motor dla kobiety ???
Re: motor dla kobiety ???
isa napisał(a):Mam 30 lat i robie teraz A no i... muszę kupic motor ale jaki?? Myslalam o Hondzie CB 500 a może Yamaha będzie lepsza ? Nie szukam ścigacza na razie przynajmnieji czy moja waga ma znaczenie (52) na wybór lepszy cięzki czy lżejszy , jeździlam Simsonem do 50 cm pozdrawiam wszystkich
Droga koleżanko jest taka złota trójka
Suzuki GS 500
Kawasaki ER 5
Honda CB 500
wszystkie są bardzo zbliżone konstrukcyjnie, podobne parametry, osiągi itd są to wyśmienite motocykle na początek niskie siodło, wygodna pozycja, małe spalanie, niska awaryjność.
Ja polecam Ci Hondę CB500 chyba najbardziej udany z nich wszystkich praktycznie bezawaryjny motocykl, prosta konstrukcja pozwoli Ci podłubać przy nim wolnym czasem. Sam miałem GS-a psuł się od czasu do czasu z Hondą nie powinnaś mieć tego problemu tylko na zakupy udaj sie z kimś kto potrafi zdiagnozować sprzęt podczas zakupu.
Hej

-
YZF R1 - Moderator
a propo tematu... Ja mam 17 lat i sobię jeżdżę aktualnie Jawą Mustang no a mam pytanie dotyczące pewnej Hondy. Miał ktoś może kiedyś Hondę dax ? Mam silnik 90tki ale ramy nie mam... gdyby była rama to co innego... miałabym wkońcu coś lepszego... szukam i szukam ale ponoć to unikat... i silnik "dozywotni". Cholercia... razem z bratem jesteśmy miłośnikami full crossów. On ma KTMa 250 no a mi przyszło jeździć Jawką... a silnik Hondy stoi sobie bez użytku
i czeka na ramę 

Motocykle to nie wszystko, ale wszystko bez nich jest niczym. xD
- Sasasaa
- Świeżak
Ja mam w sumie trzy kaski, bez szczęki, ze szczęką i z otwierana szczęką i najbardziej sobie chwale tego z otwieraną szczęką, ale to chyba tez kwestia gustu i przeznaczenia no i korzystania z motorków, jesli sie na choperka i wyjezdza sie nim na spacer raz na miesiac na godzine, to taki bez szczeki wystarczy;)
- palma
- Świeżak
pierwsze moto
Zaczynam dopiero przygodę z motocyklem... nie znam sie najlepiej na tym wszystkim ale mam jedno pytanie...
chce kupic kawasaki 600 albo 1100 - i nie wiem co zrobic! Jedni pukaja się w głowę a drudzy namawiają???
chce kupic kawasaki 600 albo 1100 - i nie wiem co zrobic! Jedni pukaja się w głowę a drudzy namawiają???
- jacqueline
- Świeżak
Lepiej pokuja się w głowe. Nie mówie, że nie ma szans , żebyś nie dała rady ogarnąć któregoś z tych sprzętów, ale te szanse są bardzo małe. Proponuje coś typowego na początek - pozwole zacytować sobie koleżanke z poprzedniej strony
Też zaczynałem/zaczynam od 500cc (w sumie już drugiego) i wiem, że na wszystko przychodzi odpowiednia pora. Nie kupisz teraz 600 albo 110 kawasaki to kupisz za rok dwa jak nabierzesz doświadczenia proste.
mokuso napisał(a):Z tego co piszesz podobaja Ci sie sporty. Jezeli to ma byc pierwszy Twoj motocykl to polecam pojemnosc raczej troszke mniejsza niz R1.
Ja mam Suzuki GS500F, czyli wersja z owiewkami stylowana na sporta. To tez jest moje pierwsze moto, wiec moze pomysl o takim.
Pozdrawiam
Też zaczynałem/zaczynam od 500cc (w sumie już drugiego) i wiem, że na wszystko przychodzi odpowiednia pora. Nie kupisz teraz 600 albo 110 kawasaki to kupisz za rok dwa jak nabierzesz doświadczenia proste.
-
adam_89 - Stały bywalec
Piter_Stunter napisał(a):Kobiety nie powinny jeździć na moto jak w samochodach nawet jeździć nie potrafią, dziękuje za uwagę, przepraszam że uogólniam.
dzięki takim ludziom odechciewa sie wszystkiego.
- jacqueline
- Świeżak
Też zaczynałem/zaczynam od 500cc (w sumie już drugiego) i wiem, że na wszystko przychodzi odpowiednia pora. Nie kupisz teraz 600 albo 110 kawasaki to kupisz za rok dwa jak nabierzesz doświadczenia proste.[/quote]
Ale jedynie na Kawasaki potrafię czuc sie dobrze:(, tzn stoję całą stopą na ziemi (jest obniżony). Poza tym nie "lężę" na nim jak na pozostałych:(.
Pytam o Wasze zdanie bo macie większe doświadczenie.
Mąż jeździ od bardzo dawna i namawia mnie na 600. Ale wolę spytać innych:)
Ale jedynie na Kawasaki potrafię czuc sie dobrze:(, tzn stoję całą stopą na ziemi (jest obniżony). Poza tym nie "lężę" na nim jak na pozostałych:(.
Pytam o Wasze zdanie bo macie większe doświadczenie.
Mąż jeździ od bardzo dawna i namawia mnie na 600. Ale wolę spytać innych:)
- jacqueline
- Świeżak
Piter_Stunter napisał(a):Kobiety nie powinny jeździć na moto jak w samochodach nawet jeździć nie potrafią, dziękuje za uwagę, przepraszam że uogólniam.
Goń się

jacqueline, zrobisz jak uwazasz Ty albo Twoj mąż, ale przemysl sparwe, zeby pozniej nie bylo...
Suzuki GS 500 jest niski, Kawasaki Er5 podobnie, Honda CB 500 jest troche wyzsza z tego co wiem, ale te na poacztek sa wystarczające. Nie rzucaj sie na gleboka wode, bo mozesz miec odwrotny skutek, bo bedzie, ze nie ogarniasz moto. Twoja decyzja. Poczytaj na forum troszke, a na pewno dowiesz sie ciekawych informacji.
Pzdr
Motorbikes are everywhere, especially in my heart.
So others may live...

So others may live...
-
mokuso - Świeżak
jacqueline, zrobisz jak uwazasz Ty albo Twoj mąż, ale przemysl sparwe, zeby pozniej nie bylo...
Dlatego pytam:) mąż swoje ale ja swoje. Nie chcę w najlepszym przypadku zbierać zebów z asfaltu:)
Czytam, czytam - i tak jak wspomniałam opinie są podzielone. Instruktor tez naciąga mnie na 600 ale zasięgam opinii innych:)
Dzieki za radę!
Dlatego pytam:) mąż swoje ale ja swoje. Nie chcę w najlepszym przypadku zbierać zebów z asfaltu:)
Czytam, czytam - i tak jak wspomniałam opinie są podzielone. Instruktor tez naciąga mnie na 600 ale zasięgam opinii innych:)
Dzieki za radę!
- jacqueline
- Świeżak
jacqueline napisał(a):Ale jedynie na Kawasaki potrafię czuc sie dobrze:(, tzn stoję całą stopą na ziemi (jest obniżony). Poza tym nie "lężę" na nim jak na pozostałych:(.
i tylko z tego powodu chcesz kupić 600 albo 1000?
po przymierzaj się do innych motocykli, usiądź na nich, przejedź się kawałek i kup na początek 500-600 na większy na pewno przyjdzie czas.
XR 400R | | Kula daje fula
| | https://www.youtube.com/watch?v=2Cq4e3WiCr0

-
Kula07 - Stały bywalec
Witam,
mam 165cm, nie dosięgam całą stopo mimo to czuje się dość pewnie
mój pierwszy motocykl to R6(nie licząc motorynki w wieku 6lat
), moc pojemność przekłada się na wyrozumiałość kierowcy i tu nie ma nad czym dyskutować
1. zanim kupisz popytaj się, na co zwracać uwagę żeby nie kupić bubla
2. siadaj jeździj testuj, porównuj później kup, wzrost są podwyższane buty, bierz pannę sporo obniża moto
mam 165cm, nie dosięgam całą stopo mimo to czuje się dość pewnie
mój pierwszy motocykl to R6(nie licząc motorynki w wieku 6lat

1. zanim kupisz popytaj się, na co zwracać uwagę żeby nie kupić bubla
2. siadaj jeździj testuj, porównuj później kup, wzrost są podwyższane buty, bierz pannę sporo obniża moto

- virus3000
- Świeżak
Kolego przeczytales choc pare postow powyzej? Jedyne chyba co wezmie to meza zeby Jej obnizyl moto
Wracajac do tematu GS500 chyba bedzie najodpowiedniejszy, wiekszosc na nim zaczyna i chwali. Nie drogi, nie wysoki, nie brzydki a i radosci duzo. A po co kupowac cos super drogiego i wielkiego jak na prawie 100% nie raz Ci sie machina wywali przy parkowaniu
Za rok, dwa, trzy, dziesiec jak bedziesz gotowa kupisz sobie jakiegos potwora. Pozdrawiam.

I am what I am.
-
A.R.O - Świeżak
A jaki ciuch? Co proponujecie skóra czy zwykła szmata?? Wady, zalety... omincie sprawę finasową stronę praktyczną poproszę:)
- jacqueline
- Świeżak
jacqueline napisał(a):A jaki ciuch? Co proponujecie skóra czy zwykła szmata??
To raczej kwestia gustu. Ja skór nie lubie i mam tekstylna kurtache, jeansy wzmocnione kewlarem + ochraniacze na kolana i piszczele, rekawice i kask

Jak Ci to nie robi różnicy, czy skora czy tekstyl, sprwa sobie fjne skorzane kombi

Motorbikes are everywhere, especially in my heart.
So others may live...

So others may live...
-
mokuso - Świeżak
Skóra na pewno bardziej ochroni przy upadku.
CBR 600F 2001 | http://images37.fotosik.pl/265/e87d623e086c6f20med.png
-
jordan23 - Stały bywalec
Witam wszystkich.
Mam 17 lat i w przyszłym roku chciałabym sobie zrobić prawo jazdy A. Miałam skuter, ale to nie to samo co prawdziwy motor. nie jeździłam jeszcze na typowych sportowych motorach, choć bardzo bym chciała. Czy moglibyście mi zaproponować jakieś odpowiednie motory co do początkującej dziewczyny? Jestem dziewczyną drobnej budowy i obawiam się, że motory, które chciałabym mieć okażą się dla mnie nieodpowiednie z powodu ich ciężaru.
Z góry dziękuję. Pozdrawiam.
Mam 17 lat i w przyszłym roku chciałabym sobie zrobić prawo jazdy A. Miałam skuter, ale to nie to samo co prawdziwy motor. nie jeździłam jeszcze na typowych sportowych motorach, choć bardzo bym chciała. Czy moglibyście mi zaproponować jakieś odpowiednie motory co do początkującej dziewczyny? Jestem dziewczyną drobnej budowy i obawiam się, że motory, które chciałabym mieć okażą się dla mnie nieodpowiednie z powodu ich ciężaru.
Z góry dziękuję. Pozdrawiam.
- Anka93
- Świeżak