olej na łańcuchu
• Strona 1 z 1
olej na łańcuchu
Witam,
mam zapytanie, otóż chciałbym kupić kawasaki er5, ale jak go oglądałem to wszystko ładnie poza:
-z silnika, pojawia się olej na łańcuchu
-przy zmianie biegi z 1 na 2 słychać czasem głośny trzask
I mam pytanie co może być nie tak z tym pojawiającym się olejem i czy
ten trzask to też coś nie dobrego wróży??
mam zapytanie, otóż chciałbym kupić kawasaki er5, ale jak go oglądałem to wszystko ładnie poza:
-z silnika, pojawia się olej na łańcuchu
-przy zmianie biegi z 1 na 2 słychać czasem głośny trzask
I mam pytanie co może być nie tak z tym pojawiającym się olejem i czy
ten trzask to też coś nie dobrego wróży??
- M_A_D
- Świeżak
co do trzasku to nie ma sie czym martwic , ten tak juz ma
co do oleju to naprawde musisz cos wiecej napisac, skad ten olej?, sprawdziles blok silnika na wycieki?, moze jest automatyczne smarowanie?
co do oleju to naprawde musisz cos wiecej napisac, skad ten olej?, sprawdziles blok silnika na wycieki?, moze jest automatyczne smarowanie?
willyfog - Świeżak
z silnika olej na łańcuchu?? może to Jawa 350?
Jedynym miejscem gdzie olej mógłby się lać na tyle dyskretnie że byłby tylko na łańcuchu to uszczelnienie wałka zdawczego.
A w jaki sposób doszedłeś do tego że to olej z silnika?
Jedynym miejscem gdzie olej mógłby się lać na tyle dyskretnie że byłby tylko na łańcuchu to uszczelnienie wałka zdawczego.
A w jaki sposób doszedłeś do tego że to olej z silnika?
-
zomodj - Świeżak
po tym że autor pisze, iż słyszy trzask 1 z 2 , co jest normalną sprawą praktycznie we wszystkich motocyklach zakładam, że nie ma zielonego pojęcia o sprzętach, stąd pewnie uważa że olej na łańcuchu jest z silnika, chodź tak może być, ale prawdopodobniejsze jest to że właściciel smaruje łańcuch olejem co jest normalną sprawą
Bandit 1200
-
Kedar-88 - Stały bywalec
a może przy zębatce przedniej jest tyle syfu z olejem zmieszanego, że się po jeździe "smaruje" na świeżo.
Ja bym zdjął dekiel zasłaniający zębatkę przednią i obejrzał dokładnie - wyczyścił i wtedy zobaczył.
W swoim miałem tak, że było tam tyle syfu i oleju starego po poprzednim ziomku, że od nagrzania skrzyni topił się i wyciekał na dekiel i stopę...myślałem juz że skrzynia mi cieknie...ale to było TO.
Wyczyść też łańcuch suchą szmatą (powinieneś naftą ale to tak na szybko by sprawdzić) i po wyczyszczeniu tego przy zębatce także sprawdź po jeździe (max pare km by łańcucha nie zajechać) czy dalej są swieże ślady.
Jak wyglÄ…da ten "olej" ?
Czy jest płynny czy raczej stały-jak smar? Jakiego koloru?
Ja bym zdjął dekiel zasłaniający zębatkę przednią i obejrzał dokładnie - wyczyścił i wtedy zobaczył.
W swoim miałem tak, że było tam tyle syfu i oleju starego po poprzednim ziomku, że od nagrzania skrzyni topił się i wyciekał na dekiel i stopę...myślałem juz że skrzynia mi cieknie...ale to było TO.
Wyczyść też łańcuch suchą szmatą (powinieneś naftą ale to tak na szybko by sprawdzić) i po wyczyszczeniu tego przy zębatce także sprawdź po jeździe (max pare km by łańcucha nie zajechać) czy dalej są swieże ślady.
Jak wyglÄ…da ten "olej" ?
Czy jest płynny czy raczej stały-jak smar? Jakiego koloru?
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 2 gości