszedlem,odkrecilem dekiel i jest to taki plastikowe kółko zatyka taki otworek przez ktory leci olej jak sie go odkreci. Chyba ze to nie to, nie znam sie za duzo na tym. Proszę o wskazówki
- majster85
- Świeżak
Tak,to co opisujesz to jest wlasnie czujnik luzu.Jesli chcesz go wykrecic to przechyl lekko moto by olej nie lecial.Jesli czuknik nawala to najlepiej go wymien (koszt okolo 20zl)lub odczepkoste od czujnika.Jedna wada,nie bedziesz widzial czy masz luz 

-
macs - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 64 gości