pilne
• Strona 1 z 2 • 1, 2
pilne
witam bo niby od tego lata ma wejsc przepis ze na kategorie A bedzie mozna zdawac dopiero od 24lat i zastanawiam sie czy jezeli zapisze sie na kurs zanim ten przepis wejdzie w zycie to czy bede wogule mogla przystapic do kursu czy juz nie?
- ewelinka
- Świeżak
jeżeli dobrze się orientuje, gdy zapiszesz się na kurs przed wprowadzeniem tego przepisu to będziesz mogła zdawać na starych zasadach
XR 400R | | Kula daje fula | | https://www.youtube.com/watch?v=2Cq4e3WiCr0
-
Kula07 - Stały bywalec
A ja siÄ™ z Wami nie zgadzam bo macie takÄ… wiedzÄ™ na ten temat jak i ja.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
Re: pilne
ewelinka napisał(a):witam bo niby od tego lata ma wejsc przepis ze na kategorie A bedzie mozna zdawac dopiero od 24lat i zastanawiam sie czy jezeli zapisze sie na kurs zanim ten przepis wejdzie w zycie to czy bede wogule mogla przystapic do kursu czy juz nie?
Już od 1,5 roku jest mowa o zmianie ustawy i co troche idzie plotką z datą wprowadzenia przepisów w życie. Idź zapisz się i czekaj spokojnie.
-
adam_89 - Stały bywalec
I nawet jest o tym odpowiedni temat...
,,De gustibus non est disputandum"(Å‚ac.)-O gustach siÄ™ nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Po pierwsze temat był - viewtopic.php?t=24010&start=329
Po drugie - ładnie zaczniesz jeździć na motocyklach od A2, później A1 i zrobisz A w wieku 22 lat, jak już się nauczysz nimi jeździć. Powodzenia Ci życzę jak chcesz wsiadać na litra
temat do kosza?
Po drugie - ładnie zaczniesz jeździć na motocyklach od A2, później A1 i zrobisz A w wieku 22 lat, jak już się nauczysz nimi jeździć. Powodzenia Ci życzę jak chcesz wsiadać na litra
temat do kosza?
- Mental
- Świeżak
Nie rozumiem ludzi którzy piszą że liczy się data rozpoczęcia kursu. I że prawo nie działa wstecz. Powtarzacie po prostu jakieś głupoty usłyszane raz czy drugi.
-
CeBeRek - Stały bywalec
CeBeRek napisał(a):Nie rozumiem ludzi którzy piszą że liczy się data rozpoczęcia kursu. I że prawo nie działa wstecz. Powtarzacie po prostu jakieś głupoty usłyszane raz czy drugi.
A na jakiej podstawie twierdzisz ze tak jest??
Ze powtarzam glupoty skoro nie masz na ten temat najwidocziej pojecia, sam napisales ze nie wiesz!!!
No skoro jest inaczej to mi udowodnij, bo moja kumpela wlasnie jest w trakcie kursu i tak jej powiedzieli na szkoleniu.
Wiec jeszcze raz udwowodnij ze jest inaczej!! lub nie pisz glupich postow!!
- malyzck
- Bywalec
Na kursie mu tak powiedzieli, a wiedzę na ten temat mają taką samą jak ja i Ty. Czyli też powtarzają głupoty. Skąd mają mieć jakąkolwiek wiedzę skoro ustawa jeszcze nie weszła. Żeby zrozumieć pewne rzeczy nie trzeba być super błyskotliwym.
-
CeBeRek - Stały bywalec
No to nie masz racji, i sie nie sprzeczaj bo na 100% liczy sie data zapisu na kurs i nikt w trakcie kursu nie moze byc pozbawiony mozliwosci zrobienia prawa jazdy skoro juz je rozpoczal i zaplacil, zreszta juz podobna ustawe przerabialismy jak sie zmienial wiek na kategorie B i A na 18 lat, i kazdy kto rozpoczal o ile dobrze pamietam do listopada roku wejscia ustawy robil wedlug starej ustawy, czyli obejmowalo to caly rocznik bo mozna bylo zaczac 2 czy 3 miechy przed pelnoletnoscia, i w z ta ustawa tez tak bedzie gdyz "PRAWO NIE DZIALA WSTECZ"
- malyzck
- Bywalec
malyzck napisał(a):No to nie masz racji, i sie nie sprzeczaj bo na 100% liczy sie data zapisu na kurs i nikt w trakcie kursu nie moze byc pozbawiony mozliwosci zrobienia prawa jazdy skoro juz je rozpoczal i zaplacil, zreszta juz podobna ustawe przerabialismy jak sie zmienial wiek na kategorie B i A na 18 lat, i kazdy kto rozpoczal o ile dobrze pamietam do listopada roku wejscia ustawy robil wedlug starej ustawy, czyli obejmowalo to caly rocznik bo mozna bylo zaczac 2 czy 3 miechy przed pelnoletnoscia, i w z ta ustawa tez tak bedzie gdyz "PRAWO NIE DZIALA WSTECZ"
Ciekawe skąd ośrodki szkolenia to wiedzą jak wszystkie przepisy co do dokończenia kursów i zdawania egzaminów będą zawarte w ustawie. No ale cóż niektórzy dalej próbują pokazać jacy są MONDRZY. Prawo nie działa wstecz to najśmieszniejsze stwierdzenie jakie słyszałem, mógłbym CI podać wiele przykładów w których nie znalazło by ono odzwierciedlenia. A że kiedyś była babka to nie znaczy, że teraz nie może być dziadka.
-
CeBeRek - Stały bywalec
CeBeRek napisał(a):A ja się z Wami nie zgadzam bo macie taką wiedzę na ten temat jak i ja.
I tu sie mylisz. Jakbys posiadal jakas minimalna znajomosc Konstytucji to wiedzialbys, ze jak zaczniesz takowy kurs to musisz go skonczyc na tych samych zasadach co rozpoczales. Wkoncu placisz za kat. A, a nie za A2. Chyba, ze bedziesz uswiadomiony tego, ze gdy ustawa wejdzie w zycie to automatycznie zdajesz egzamin na nowych zasadach.
,,Motocykle to nie tylko moja pasja, ale też moje życie''
-
Nigoss - Bywalec
po 1 pisze sie MÄ„DRY
po 2 wiele ciekawe jakich ??? Bo prawo nie dziala nigdy wstecz tylko ewentualnie np. kontrola skarbowa iles lat wstecz natomiast dziala ona wedlug prawa obowiazujacego w tamtych latach, czlowieku jak nie masz pojecia nic o przepisach to nie pisz takich bzdetow, masz jakis przyklad to daj bo jestem wielce zainteresowany. Konstytucja Ci zapewnia to ze po raz kolejny napisze !!!!!! PRAWO NIE MOZE DZIALAC WSTECZ!!!
Ale widze ze do Ciebie to nie dociera
po 2 wiele ciekawe jakich ??? Bo prawo nie dziala nigdy wstecz tylko ewentualnie np. kontrola skarbowa iles lat wstecz natomiast dziala ona wedlug prawa obowiazujacego w tamtych latach, czlowieku jak nie masz pojecia nic o przepisach to nie pisz takich bzdetow, masz jakis przyklad to daj bo jestem wielce zainteresowany. Konstytucja Ci zapewnia to ze po raz kolejny napisze !!!!!! PRAWO NIE MOZE DZIALAC WSTECZ!!!
- malyzck
- Bywalec
malyzck napisał(a):po 1 pisze sie MĄDRY
Co punktu pierwszego widać Twój poziom, czyli tego nie muszę komentować bo jestem mądry a nie mondry.
Co do drugiego punktu, dlaczego wymieniałeś paszporty, dowody osobiste, i prawo jazdy szczególnie prawo jazdy które miałeś wydane BEZTERMINOWO ? A no widzisz oszukała Cie Twoja konstytucja.
-
CeBeRek - Stały bywalec
CeBeRek napisał(a): Prawo nie działa wstecz to najśmieszniejsze stwierdzenie jakie słyszałem
http://pl.wikipedia.org/wiki/Retroakcja
uśmiałem się do łez
Theo, jak możesz to sprecyzuj, gdzie czytałeś, bo to zdanie może znaczyć równie dobrze to, że czytałeś coś co pisał CeBeRek
Ostatnio edytowano 2/5/2009, 16:51 przez puff, Å‚Ä…cznie edytowano 1 raz
-
puff - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości