sportowy cylinder 50 cc
• Strona 1 z 1
sportowy cylinder 50 cc
witam. mam zamiar kupić sportowy cylinder Metrakit MK Series 50cc
Minarelli LC do yamahy aerox (link podaje poniżej). I związku z tym mam pytanie czy cały osprzęt wytrzyma większe obciążenie bo mechanik powiedział że może mi walnąć wariator i sprzęgło i powinienem kupić sportowe. co wy o tym sądzicie ??
http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... e13f1c678a
Minarelli LC do yamahy aerox (link podaje poniżej). I związku z tym mam pytanie czy cały osprzęt wytrzyma większe obciążenie bo mechanik powiedział że może mi walnąć wariator i sprzęgło i powinienem kupić sportowe. co wy o tym sądzicie ??
http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... e13f1c678a
- dworniak
- Świeżak
Ja posiadam ten cylinder.
Powiem ci ze ma strasznie lipny tłok. Mi wysiadł po 1500 km. Wszystkie podzespoły pracują normalnie. Także mozesz brać ale ja bym wolał 100 zł dołożyc i kupic Stage6 70cmm.

Ciekawośc to pierwszy stopień do piekła,
a prędkośc to drugi :D
"I kto tu mówi ze moto nie ma duszy..."
-
Jonyl - Świeżak
to kit ze trzeba wymieniać wał przy zmianie cylindra na 70cc. Jak masz markowy sprzęt to masz dobre seryjne części i ci wytrzymają spokojnie. Dołóż ze 100 zł i kup sobie Stage6 70cc.
Ciekawośc to pierwszy stopień do piekła,
-
Jonyl - Świeżak
bez urazy, ale gadacie glupoty, ze az zal sluchac. normalne jest ze po zalozeniu sportowego cylka nie ukreci sie wam odrazu wal. stanie sie to po przejechaniu jakiegos dystansu. u niektorych to jest 1500km u niektorych 200. po drugie lozyska na takim wale nie sa przystosowane do obrotow, jakie osiaga silnik z takim kitem. wiec obowiazkowo trzeba kupic sportowy wal, najlepiej z teflonowymmi, igielkowymi lozyskami.
- akryl
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości