Honda NSR 50 - pomoc przy "tuningu"
• Strona 1 z 1
Honda NSR 50 - pomoc przy "tuningu"
chciałbym prosić o pomoc przy doborze części do nsr'ki.. na początek przedstawię jej krótką historię. Kiedy ją kupiłem latała 60km/h po sporym shlifie moc podskoczyła i wyciągałem z niej nawet 70+... wtedy chciałem wymienić wydech, kumpel miał na zbyciu takowy od tzr 50.. oczywiście nie pasowal on do nsr dlatego musiałem go ztuningować.. obciolem mu tą "puszkę" po środku, wyciołem z niego wszystkie blokady i założyłem.... teraz latam nią 35-50km/h oraz kręci się do 5500 obrotów...
Teraz mam takie pytania...
1) czy jeśli kupie nowy wydech (koleś mówi że jakiś sportowy) to będą efekty?
2) czy może to być również wina gaźnika (zgubiłem jedną dysze) i jak tak to czy mogę założyć gaźnik od 4t?
Z góry dzięki za pomoc
Teraz mam takie pytania...
1) czy jeśli kupie nowy wydech (koleś mówi że jakiś sportowy) to będą efekty?
2) czy może to być również wina gaźnika (zgubiłem jedną dysze) i jak tak to czy mogę założyć gaźnik od 4t?
Z góry dzięki za pomoc
- nogard
- Świeżak
Jeśli wybebeszyłeś tłumik w środku to nie ma się co dziwić że osiągi spadły...
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Gaźnika od 4t nie możesz założyć bo to przecież jest 2t. A tak poza tym ciekawy jestem jak może moto bez jednej dyszy jechać.
"Panie władzo ma pan racje, niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość. Zdaje sobie sprawe z tego, że było to bardzo nie odpowiedzialne, że naraziełem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo, ale.....jechałem szybko, gdyż... lubie zapierd*lać!"
-
Zby$ - Świeżak
Żadne sklepy motocyklowe ani nic. Zajdź do pierwszego lepszeego sklepu motocyklowego w okolicy i powiedz ze chcesz dysze 72 (jezli chodzi tutaj o głowną, oryginalna) z simsona. Miałem sima i mi zostało w pizdu dysz to sprawdzałem czy pasują i wchodzą idealnie jakby były do tego stworzone;D A skoro pasują z sima to pasują także z Żuka (<lol2>) Tylko, że w żuku masz większe;pp
A co do wydechu to polecam Ninja Twin tylko, że baaardzo cięzko go dostac. Najlepiej to poszukaj na allegro tkaiej Hondy po wypadku na części i z niej wez wydech. Za ok 50zł do max 100zł możesz go kupić.
A gaźnik masz oryginał 12mm??
I po problemach;D
A co do wydechu to polecam Ninja Twin tylko, że baaardzo cięzko go dostac. Najlepiej to poszukaj na allegro tkaiej Hondy po wypadku na części i z niej wez wydech. Za ok 50zł do max 100zł możesz go kupić.
A gaźnik masz oryginał 12mm??
I po problemach;D
Honda...Pasja....
- Kenio
- Świeżak
Nareszcie jakieś kąkrety
Znalazłem z nsr na częsci na allegro.. koles sprzedaje wydech polini (czyli nieźle) za 200zł... myślę że mi się opłaci o ile to naprawde polini... ale chyba dożo się nie różni w porównaniu do orginału bo to w końcu 50ccm ;p

Znalazłem z nsr na częsci na allegro.. koles sprzedaje wydech polini (czyli nieźle) za 200zł... myślę że mi się opłaci o ile to naprawde polini... ale chyba dożo się nie różni w porównaniu do orginału bo to w końcu 50ccm ;p
- nogard
- Świeżak
Żebyś się tylko nie przejechał na tym polini....
Sporo ludzi wywala tylko końcówkę tłumiącą z oryginalnego wydechu, wkłada jakąś inną, albo samemu robi i przykleja naklejke/i znanych firm i spzedaje za 200stówki....
Nie wiem jak to sprawdzić, ale uważaj.
Sporo ludzi wywala tylko końcówkę tłumiącą z oryginalnego wydechu, wkłada jakąś inną, albo samemu robi i przykleja naklejke/i znanych firm i spzedaje za 200stówki....
Nie wiem jak to sprawdzić, ale uważaj.
Honda...Pasja....
- Kenio
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm