Zobacz wątek - Czy wszystko dobrze zrobiłem?
NAS Analytics TAG

Czy wszystko dobrze zrobiłem?

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Czy wszystko dobrze zrobiłem?

Postprzez Bullterrier » 9/12/2006, 14:56

Witam
Dziś zmieniłem płyn do chłodnicy.Odczepiłem wąż od chłodnicy zlałem wszystko z chłodnicy włączyłem silnik i reszte płyny wydnuchało przez wąż.Zalałem nowy płyn przez zbiorniczek do płynu ( weszło go tylko 1l)
No i właśnie czy wszystko zrobiłem jak trzeba? Odpaliłem do póżniej i chodził sobie na wolnych obrotach i się chyba jakoś szybko nagrzewał.
Pomóżnie bo może coś nie tak zrobiłem.Moto to CBR 900 94r
Bullterrier
Świeżak

Postprzez TTomas » 9/12/2006, 15:25

A sprawdzałeś stan płynu po uruchomieniu motocykla??? jak go odpaliłeś to płyn został pogoniony dalej i po uruchomieniu należy zalać płyn do pełna. Powinno wejść więcej płynu
Speed kills, so you are looking for a dead man.
--==Kawasaki ZX9R==--
TTomas
Świeżak

Postprzez Bullterrier » 9/12/2006, 15:30

jak go odpaliłem do wciągnoł trochę płynu i dolałem do pełna.
Czy jest możliwe że zapowietrzyłem układ chłodzenia??
Bullterrier
Świeżak

Postprzez Manhatan » 9/12/2006, 17:01

Ja też mam pewne pytanie z którym sam niestety logicznie myśląc niedałem sobie rady :lol: A mianowicie... w NSR jak patrzę na zbiorniczek wyrównawczy (bo tak to się chyba nazywa) to jest prawie pusty i niema tam wogóle płyny chłodzącego, a jak spojrzę pod korek od chłodnicy to jest dopełna nalane. I teraz moje pytanie... czy mam nalać do tego zbiorniczka również do pełna płynu czy zostawić tak jak jest?

Dzięki i pozdro
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
Manhatan
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez TTomas » 9/12/2006, 19:13

No mógłbyś dolać do połowy tego zbiorniczka bo po to on jest że jak powiedzmy coś się stanie z tym płynem w chłodnicy lub będzie sobie odparowywał czy coś tam to z tego zbiorniczka się uzupełni. Ja mam tak do połowy nalane i jak korek jest szczelny to każdy ubytek płynu zostanie automatycznie zassany ze zbiorniczka wyrównawczego.
--==Kawasaki ZX9R==--
TTomas
Świeżak

Postprzez Manhatan » 9/12/2006, 20:33

Okey dzięki. Apropo, na zimę zalewasz moto jakimś zimowym płynem chłodniczym czy poprostu spuszczasz i zalewasz chłodnice na wiosne?

A no i chyba nienależy mieszać różnych płynów, bo niewiem jaki miałem no a pasuje dolać :roll:
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
Manhatan
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez TTomas » 9/12/2006, 23:01

Nie martwiłem się o to bo moto stoi całą zime w cieplutkiej piwnicy u kumpla, zawsze około 10 stopni. Także nie wiem.
--==Kawasaki ZX9R==--
TTomas
Świeżak

Re: Czy wszystko dobrze zrobiłem?

Postprzez lmpk » 10/12/2006, 19:56

no chyba nie lejesz wody . . .no prosze. . .

Bullterrier napisał(a):Witam
Dziś zmieniłem płyn do chłodnicy.Odczepiłem wąż od chłodnicy zlałem wszystko z chłodnicy włączyłem silnik i reszte płyny wydnuchało przez wąż.Zalałem nowy płyn przez zbiorniczek do płynu ( weszło go tylko 1l)
No i właśnie czy wszystko zrobiłem jak trzeba? Odpaliłem do póżniej i chodził sobie na wolnych obrotach i się chyba jakoś szybko nagrzewał.
Pomóżnie bo może coś nie tak zrobiłem.Moto to CBR 900 94r

jak moro sie rozgrzeje i termostat sie otworzy dopiero zachce reszte płynu. . .a potem ze 3 przegazówki i sie odpowietrzy
f3
lmpk
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê