Motocykle z ogłoszeń- pytania
Deyna w motoryzacji nie tylko kieruje się przebiegiem. Przy zakupie sprawdzasz wszystko, jak jedziesz oglądać motocykl czy samochód, trzeba brać osobę bezstronną, jakiś znajomy mechanik. Bo ty jedziesz nastawiony na ten np motocykl i np zadrapanie jest czy coś i myślisz a to naprawie tamto naprawie, i to jest wielki błąd. Mechanik nie popuści na tym że się naprawi płacisz i oczekujesz, wszystko musi być sprawne, chyba wiesz co mam na myśli. W tym przypadku, chyba ta pierwsza, ta druga ma otarcie i nie wiadomo z jakich przyczyn, dobrze by było żebyś się dowiedział
nsr>zzr>zx6r>r6>cbr f4i?
-
Dandi93 - Bywalec
- Piter_Stunter
- Świeżak
Piter_Stunter napisał(a):przebiegi się kręci
kurcze piter czytam te twoje posty i z niektórych nic nie wynika
że moto ma mały przebieg nie znaczy ze jest kręcone jeden przejedzie 10k w rok a drugi 500km to zależy od właściciela nie jest nigdzie napisane że musi przejechać w sezonie min 10k

-
laser - Bywalec
No wiem, że przebieg nie pokazuje stanu pojazdu. Ale jeżeli ktoś ma zamiar dużo jeździć choćby nawet i z nudów co mi się często zdarza to nie wiem kto by kupował dobry sprzęt z ogromnym przebiegiem. Ja uważam, że lepiej kupić szrota z prostą ramą i prostymi kołami za psie pieniądze i samemu wszystko robić.
P.S. CBR F2 do sprzedania. Zainteresowani niech piszą na Pw.(wiem, że to off;x)
P.S. CBR F2 do sprzedania. Zainteresowani niech piszą na Pw.(wiem, że to off;x)
Była CBR 600 F2.
-
deyna - Bywalec
Ale mi też chodziło o całkowitą przebudowę też
. Jakiś miesiąc temu na giełdzie w Elizówce znalazłem Apke rs zzz możeee 94 roku. Kolor biały( a w zasadzie to chyba był biały) połamane wszystkie plastiki, brak zadupka, wydech malowany farbą do ścian. Myślałem o zakupie czegoś takiego i zrobić, przerobić coś oryginalnego zrobić. Ale dobra.
http://otomoto.scigacz.pl/Aprilia,RS,50-M1298958.html Co powiecie na to ?

http://otomoto.scigacz.pl/Aprilia,RS,50-M1298958.html Co powiecie na to ?
Była CBR 600 F2.
-
deyna - Bywalec
http://moto.allegro.pl/item634793294_ok ... 80_50.html
znalazlem taka rx w opisie nic nie ma fotka niewyrazna. al dzwonilem do goscia i powiedzial ze silnik sprawny, lakier ma pare rysek jak to enduro, nowe opony, klocki hamulcowe, cylek 80ccm, rok temu sprowadzona z USA, chce za nia 3500 mowi ze nic nie zejdzie z ceny. jak myslicie oplaca sie ja brac za taka kase jak wszystko bedzie sprawne??
znalazlem taka rx w opisie nic nie ma fotka niewyrazna. al dzwonilem do goscia i powiedzial ze silnik sprawny, lakier ma pare rysek jak to enduro, nowe opony, klocki hamulcowe, cylek 80ccm, rok temu sprowadzona z USA, chce za nia 3500 mowi ze nic nie zejdzie z ceny. jak myslicie oplaca sie ja brac za taka kase jak wszystko bedzie sprawne??
- Michall22
- Świeżak
Musiałbyś go zobaczyć na żywo bo istnieją cwaniaki co ci powiedzą że super nówka nie śmigana a ty przyjedziesz i na pierwszy rzut oka: sklejana po wypadku 

rico63
Aprilia RS50 ---> Cagiva Mito --> ?????
Aprilia RS50 ---> Cagiva Mito --> ?????
-
rico63 - Świeżak
Dozlozylbys z 500 zł i z 2002 roku moze cos wylapal ':)
Malowanie chyba nie oryginalne .. Jakies dziwne = zolte
Malowanie chyba nie oryginalne .. Jakies dziwne = zolte
Suzuki Bandit 600N 2003r.
- Mateusz149
- Bywalec
No wiem wiem, wiadome ze go pojade obejzec, tylko czy jak wsystko bedzie dobrze oplaca sie brac go za taka cene. On jest czarny ale na tym zdejciu malo co widac, widzialem juz kilka rx-ów w takim malowaniu czarne w jakies zolte naklejki i zolty pasek na siedzeniu
- Michall22
- Świeżak
Jak nie obejrzysz to się nie dowiesz czy warto. Szczerze wątpię że jest ona z USA bo koszt przerzucenia moto przez ocean jest dużą częścią sumy którą za nią chce. Ale kto go tam wie...
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Mam okazję kupić Yamahę TDR z 98 za 1800zł.
Byłem ją obejrzeć. oto fotki: [url="http://img244.imageshack.us/my.php?image=200905121536.jpg"]
[/url]
Cylek i tłok wymienione 200km temu. Motor stoi w szopie od 3 miesięcy. Koleś ma wszystkie plastiki, tylko są nie założone. Plastiki w super stanie, jak nowe.
Jest troszkę rdzy na wahaczu- ponoć akumulator się wylał. Jest już kupiony nowy, żelowy. Wszystko działa, oprócz prędkościomierza i czujnika temperatury. Trzeba zakupić 2 tylne kierunki.
Motor nie zarejestrowany, ale posiada niemieckie papiery. Motor niema nożnego startera, jest tylko rozrusznik, który... padł. Trzeba go wymienić. Niema w silniku też korka odpowietrzającego. Ponoć wlała się tam woda, ale sprzedawca mówi że po każdym myciu wymieniał olej. Trzeba też kupić lewą dźwignię od sprzęgła, bo jest ułamana.
Opłaca się go brać?
Podobno ma złożony cylinder Athena 170.
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Byłem ją obejrzeć. oto fotki: [url="http://img244.imageshack.us/my.php?image=200905121536.jpg"]

Cylek i tłok wymienione 200km temu. Motor stoi w szopie od 3 miesięcy. Koleś ma wszystkie plastiki, tylko są nie założone. Plastiki w super stanie, jak nowe.
Jest troszkę rdzy na wahaczu- ponoć akumulator się wylał. Jest już kupiony nowy, żelowy. Wszystko działa, oprócz prędkościomierza i czujnika temperatury. Trzeba zakupić 2 tylne kierunki.
Motor nie zarejestrowany, ale posiada niemieckie papiery. Motor niema nożnego startera, jest tylko rozrusznik, który... padł. Trzeba go wymienić. Niema w silniku też korka odpowietrzającego. Ponoć wlała się tam woda, ale sprzedawca mówi że po każdym myciu wymieniał olej. Trzeba też kupić lewą dźwignię od sprzęgła, bo jest ułamana.
Opłaca się go brać?
Podobno ma złożony cylinder Athena 170.
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
- cemator
- Świeżak
zeby zarejestrowac w polszy musi przejsc przeglad
nie wiesz czy pali nie wiesz czy cylek nowy, nie wiesz da rade zarejestrowac, nie wiesz czemu plastiki zdjete
w to wymienianie oleju moge uwierzyc bo umyl go moze z raz
powiem tak ze jesli masz chec do pracy i troche umiejetnosci to wloszysz w niego troche i bedzie git ale nie wiem jak z czesciami do tego i jak ich ceny
na pierwszy motocykl to bym tego nie kupil, na drugi do remontu to juz tak ale ostro negocju cene jak sie zdecydujesz
nie wiesz czy pali nie wiesz czy cylek nowy, nie wiesz da rade zarejestrowac, nie wiesz czemu plastiki zdjete
w to wymienianie oleju moge uwierzyc bo umyl go moze z raz
powiem tak ze jesli masz chec do pracy i troche umiejetnosci to wloszysz w niego troche i bedzie git ale nie wiem jak z czesciami do tego i jak ich ceny
na pierwszy motocykl to bym tego nie kupil, na drugi do remontu to juz tak ale ostro negocju cene jak sie zdecydujesz
- talta
- Mieszkaniec forum
Dziś się jadę nim przejechać, na pycha go zapalimy i zobaczę jak chodzi.
Plastiki zdjęte, bo jak mówił "miałem go robić, to zdjąłem, ale brak czasu mi na to nie pozwolił". Co do mycia to masz racje - motor cały zakurzony.
Chęci do pracy mam ;] i to by był mój 2 motocykl, mam jeszcze simsona.
Czy na tym przeglądzie aby zarejestrować w polsce, badają pojemność cylindra? Bo jeśli tak to lipa, bo z A1 na 170 se nie pojeżdżę :/
Aha i co do części silnika, to silnik jest ten sam co w Yamaha DT 125 i TZR 125, więc myślę że nie będzie problemu.
Plastiki zdjęte, bo jak mówił "miałem go robić, to zdjąłem, ale brak czasu mi na to nie pozwolił". Co do mycia to masz racje - motor cały zakurzony.
Chęci do pracy mam ;] i to by był mój 2 motocykl, mam jeszcze simsona.
Czy na tym przeglądzie aby zarejestrować w polsce, badają pojemność cylindra? Bo jeśli tak to lipa, bo z A1 na 170 se nie pojeżdżę :/
Aha i co do części silnika, to silnik jest ten sam co w Yamaha DT 125 i TZR 125, więc myślę że nie będzie problemu.
- cemator
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości