CPI Odpala ale nie chce jechać
• Strona 1 z 2 • 1, 2
CPI Odpala ale nie chce jechać
Witam. Mam taki problem z moim CPI. Zapalam go, chodzi na wolnych obrotach, dodaje gazu zeby ruszyc chwile sÄ… wysokie obroty rusza tzn moge nim przejechac jakies 20cm
i gaśnie. i tak w kółko. powiedzcie mi co to moze byc?

- dizi59
- Świeżak
ja nie moge, czasami tak jest ze sie zapomni zatankowac, np mi ostatni zgasl przed furtka
sprawdz swiece, filtr powietrza, gaznik
jak nie dajesz mu sie rozgrzac to tak bedzie, musi pochodzic z 2-3 minuty i dopiero mozna jechac
dziwny z ciebie kolo: cieszysz sie ze przejedziesz 20 cm?
sprawdz swiece, filtr powietrza, gaznik
jak nie dajesz mu sie rozgrzac to tak bedzie, musi pochodzic z 2-3 minuty i dopiero mozna jechac
dziwny z ciebie kolo: cieszysz sie ze przejedziesz 20 cm?
- talta
- Mieszkaniec forum
Może dostaje za dużo benzyny i go zalewa .
Ale bardziej wygląda to na gaźnik przytkany,rozgrzej go trochę naciśnij hamulec albo najlepiej podnieś tylne koło i go przegazuj wchodząc stopniowo w coraz wyże obroty .
Wyczyść filtr paliwa i najlepiej gaźnik tylko w skuterach to masakra bo zabudowane żeby sie tam dostać i odkręcić.....
Ale bardziej wygląda to na gaźnik przytkany,rozgrzej go trochę naciśnij hamulec albo najlepiej podnieś tylne koło i go przegazuj wchodząc stopniowo w coraz wyże obroty .
Wyczyść filtr paliwa i najlepiej gaźnik tylko w skuterach to masakra bo zabudowane żeby sie tam dostać i odkręcić.....
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
Ja bym podejrzewał kila rzeczy a mianowicie:
1. Gaźnik
2. Filtr Powietrza
3. Pompa paliwa
4. Brak paliwa
5. Åšwieca
Ja tak miałem u siebie w Gilerze Runner SP50 i wymiana świecy pomogła więc różnie może być
1. Gaźnik
2. Filtr Powietrza
3. Pompa paliwa
4. Brak paliwa
5. Åšwieca
Ja tak miałem u siebie w Gilerze Runner SP50 i wymiana świecy pomogła więc różnie może być
- 0G0R3K-15
- Świeżak
witam jestem tu nowy. Pomozecie mi rozwiazac problem a mianowicie ma honde tact na poczatku jak ja wyprowadzilem nie chciala zapalic poniewaz nie bylo wogole iskry. Wymienilem swiece i nic. Potem pomyslalem ze jest to sprawa modulu ale wymienilem i dalej nie ma iskry. Na koniec wymienilem cewke i iskra sie pojawila. Ale dalej nie chcial odpalic. Paliwo spuscilem i wymienilem na nowe ale dalej nie odpala. Wpadlem na pomysl aby przykrencic srube do magneta i wlozyc drugi koniec do wiertarki. No i wrescie odpalila ale nie wchodzi pod zadnym pozorem na obroty. Wyczyscilem gaznik ale nadal est to samo
POMOZCIE

- Lysy94
- Świeżak
no i dalej nic ;/ Wyczyściłem gaźnik filtr powietrza natłuściłem i świece zmieniłem. Zmiana jest taka że teraz w ogole nie pali. wczesniej jak założyłem mu inna świece to chodził już na wolnych obrotach a nie gasł ale też nie chciał sie wkręcać, teraz jest iska i świece zalewa. próbowałem nawet dawać mu już "kielicha" i też nic tylko świeca mokra.
- dizi59
- Świeżak
no i nie wiem. kręce i kręce i nic tzn załapie na sekunde i gaśnie wczesniej to chociaż obroty trzymał, pytałem dzisiaj kolegów mówili że może mi rolki spadły z wariatora, możliwe to? pasek sprawdzalem nie ślizga sie. zapalam go bez gazu ale nawet juz z gazem próbowałem. a mają coś do tego pierscienie i tłok? niby "jakaś" kompresje ma. powiem jeszcze jak to sie stało. jechałem pod taka duzą góre. i jak już dojeżdżałem do szczytu to stanął. i juz tak zostało. z rozrusznika w ogole nie pali a z kopa tj pisałem wczesniej. zmieniałem fajke olej jest. kręciłem śróbka ale cieżko mi wyregulować gaźnik kiedy nie pali.
- dizi59
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości