Stuka po wymianie tloka - cr 125
• Strona 1 z 1
Stuka po wymianie tloka - cr 125
Witam. zrobilem remont przed sezonem. wymienilem tlok i co dziwne slychac jakies stuki. Tata mowil, ze nie powinienem sie tym przejmowac, ale chce sie jeszcze Was doradzic. Tłok napewno jest dobrze dobrany, poniewaz nicasil byl na honowaniu i goscie dobrze go zmierzyli. Tlok nie jest luzny. W glowice tez nie stuka. Wczesniej przed wymiana nie bylo takiego dzwieku. Tlok vertexa, kuty, z pokrywa teflonowa. Jedynie co mi przychodzi na mysl, to moze luz na sworzniu, ale tez w to watpie. Pozdrawiam
- ddit
- Świeżak
to moze byc padnięte łozysko na sworzniu lub na korbowodzie. prędzej to pierwsze. dziwne że po remoncie i stuka. a robiłes remont sam czy oddawałes do serwisu ? moze rozbierz i przejzyj.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Zobacz czy masz założone dystanse na sworzen. Po obu stronach sworznia po zewnetrznych stronach łozyska igiełkowego na korbie powinny byc podkładki dystansowe... Jesli nie masz musisz dotoczyc i najlepiej wymienic oba łozyska. Pozdrawiam 

Yamaha DT 125R [SPRZEDANA] >> Aprilia RS 125 [SPRZEDANA] >> Yamaha YZF 250
22.10.08 ====> Zdałem Prawko
22.10.08 ====> Zdałem Prawko

-
zdzichu123 - Bywalec
sÄ… dystanse. wpisz na allegro korba
wyskocząci aukcje korbowodów i bedą zestawy kazde z podkładkami dystansującymi. ale wątpie żebys ich nie miał. przedtem nic nie stukało to i teraz przez to nie powinno byc źle

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
aa tam.... wiem o co chodzi ale tam w zadnym motorze nie ma
pozatym o ile nie ma luzów na korbowodzie na boki to tez nic nie ma prawa stukac. trzeba rozebrac głowice i sciągnąc tłumik. potem ustawiasz tłok prawie na samej górze i czyms przez okno wylotowe <dziura na tłumik> ruszasz tłokiem góra dół. i ręką podtrzymujesz tłok i patrzysz czy nie masz luzów gdzies tak najmniej inwazyjnie sprawdzisz. wiadomo mogą byc a ty mozesz nie wyczuc tą metodą ale zawsze lepiej tak niz nie robic nic
ja tak u siebie sprawdzałem i wykryłem luz na korbowodzie na wale

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości