Spodnie Ret Bike problem ? za mało czy za dużo
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Spodnie Ret Bike problem ? za mało czy za dużo
Witam. Posiadam spodnie Ret Bike model RETTRIP i ostatnio jak się im przyjrzałem dokładniej okazało się, że w jednej nogawce mam dwa protektory a w drugiej jeden (protektory na kolana). Moje pytanie czy mam 1 protektor gratis tzn. powinny być po 1 szt. czy mam 1 protektor za mało tzn. powinno być po 2szt. Może ktoś posiada takie spodnie i mógłby sprawdzić ? Pozdrawiam.
- TOM67
- Świeżak
-
SQ - Mieszkaniec forum
Dla mnie jest za ciepło w komplecie Ret Bike nawet przy 10st.
Morter jaką chcesz kupić skórę i w jakiej cenie, bo porządnej skóry w cenie tekstylnych rzeczy nie kupisz, chyba że używka
Morter jaką chcesz kupić skórę i w jakiej cenie, bo porządnej skóry w cenie tekstylnych rzeczy nie kupisz, chyba że używka

MZ ETZ 251 -> Honda CBF 600 S -> YAMAHA FZS 1000 FAZER
-
sznajdi - Bywalec
sznajdi ma rację. główny zarzut dotyczy przegrzewania w tych ciuchach. jeśli wystąpi słońce to już jest masakra. może jeśli ktoś jest jakiś ciepłolubny i gdy wszyscy chodzą na krótki rękaw i w laczkach, a on pocina w grubej bluzie polubi ten strój. co do jakości... ja miałem spodnie przedłużane. tutaj to już dali ciała po całej linii. nie dość, że mnie zmierzyli na kilka sposobów to i tak im nie wyszło. ochraniacze miałem na piszczelach. poprawiali to kilka razy i zawsze coś spieprzyli. a to rzepy się nie zapinały, a to ochraniacze powędrowały na uda. żywota dokonały szorując po asfalcie. niestety puściło wiele szwów, mimo, że sam materiał zewnętrzny nie przetarł się .
-
SQ - Mieszkaniec forum
Ret Bike ma wypinane tylko ocieplenie,a membranÄ™ ma bardzo kiepskÄ…, przez co jest bardzo gorÄ…co.
Szwy tak jak u SQ mi też puściły, tylko w spodniach.
Może za parę sezonów ta firma będzie dobra, nauczona doświadczeniem
Szwy tak jak u SQ mi też puściły, tylko w spodniach.
Może za parę sezonów ta firma będzie dobra, nauczona doświadczeniem

-
sznajdi - Bywalec
elcommendante napisał(a):Jestes pewien, ze masz dwa protektory, a nie jeden pekniety na pol ?
Na pewno 2 a właściwie 3, nie są pęknięte. Niestety ale spodnie są gorące, powoli się wytapiam ( zbędne kg) w nich. Jak się jedzie jest ok., ale na światłach lub gdzieś się przejść to czuć jak się nogi pocą, ciekawe co będzie jak będzie 20-30st C. Najwyżej się wytopi parę kg, oj przydało by się przydało

- TOM67
- Świeżak
Niestety tak to jest że dobre gadzety kosztują a ret bika wybrałem z powodu ceny i tego że bardziej ufam skórkom niż textylnym ciuchom. Słyszałem o wadach i o jazdach reklamacyjnych mimo to sie zdecyduje (a nóż głupi ma szczęście ) i nie trafie jakigoś gniota. Szukałem skór z polskich firm dlatego właśnie że w razie "W" moge ciuchy reklamować bo przecież niebede gonił Pana z MotoBazaru po Polsce żeby mi doszył rękaw.
-
Morter - Świeżak
Kurtka Ret1945 - 585zł i gacie Retracer - 449 albo Retsteel 419 zależy które podpaszą lepiej chciał bym te pierwsze bo jeszcze na uda mają (hyba ) protektory, kask Multitec i buty jeszcze dumam ale pewnie smx-5
tak dla pełnej odp. reszta
tak dla pełnej odp. reszta
-
Morter - Świeżak
No nieźle, skóra za 585zł.
Moja Modeka Roma tekstylna jest droższa niż ta skóra - 690zł.
Mam nadzieję, że będzie się Tobie dobrze i komfortowo jeździło.
Moja Modeka Roma tekstylna jest droższa niż ta skóra - 690zł.
Mam nadzieję, że będzie się Tobie dobrze i komfortowo jeździło.
-
sznajdi - Bywalec
http://www.retbike.pl/index2.php
tu sÄ… ceny modele itp.
Nie będę jakoś specjalnie reklamował ret bika (sam kupuje go z konieczności i wybieram mniejsze zło) jak wyżej napisałem że jest to najlepsza relacja ceny do jakości po za tym texy za 500 zł też nie są porywająco bezpieczne a tu mam przynajmniej 1,4 mm materiału który na pewno Bedzie na tyle mocny że zanim sie przetrze ja będę już na nogach. Wiem jak to wygląda ale i tak bardziej mnie przekonuje skóra a jak mam jeździć w t-shircie to wole nie wsiadać.
sznajdi a ile przejechałeś w tym swoim Kpl. w jakich warunkach ?
tu sÄ… ceny modele itp.
Nie będę jakoś specjalnie reklamował ret bika (sam kupuje go z konieczności i wybieram mniejsze zło) jak wyżej napisałem że jest to najlepsza relacja ceny do jakości po za tym texy za 500 zł też nie są porywająco bezpieczne a tu mam przynajmniej 1,4 mm materiału który na pewno Bedzie na tyle mocny że zanim sie przetrze ja będę już na nogach. Wiem jak to wygląda ale i tak bardziej mnie przekonuje skóra a jak mam jeździć w t-shircie to wole nie wsiadać.
sznajdi a ile przejechałeś w tym swoim Kpl. w jakich warunkach ?
-
Morter - Świeżak
-
SQ - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości