FZS 600 - zapalanie
• Strona 1 z 1
FZS 600 - zapalanie
Witam,
mam od niedawna Yamahę Fazer 600. I ona ma taką cechę, że żeby ją zapalić - muszę mieć włączony luz. Inne motory, na których miałem okazję jeździć pozwalały zapalić silnik nawet przy włączonym biegu.
I tu mam pytanie - czy FZS 600 tak ma - czy to cecha mojego egzemplarza?
Andrzej
mam od niedawna Yamahę Fazer 600. I ona ma taką cechę, że żeby ją zapalić - muszę mieć włączony luz. Inne motory, na których miałem okazję jeździć pozwalały zapalić silnik nawet przy włączonym biegu.
I tu mam pytanie - czy FZS 600 tak ma - czy to cecha mojego egzemplarza?
Andrzej
- cia102
- Świeżak
- devxx
- Świeżak
devxx napisał(a):W moim jest tak samo jak u ciebie i imo to plus, gorzej jak na światłach zgaśnie
No właśnie, ja jestem dosyc początkujący - i czasem uda mi się zgasić silnik. I wtedy robi się (przynajmniej na razie dla mnie) małe zamieszanie.
Ale skoro "ten typ tak ma" - to po prostu trzeba się przyzwyczaić.
Andrzej
- cia102
- Świeżak
YZF R1 napisał(a):a czy stopkę boczną macie schowaną...???
Raczej tak

Andrzej
- cia102
- Świeżak
Raczek_6 napisał(a):Sprawdź czujnik przy klamce sprzęgła, moim zdaniem tam może być przyczyna, inne Yamahy odpalają.
Dzięki za podpowiedź, rzeczywiście jest tak, że zapalić można albo mając luz - albo włączone sprzęgło i podniesioną stopkę. Zaraz biorę się za sprawdzanie przełącznika przy sprzęgle i stopce.
Andrzej
- cia102
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości