[Aktualności] Nowe kategorie prawa jazdy...
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
debilizm!!! - zamontujcie każdemu kamere w dupie to będziecie mieli w końcu pełną kontrole nad wszystkim.<br><hr>xex
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ciekawe którego młodego kierowcę będzie stać na dodaktowy wydatek kilkuset złotych za kurs "doszkalający".. albo kto w wieku 20-22 będzie miał na tyle pieniędzy żeby zrobić dwa kursy na prawko kosztujące ok 1800 zł za jeden + zdać dwa razy egzamin za ok 200 zł każdy.. naprawde, pomysły polskich polityków są świetne! akurat na ich wypchane kasą kieszenie..
G R A T U L U J E M Y !!!!!<br><hr>f.
G R A T U L U J E M Y !!!!!<br><hr>f.
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
...
mialem nadzieje ze jakies zwiazki albo sama strona (przedstawiciele
scigacz.pl cos zrobia by uswiadomic jaka to glupota i ile kasy trza niepotrzebnie wydawac. Ja akurat w tym roku bym zdawal na prawko... Mam A1 i zrobilem 2000km yamaha r125 a wczesniej 6000 km skuterem... i ktos mi powie ze taki 20 latek ktory dopiero zdal bedzie lepszy odemnie?
no to tylko gratulowac tym ktorzy zdarzyli... w sumie szkoda, no i nie weim jak to bedzie bo przeciez bedzie 2 lata przerwy w sprzedawaniu moto nowicjuszom, same straty i to nie male, ojeciec mojego kolegi jest wlascicielem sklepu
ze skuterami i liczy na prawde powazne straty.... nie rozumiem tylko czemu np. szkoly motocyklowe nic nie strajkuja, przeciez sie im zabiera kase...

- Martin60
- Świeżak
Komentatorzy napisał(a):Poprostu trzeba jezdzic bez prawa jazdy i tyle ja jezdze 4 lata i jakos nic sie nie wydarzylo wiec niema sie czogo bac oczywiscie to co pisze nie dotyczy debili co z komara przesiadaja sie na 600ke i uwarza sie za mistrza kierownicy <br><hr>ktos
Chwal sie publicznie debilu, ze jezdzisz bez PJ oby Cie jak najszybciej wyciagneli z ruchu - i Tobie podobnych
Komentatorzy napisał(a):Kolejki na egzaminy będą jeszcze większe niż te co są teraz na samochodowe! Tysiące skuterzystów będzie się musiało o nie ubiegać, a wiele osób zapewne swoje "pierdziki" sprzeda. Uderzy to również w firmy motocyklowe, które będą sprzedawały mniej mocnych maszyn i zapewne o wiele mniej skuterów!<br><hr>law_sucks
zapomniales jeszcze dodac, ze trzeba bedzie spalic pare czarownic, kury przestana sie niesc a krowy dawac mleko.

- andy7
- Moderator
A ja uważam, że bardzo dobrze, że w końcu upierniczą tych gówniazry na skuterach, co za grosz nie znają zasad kodeksu drogowego, zajeżdżają droge gdzie tylko mogą i sami sie proszą, żeby po nich przejechać<br><hr>luk=90
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ty kafarze tylko byś "gówniarzy opierniczał" a ci młodzi lepiej od ciebie napewno jeżdżą i weź sie zchowaj z tym komentarzem że te przepisy będą dobre kup se lepie bmw 5 i jeździj 50km/h zobaczymy czy cie nie będą tyrac od starego capa co wolno jeździ <br><hr>scooter stunter PL
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Komentatorzy napisał(a): ...ci młodzi lepiej od ciebie napewno jeżdżą..
<br><hr>scooter stunter PL
Probujesz wrozyc z fusow

Komentatorzy napisał(a):
kup se lepie bmw 5 i jeździj 50km/h zobaczymy czy cie nie będą tyrac od starego capa co wolno jeździ <br><hr>scooter stunter PL
wytlumacz mie prosze jaka predkoscia trzeba jezdzic aby modz kupic sobie bmw 5 ?

- andy7
- Moderator
dobra szkola uczy jak jezdzic a nie jak zdac<br><hr>dyrKomentatorzy napisał(a):A WG MNIE NA KURSACH POWINNI ZACZĄĆ UCZYĆ JEŹDZIĆ A NIE JAK ZDAĆ EGZAMIN<br><hr>Krzysiek951<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Moim zdaniem i w moim przypadku to lepiej ze A1 mozna od 16 ( tak bylo tez wczesniej ) a A od 20.
Większa szansa na uproszenie rodzicow na kupno 125. tak jest moim zdaniem.
<br><hr>Ader
Większa szansa na uproszenie rodzicow na kupno 125. tak jest moim zdaniem.
<br><hr>Ader
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Te Pedały to robią żeby mieć większą kase nie ma innego wytłumaczenia...takich co to wymyślili to by odrazu zaje....bał<br><hr>Pistol
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Bo miałeś prawo jazdy kategorii B albo starą tzw trójkę (FC klasse 3) w ,teraz są ograniczeniaKomentatorzy napisał(a):A gdzie w Unii Europejskiej nie ma dozywotnich praw jazdy?? W Niemczech nie widzialem zadnej daty waznosci prawa jazdy, a mialem mozliwosc ogladniecia jak prawo jazdy wyglada i w ogole. Ciekawe jak bedzie wygladalo to odnawianie i koszty z tym zwiazane (poza wydaniem plastiku)<br><hr>derbixxx<br>
ja miałem prawo jazdyA, B, C+E w Polsce wszystkie kategorie bezterminowe , w niemczech dostałem kategorie B -bezterminową, C1 na 20 lat ,C na 5 lat i C+E na 5 lat ale liczy się moment uzyskania czyli egzamin .np Egzamin C+E zdałeś w kwietniu 2004 prawko dostajesz do kwietnia 2009.
Kategorię miałem A a w neimczech dostałem A1 ,i A2 niemogę jezdzić scigaczami,troche mnie pokrzywdzili ale trudno
moja strata ,nietrzeba wymieniac było prawa jazdy w niemczech po tych 5 latach musze zrobić badania lekarskie i <br><hr>Adolf
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Moim zdanie to jest bez sensu to nic nie pomorze wiele osób bedzie jezdziło bez prawka tyle to da.<br><hr>CZUBEK
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam 19 lat i posiadam prawo jazdy kategorii B. Posiadam również kartę rowerową i motorowerową. Czy mogę prowadzić motor o pojemności 125 cm3 ???<br><hr>fornal
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Niestety ale nie możesz, do prowadzenia takiego motoru upoważnia Cie kategoria A1 prawa jazdy, chyba że posiadasz motor o pojemności 125cm3 który jest zarejestrowany na motor o pojemności 50cm3 dzięki czemu mógł byś juz takim jeździć;)<br><hr>DendrilKomentatorzy napisał(a):Mam 19 lat i posiadam prawo jazdy kategorii B. Posiadam również kartę rowerową i motorowerową. Czy mogę prowadzić motor o pojemności 125 cm3 ???<br><hr>fornal<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A nie wie ktoś może czy wprowadzą to a jak już to jak szybko?na prawko mogę isć dopiero pod koniec czerwca, wiec czy załape się?Pomóżcie bo sprawa ucichła i nigdzie info nie ma

......::::Tuning::::......
- Arek-R
- Świeżak
Dzis na wykładach koles powiedział ze PRAWDOPODOBNIE te kategorie wejdą na poczatku czerwca lub wrzesnia.. a jesli zaczniesz kursy wczesniej to juz Cie to omija.. robisz wedlug starego prawa:D <br><hr>kruchKomentatorzy napisał(a):A nie wie ktoś może czy wprowadzą to a jak już to jak szybko?na prawko mogę isć dopiero pod koniec czerwca, wiec czy załape się?Pomóżcie bo sprawa ucichła i nigdzie info nie ma![]()
<br><hr>Arek-R<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
prawo jazdy żecz swięta za jazde bez prawa jazdy lub odblokowania konfiskata zakaz prowadzenia pojazdow dozywotnio i oczywiście praca społeczna przy naprawie dróg to sie smarkacze i ojcowie bezmózgowcy zastanowią<br><hr>jacek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
O tym prawdopodobnie słyszałem też robiąc prawko na początku 2007.Komentatorzy napisał(a):A nie wie ktoś może czy wprowadzą to a jak już to jak szybko?na prawko mogę isć dopiero pod koniec czerwca, wiec czy załape się?Pomóżcie bo sprawa ucichła i nigdzie info nie ma![]()
<br><hr>Arek-R<br>
Komentatorzy napisał(a):Dzis na wykładach koles powiedział ze PRAWDOPODOBNIE te kategorie wejdą na poczatku czerwca lub wrzesnia.. a jesli zaczniesz kursy wczesniej to juz Cie to omija.. robisz wedlug starego prawa:D <br><hr>kruch<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie możesz kolego, na taki motor potrzebne jest obecnie prawo jazdy kategori A1, to że masz B oznacza jedynie łagodniejsze traktowanie przy kontroli drogowej (tylko 500zł mandatu)<br><hr>DamianKomentatorzy napisał(a):Mam 19 lat i posiadam prawo jazdy kategorii B. Posiadam również kartę rowerową i motorowerową. Czy mogę prowadzić motor o pojemności 125 cm3 ???<br><hr>fornal<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
zgadzam się z wypowiedzią (nieco wulgarnego) przedmówcy, każde takie doszkolenia po iluś miesiącach czy przedłużenie nieodożywotniego prawka będzie kosztować i na pewno ktoś z chciwych ustawodawców okrężną droga skroi na tym niezłą kasę z motocyklistów, bo jakby chodziło tylko o bezpieczeństwo toprawa jazdy każdej kategorii straciłyby dożywotność a nie tylko kat. A<br><hr>thornKomentatorzy napisał(a):Te P***** to robią żeby mieć większą kase nie ma innego wytłumaczenia...takich co to wymyślili to by odrazu za*****ł<br><hr>Pistol<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot], Majestic-12 [Bot] i 2 gości