skuter mi szwankuje.. pomoze ktos???
• Strona 1 z 1
skuter mi szwankuje.. pomoze ktos???
mam problem z chinskim skuterem....
przjechalem nic juz 5700 km bez zadnej usterki a teraz nagle cos sie psuje
gdy odpalam to skuter nie lapie obrotow i jedzie sie 10km/h a po 20 czasami nawet 50 albo wiecej a czasami nawet w miejscu stoi i nie moze zlapac obrotow. dopiero po jakims czasie lapie obroty i rozwija dredkosc... wie ktos z czym to moze byc zwiazane????

gdy odpalam to skuter nie lapie obrotow i jedzie sie 10km/h a po 20 czasami nawet 50 albo wiecej a czasami nawet w miejscu stoi i nie moze zlapac obrotow. dopiero po jakims czasie lapie obroty i rozwija dredkosc... wie ktos z czym to moze byc zwiazane????

- boskiiro
- Świeżak
5700 takie przebiegi chińskie maszyny osiągają a potem klapa rzadko który dotrwa ok 10k ... serwisów jest pełno chińskich skuterów wiec idź to ci powiedzą co jest nie tak
bo mi cieżko cokolwiek powiedzieć zobacz gaźnik i sprawdź stan rolek
bo mi cieżko cokolwiek powiedzieć zobacz gaźnik i sprawdź stan rolek
Ostatnio edytowano 16/5/2009, 18:17 przez laser, łącznie edytowano 2 razy
-
laser - Bywalec
Skuter się po prostu "skończył"
Chińskie skutery tak mają, szczerze mówiąc to dziwię Ci się, że przejechałeś tak dużo bez żadnej usterki, dla mojego kumpla po 500km już coś padło.
edź do serwisy najlepiej tam facet jak się zna to może coś poradzi
Chińskie skutery tak mają, szczerze mówiąc to dziwię Ci się, że przejechałeś tak dużo bez żadnej usterki, dla mojego kumpla po 500km już coś padło.
edź do serwisy najlepiej tam facet jak się zna to może coś poradzi

- sharkey
- Świeżak
...
mogła przewrócić się rolka na wariatorze lub mogla sie przepustnica zaciac dlatego niema osiągów.odkręć pokrywe i zobacz wariator
- Marcin_dudek3
- Świeżak
no sprubuje sam cos jeszcze pokombinowac a mi gwarancja sie dawno skonczyla bo 2 dwoch przegladach bylem a tak to sam sobie wszystlo robilem przy nim. a jak cos to sie mechanika znajomego pytalem.a jest to mozliwe zeby to prze paliwo sie tak dzialo????
- boskiiro
- Świeżak
wejdź na stronę producenta kingway czy co tam masz tam znajdziesz gg do serwisów i ich popytaj z chęcią ci pomogą robią z tym padłem cały czas wiec lepiej wiedzą co jest grane a jak nie masz kingwaya to i tak do nich napisz bo wszystkie silniki są takie same 

-
laser - Bywalec
No... ja mam keeway focus i ponad 20tyś przejechane, nadal jeździ i nie kaszle
Tyle że po serwisach też trzeba sie nalatać - u mnie wymieniony był tłumik z kolankiem (przepalił sie), z 10 razy świeca, 2 razy filtr powietrza, 1raz czyszczenie gaźnika... no a teraz padła elektryka i klocki do wymiany
no ale ma już kilka lat i jak na chińczyka sie najeździł już.
Tobie proponuje zobaczyć wariator, wg mnie obluzowała sie rolka.

Tyle że po serwisach też trzeba sie nalatać - u mnie wymieniony był tłumik z kolankiem (przepalił sie), z 10 razy świeca, 2 razy filtr powietrza, 1raz czyszczenie gaźnika... no a teraz padła elektryka i klocki do wymiany

Tobie proponuje zobaczyć wariator, wg mnie obluzowała sie rolka.
- tswcrew
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm