Kawasaki ER 5 pomózcie
• Strona 1 z 1
Kawasaki ER 5 pomózcie
Witam kupiłem wczoraj Kawasaki ER5 2002 r w karcie pojazdu napisali że ma 25KW czyli jak dobrze liczę 34KM jak mogę sprawdzić czy jest zablokowany naprawdę i co ewentualnie stanowi taką blokadę. Czy ktoś ze starszyzny może coś napisać. 

- socjofan
- Świeżak
paq napisał(a):Pewnie uslyszy odpowiedz i juz nigdy nie wejdzie na forum.
No i co z tego? Forum jest miedzy innymi po to zeby udzielic pomocy. A czy jest to pomoc jednorazowa to nie ma to znaczenia.
Inna sprawa ze tematow typu "jak sprawdzic czy moto jest zablokowane" bylo juz kilkanascie. Wiec autorowi tematu radze skorzystac z opcji SKS
Aha i trzecia sprawa. NIE TEN DZIAL!!!. Przenosze.
-
siekson - VIP Åšcigacz.pl
Witam szczególnie paq bo nerwowy jakiś.
Oczywiście że wejdę i to nie raz bo po to są fora by wymieniać sie wiadomościami. Oczywiści że można podjechać do kawasaki i zapytać w łodzi jest taki diler że jak chciałem kupić ER6 nowy to łaskę ci robi że światło zapali w salonie więc uważacie że mogą znać się na motorach.? Dlatego pytałem szanownych forumowiczów. Nie jestem gościem co wali na kazdy zlot i udziela się na maxa na forum bo pomimo 36 lat zaczynam przygodę z motorami wiec......trochę tolerancji i wyrozumiałości
Oczywiście że wejdę i to nie raz bo po to są fora by wymieniać sie wiadomościami. Oczywiści że można podjechać do kawasaki i zapytać w łodzi jest taki diler że jak chciałem kupić ER6 nowy to łaskę ci robi że światło zapali w salonie więc uważacie że mogą znać się na motorach.? Dlatego pytałem szanownych forumowiczów. Nie jestem gościem co wali na kazdy zlot i udziela się na maxa na forum bo pomimo 36 lat zaczynam przygodę z motorami wiec......trochę tolerancji i wyrozumiałości
- socjofan
- Świeżak
Ostatnio zakupiłem ER-5 Twistera odblokowanego, który był wcześniej zdławiony. Sprawdzić można tak: jeżeli gładko "rozpędzi" (6s do 100km/h)
sie do 140km/h
i pójdzie więcej to raczej jest odblokowany;] Zresztą nie wyobrażam sobie jak 193kg może być napędzane 34KM....

i pójdzie więcej to raczej jest odblokowany;] Zresztą nie wyobrażam sobie jak 193kg może być napędzane 34KM....

- Åšlimak
- Świeżak
Tak - udać się do odpowiedniego Serwisu motocyklowego gdzie dokonają takiej czynności.
Możesz mieć kilka blokad i usunięcie ich wymaga poświęcenia czasu i lektury manuala.
Możesz mieć kilka blokad i usunięcie ich wymaga poświęcenia czasu i lektury manuala.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Ale ludzie głupoty gadacie. ER5 była blokowana w dwojaki sposób, do 25KW i 35KW. 35KW łatwa sporawa, zwężki w króćcach. Gorzej jeżeli chodzi o 25KW bo do zwężek dochodziły zmienione wałki rozrządu. Nie były to wałki przestawione o ząb tylko o inaczej rozstawionych krzywkach.
-
mati22252 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości