Zobacz wÄ…tek - P O M O C Y !!!!
NAS Analytics TAG

P O M O C Y !!!!

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

P O M O C Y !!!!

Postprzez barth59 » 23/5/2009, 09:20

Wielka prośba !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Proszę pomóżcie .
Dostałem od ojca zipp simpy - jest all OK. tzn drobny szczegół mnie przeraża. Z rurki ,która znajduje sie pod gażnikiem ,po wolnej jeżdzie / nigdy na szybkich obrotach/ po zatrzymaniu wylewa sie paliwo -jest tego znaczna ,widoczna ilość na asfalcie/ proszę poradzcie -czy to jest normalne, czy to usterka,czy moge to sam naprawic i jak ??? . Mojego starego nie będzie 3 miesiące a nie chce żeby się na mnie darł.silnik nie traci mocy,jest OK.jedynie występują czasem kłopoty z odpaleniem .czytałem że może to być problem z zablokowanym pływakiem .ale boje się żeby coś nie spaprać.

dzięki za każdą porade.

pozdro dla wszystkich ,, zipp-owiczów. barth
barth59
Świeżak

Postprzez krydka » 23/5/2009, 17:05

Po pierwsze nazywaj swoje tematy na forum sensownie.
Jeśli chodzi o wyciek,to najprawdopodobniej ten pływak tak jak czytałeś. Jeśli masz jakiekolwiek pojęcie o mechanice, to rozbierasz gaźnik i sprawdzasz jak jest pływak umocowany i czy ma odpowiednią możliwość ruchu i zamknięcia "zaworka" paliwowego. Ja gaźniki znam, ze starych dwusuwów,ale raczej zasady działania się nie zmieniły.
Jak nie chcesz się tego ruszać, to polecam serwis-nie jest to żadna poważna naprawa więc kasy z Ciebie,raczej wielkiej nie zedrą.
A tata chyba tez nie będzie krzyczał, bo to nie jest Twoja wina, tak więc spoko :)
Wiatru szum, silnika śpiew, kręta droga oczywiście bez drzew:)
krydka
Świeżak

Postprzez fajerstarter » 23/5/2009, 20:37

żeby się upewnic czy to gaznik to puknij jak będzie wyciek z niego czymś twardym,tam prawdopodobnie pływak się zawiesza i paliwo się leje,jak pukniesz w komorę pływakową i przestanie się lac tzn że gaznik i trzeba go przeczyścic,a kto to zrobi to już twój problem
xxxx
fajerstarter
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Raczek_6 » 23/5/2009, 22:33

Jeśli skuter jest na gwarancji polecam wizytę w dobrym autoryzowanym serwisie.
Lista na http://www.zipp.pl/logowanie.php?action=serwisy

Dotkniesz czegoś sam i możesz stracić gwarancję.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
Raczek_6
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

na górê