Zobacz wątek - Spodnie Ret Bike problem ? za mało czy za dużo
NAS Analytics TAG

Spodnie Ret Bike problem ? za mało czy za dużo

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Postprzez Morter » 23/4/2009, 18:29

Jak to mawiał mój dziadunio ... coś musi być sp...lone żeby było widać że reszta jest wporządku... :)
Morter
Świeżak

Postprzez sznajdi » 23/4/2009, 18:53

Dobre powiedzenie dziadunia :D :D :D hehe

W moim komplecie przejechałem ok. 1000km w różnym warunkach, od słońca i temp.pow 20st po deszcz i temp.7st.
MZ ETZ 251 -> Honda CBF 600 S -> YAMAHA FZS 1000 FAZER
sznajdi
Bywalec

Postprzez TOM67 » 30/4/2009, 08:50

Zrobiło się trochę cieplej kurtka+spodnie Ret Bike = luźno w autobusie/tramwaju. Jazda ( a właściwie stanie na światłach/korku) w słoneczku i po powrocie do domu nadaję się właściwie do kąpania bo "pachnę" (chyba że to mój przypadek a inni w ciuchach Ret Bika nie mają tego problemu).
Ostatnio edytowano 30/4/2009, 10:42 przez TOM67, łącznie edytowano 1 raz
TOM67
Świeżak

Postprzez Leg1oN » 30/4/2009, 10:34

co do tematu, ja mam po jednym protektorze na kazdym kolanie..
btw ja smigam w retbiku (gora: retfast i dol:retracer).. i nie jest najgorzej.. moze jest tak tylko w moim przypadku.. mam go chyba 2 sezon doprawdy.. szwy nie puszczaja.. w spodniach jest jak juz wczesniej bylo mowione cut za cieplo, ale bez tragedii jak dla mnie.. natomiast w kurtce jest idealnie.. oczywiscie stojac w 35stp upale mozna sie zagrzać.. ale podczas jazdy jest naprawde good.. jednak kombi tej firmy zajupilem tylko z takiego powodu ze zachorowalem na zapalenie nerwu twarzowego co sie wiąrze z paraliżem jednostronnym twarzy a leczenie wymagalo lekkow sterydowych.. wynik byl taki ze moj stary tekstyl stawal sie za maly( przybralem 20kg) mialem 173cm wzrostu i prawie 90kg wagi a kombiak retbika byl jedynym ktory na mnie pasowal.. nie mialem rowniez czasu na takie przygody o jakich pisal SQ.. final jest taki ze jestem w polowie drogi do starej wagi i mysle juz nad zakupem wysokiej jakosci kombi renowanych firm.. bo wiem ze mojemu retbikowi daleko do nich..
Leg1oN
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez niesiob » 30/4/2009, 19:49

ja również wybrałem ret bike na pierwsze ubranko na pierwsze moto. głównie ze względu na cenę niestety. Mam kurtkę ret fligth i spodnie ret comfort. Kurtka nie jest taka zła, chociaż niestety chyba wybrałem/pani w sklepie doradziła za ciasną. cóż przemęczę się ze 2 sezony i może na drugie moto kupię skórę. kurtka jak dotąd(ostatnie dni cieplutkie są) jest ok. wentylacja działa a jak bardzo ciepło to można rozsunąć suwaki w rękawach i przyjemnie jest. Spodnie-hmmm... kiepsko. Mają na udach małe dziurki rozsuwane, ale niestety tyłek i od kolan w dół jest masakra. pod spodnie mam na razie zwykłe dzinsy. wkrótce planuje gatki termoaktywne - może będzie chociaż troszke lepiej. Generalnie 3/4 forum poleca SKÓRĘ i tylko skórę więc podejrzewam że jak tylko kasa pozwoli to zmienię wdzianko.
niesiob
Świeżak

Postprzez SQ » 30/4/2009, 19:51

jak to dzinsy pod spodnie? pogięło Cię? a jak na miasto lecisz w garniaku to pod spód dres zakładasz?
SQ
Mieszkaniec forum

Poprzednia strona

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości

na górê