Yamaha Bulldog 1100 - szukam innych wlascicieli
od dłuższego czasu zastanawiam się nad bulldogiem, bo ogólnie strasznie mi się podoba, tylko boje się że będzie za wolny... no bo.. teraz jeżdżę hondą shadow vt750 no i ona jedzie max 160km/h z tym że kark boli już przy 140, nie jeżdże tak na codzień, chodzi mi tylko o to jak wybieram się ze znajomymi gdzieś, tam prawie same plastiki no i zawsze zostane gdzieś hen z tyłu... przeczytałem wszystkie 14 stron w tym temacie i znalazłem że v-max to 195, ale z postów wynika że jeździcie tak 120-130... ile wyciągnie maxymalnie? a przy ilu maxymalnie można w miare spokojnie jechac? tak żeby wiatr głowy nie urwał... a i jeszcze jedno, bo z tego co mi się wydaje, to bulldog ma w miare nisko fotel kierowcy umiejscowiony, co nie? bo ja mam jedynie skromne 165cm wzrostu... na z750 w miarę sięgam do ziemi
bulldog jest chyba ciut niższy nie?

- fleri
- Świeżak
Witam! Pozdrawiam bohaterów dzisiejszego spotkania i podpisuję się niniejszym na liście obecności, zaraz po Bady'm. mam nadzieję, że lista zakończy się na pozycji "8".
Serdecznie dziękuje wszystkim Kolegom za udział w spotkaniu! Czas myśleć o następnym, może tak jak sugerował Schwedoo.
Fleri jak zamierzasz pomykać z "plastikami", to może pomyśl o plastiku, chyba, że chcesz się wyróżniać wśród nich(tylko jak oni to przyjmą). Większość z nas dosiadających Bulldoga, posiada go nie dla rekordów prędkości, ale dla frajdy z samej jazdy tym, a nie innym moto. Co do v-max (z rozsądkiem na drodze), to zgadzam się z Bady'm. Pozdrawiam!
Serdecznie dziękuje wszystkim Kolegom za udział w spotkaniu! Czas myśleć o następnym, może tak jak sugerował Schwedoo.
Fleri jak zamierzasz pomykać z "plastikami", to może pomyśl o plastiku, chyba, że chcesz się wyróżniać wśród nich(tylko jak oni to przyjmą). Większość z nas dosiadających Bulldoga, posiada go nie dla rekordów prędkości, ale dla frajdy z samej jazdy tym, a nie innym moto. Co do v-max (z rozsądkiem na drodze), to zgadzam się z Bady'm. Pozdrawiam!
Yamaha BT 1100 Bulldog
- swistak64
- Świeżak
Witam, dotarłem. I znów dobrze że złożyłem na siebie wszystko co miałem, spalanie wyszło mi trochę poniżej 5l.
Kolego fleri, kupuj moto takie z jaką grupą trzymasz. Ja dzisiaj na autostradzie trzymałem 140 - 160 i głowy mi nie urwało ( wersja z podwyższaną szybą ).
Pozdrowienia dla wszystkich.
Kolego fleri, kupuj moto takie z jaką grupą trzymasz. Ja dzisiaj na autostradzie trzymałem 140 - 160 i głowy mi nie urwało ( wersja z podwyższaną szybą ).
Pozdrowienia dla wszystkich.
- Miciuś
- Świeżak
Obecność na spocie zaliczona.
Mam małą propozycję dla tych co byli i mieli aparat...
wyślijcie mi te najlepsze fotki na kshemo@gmail.com a ja wrzuce to gdzieś na serwer żebyśmy wszyscy mogli sobie pobrać. Pozdrawiam
Mam małą propozycję dla tych co byli i mieli aparat...
wyślijcie mi te najlepsze fotki na kshemo@gmail.com a ja wrzuce to gdzieś na serwer żebyśmy wszyscy mogli sobie pobrać. Pozdrawiam
Yamaha BT 1100
yamahabulldog.com.pl
yamahabulldog.com.pl
-
kshem - Świeżak
hm.. ale ja nie chce plastika i na pewno go nie kupie... z grupy i tak sie wyróżniam, bo jednak shadow to zupełnie co innego... i nie chce pobijać rekordów prędkości, czasem tylko podgonić troche grupe.. nie jeżdże znowu w grupie tak często żebym musiał też miec plastika.. hm.. no dobra, mniejsza z tym, a powiedzcie mi coś o wzroście może, hm? bo wydaje mi sie że siedzenie bulldoga jest dosyc nisko, dobrze mi sie wydaje?
- fleri
- Świeżak
To kup poprosu coś co będzie się tobie podobało i na czym będziesz czuł się dobrze. Może to będzie Bulldog ( pamiętaj iż jest silnik raczej choppera a nie ścigacza), a może inny golas. Pamiętaj - sezon się dopiero rozpoczął a ty nie możesz się męczyć.
Siedzenie psa jest dosyć nisko, a po ruszeniu z miejsca prowadzi się przyjemnie.
Siedzenie psa jest dosyć nisko, a po ruszeniu z miejsca prowadzi się przyjemnie.
- Miciuś
- Świeżak
fleri oprócz tego,że siedzenie nisko, to są dostępne zestawy do obniżenia zawieszenia. Pamiętaj tylko, ze jak będziesz manewrował na paluszkach to przy tym ciężarze można go nie utrzymać. A przy plastikach przynajmniej na parkingu to ty będziesz górą 

- schwedoo
- Świeżak
no właśnie ze względu na silnik podoba mi się bulldog, tzn nie tylko, ale w sumie przede wszystim, poza tym niskie siodło no i ogólnie stylistyka... lubie choppery i lubie swojego shadowa, przejeździłem nim 2 sezony, teraz będzie trzeci i na kolejny chciałbym już coś innego... no i właśnie chyba bulldog, tylko boje się żeby przez niską moc mi się nie znudził szybko... myślałem też o fz6 ale bulldog to jednak V2 no i stylistyka ogólnie.. te dwa wydechy.. dźwięk.. yh..
- fleri
- Świeżak
fleri napisał(a):no właśnie ze względu na silnik podoba mi się bulldog, tzn nie tylko, ale w sumie przede wszystim, poza tym niskie siodło no i ogólnie stylistyka... lubie choppery i lubie swojego shadowa, przejeździłem nim 2 sezony, teraz będzie trzeci i na kolejny chciałbym już coś innego... no i właśnie chyba bulldog, tylko boje się żeby przez niską moc mi się nie znudził szybko... myślałem też o fz6 ale bulldog to jednak V2 no i stylistyka ogólnie.. te dwa wydechy.. dźwięk.. yh..
Miałem ten sam problem. Moto dosyć szybko się nudzi.
Była Yamaha YP 250 i Yamaha BT 1100 też była a teraz jest KTM 690SM
- kkac
- Świeżak
Jeżeli macie jakieś zdjęcia i chcecie je wrzucić na www to prześlijcie do mnie na priv.
Pozdrawiam,
MiT
www.yamahabulldog.pl
Pozdrawiam,
MiT
www.yamahabulldog.pl
Ostatnio edytowano 28/5/2009, 19:39 przez _MiT_, łącznie edytowano 1 raz
MiT
Yamaha Bulldog 1100
Yamaha Bulldog 1100
- _MiT_
- Świeżak
myślę, że do Bulldoga trzeba dorosnąć... wtedy z kilometra na kilometr odkrywasz jego piękno....i frajdę jaką ci oferuje
jeśli słyszysz rzędową czwórkę wkręcającą sie na 12 tys obrotów i serce ci mocniej zaczyna bić... zastanów się:-)
jeśli słyszysz rzędową czwórkę wkręcającą sie na 12 tys obrotów i serce ci mocniej zaczyna bić... zastanów się:-)
- floreso
- Świeżak