Zobacz wątek - Prośba o pomoc i porade w zakupie ubioru
NAS Analytics TAG

Prośba o pomoc i porade w zakupie ubioru

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Prośba o pomoc i porade w zakupie ubioru

Postprzez X-mannn » 1/5/2009, 20:09

Witam!
Jestem nowy na forum więc jezeli cos nie tak to z góry przepraszam.
Na początek chciałem się przywitac a potem prosić Was o kilka podpowiedzi....
Otóż chcę sobie kupić moje pierwsze moto... nigdy wczesniej nie jeździłem(tzn. pare razy w zyciu na Simsonie i zdązylem zaliczyć szlif:P )
Chciałbym kupic Hondę NSR 125(chyba ze doradzacie coś innego).

TrochÄ™ danych o mnie:
22 lata
191cm wzrostu
90kg

Chciałbym kupic sobie strój na moto, bardzo zalezy mi na bezpieczeństwie(wiadomo jestem pocz więc na 99% zalicze pare gleb) stąd moje pytania:

Co lepiej kupić skórzany kombinezon czy zbroję+ochaniacze na kolana, rękawice, i spodenki z ochraniaczami pod jeansy ??? (mi osobiście solidniej wygląda zbroja, ale nie znam się dlatego pytam).

Czy polecicie jakąś dobrą zbroję do 300zł lub kombi(z protektorami) do 500zł(uzywka nie mam floty na nowe)?

Jak myslicie jaki rozmiar pasuje na mnie?(orientacyjnie)

Jaki kask do 300zł i do 150 zł polecacie(nie wiem ile bede miał kasy)?

Czy w/w ochrona bedzie wystarczajÄ…ca na NSR?(oczywiscie przy dobrej glebie czy dzwonku nic nie pomoze)

Jakich firm przy zakupie się wystrzegać a jakie są godne uwagi?

Wiem że wiele pytan ale mam nadzieje że ktoś odpowie:), Z góry dziękuję i pozdrawiam

X.

P.S
PONAD WYGODĘ STAWIAM BEZPIECZEŃSWTWO na zbroje zawsze mogę doadkowo coś nałozyć. Te tańsze kombinezony wyglądają na naprawde malą ilosć protekcji, nie porównywalną ze zbrojami.

A tak wg to Kamil miło mi:)
X-mannn
Świeżak

Postprzez talta » 1/5/2009, 20:46

lepiej odpusc sobie spodnie i kup lepszy kask ! to waniejsze
co do tego ze jestes poczatkujacy to nie znaczy ze sie wywalisz ja mialem tylko jednego szlifa, a jezdze dopiero drugi sezon
talta
Mieszkaniec forum

Postprzez mokuso » 1/5/2009, 20:47

Witam,
na poczatek radze poczytac ten dzial viewtopic.php?t=17948, mysle, ze przy Twoim wzroscie i wadze NSR125 bedzie troszke za mala, mozesz smiesznie wygladac...
Pozniej ewentualnie poszukac w dziale "akcesoria" o ubiorze, tematow jest naprwde duzo. Zainwestuj troszke czasu na czytanie, a na pewno wyjdzie Ci to na dobre.
Pzdr
Motorbikes are everywhere, especially in my heart.

Obrazek
So others may live...
mokuso
Świeżak

Postprzez talta » 1/5/2009, 20:52

lepiej do dzialu skuter,50-tki,125-tki i inne male poj.
talta
Mieszkaniec forum

Postprzez X-mannn » 1/5/2009, 21:09

Na razie nie chcę wsiadac na nic wiekszego(chodzi o poj silnika) i szybszego niż NSR125, mi to wisi czy będzie smiesznie:) dla mnie wazne czy ja się będę dobrze czul, cały czas przeglądam forum i nie potrafię znalesć odpoiwedzi na niektóre pytania... dlatego napisalem post.
Hmmm a dlaczego mam przejsc do działu Skutery 50, 125-tki?? Tutaj nie moge zapytać:)? Tylko dlatego że to NSR125? Przecież to dosc szybki motocykl(jak na pierwszy raz).

Pozdrawiam i dziekujÄ™ za odpowiedzi.....

Najbardziej int mnie czy bedzie lepsza skora czy dobra zbroja? Zauwazyłem ze skmóry mają kiepski protektory
X-mannn
Świeżak

Postprzez talta » 1/5/2009, 21:16

najlepiej skora i pod zbroja, wiem ze to wydatek ale sorry aka prawda :(
talta
Mieszkaniec forum

Postprzez mokuso » 1/5/2009, 21:16

Ok, to Twoja decyzja, ale moze po lekturze postow "Co na pierwsze moto" zmienisz zdanie.
Ja tez chcialam zaczac od NSR125, a doszlo do zakupu GS500F :)
Pzdr
Motorbikes are everywhere, especially in my heart.

Obrazek
So others may live...
mokuso
Świeżak

Postprzez X-mannn » 1/5/2009, 21:23

Hehe Mokuso na pewno przeczytam:) ale wiesz powiem Ci szczerze... że boję sie takiej pojemności z moimi pomysłami:/ dlatego chcę cos delikatniejszego.

Talta tak wiem zrobie tak jesli tylko będzie kaska:) ale jak narazie to mysle ze lapiej będzie zaopatrzeć się w zbroje co myslicie o takich po 300zł z allegro motonita, adrenaline itp. straszny syf? Wyglądają na pierwszy rzut oka na solidiejsze niz niektóre drogie Acerbisy.
X-mannn
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê