Zobacz wątek - Nieprawidłowa swieca - Problem
NAS Analytics TAG

Nieprawidłowa swieca - Problem

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Nieprawidłowa swieca - Problem

Postprzez gba4 » 21/5/2009, 20:50

Witam, w pierwszy dzien jak dostałem już mojego KTMa świeca padła i dałem do niego moją starą od derbi sendy, niestety nie pamiętam jak było na początku ale okropnie szybko konczą mi się w nim obroty, jak szybko biegu nie zmienie to motor spowalnia gdyż dostaje jakby odcinki i wydaje mi się ze powinien kręcic wyzsze obroty.

Czy może tak się dziać przez to że dałem swiece od innego motoru?
Dodam że filtr powietrza jest wyczyszczony

Nawet jak zmieniam biegi i mocno go ciagne po tych obrotach to zamiast przyspiesac dostaje troche zamuły przez to że obroty ma zbyt wysokie, a czasami potrafi dluzej pojezdzic na jednym biegu i jest lepiej ale to wtedy gdy nie daje mu do konca gazu

Takze jak to jest?
gba4
Bywalec

Postprzez Landryss25 » 21/5/2009, 20:56

Pisałem Ci już chyba w offroadzie żebyś dał świecę taką jak powinna być. Obroty to może być wina świecy, gaźnika, filtra powietrza.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
Landryss25
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez gba4 » 21/5/2009, 23:41

No ok ale czy może to po prostu wynikać z konstrukcji motocykla czy po prostu coś jest nie tak? najlepiej jutro zrobie filmik i to pokaże :P bo naprawde nie powinno chyba tak być zeby gwałtowane przyspieszenie było spowalniane przed odcinke obrotów ;/
XL 125 Varadero
gba4
Bywalec

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości

na górê