wypadki
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
Taka zywiolowa dyskusja a wszysto co padlo zostalo juz powiedziane, od siebie dodam tylko ze nie morzna wrzucac wszystkich do jednego worka, bo wszystko jest wzgledne jak to sie mowi.
Nie ma nic piekniejszego niz dwa kola i jeden slad...
Yamaha YZF 600 Thundercat
Yamaha YZF 600 Thundercat

-
Taser - Bywalec
-
Abonic - Świeżak
Strasznie jesteś wylewny, ciekawe na ile te mądrości idą w parze z umiejętnościami, siedzę w tym od okrągłych 10 lat i zauważyłem jedno, kolesie z taką gadką nie potrafią jeździć nawet skuterami. Nadal nie sądzę że 600 jest rozwiązaniem dla początkujących. Zastanów się czasem co pierd......, bo zastanawia mnie czy widziałeś kiedyś jak z kumpla z którym jechaliście polatać zostają kawałki albo czy wyj...... się kiedyś tak że bałeś się zdjąć kurtkę i dowiedzieć się czy ręka wisi ci dlatego że masz złamaną czy dlatego że ci ją urwało. Pewnie gdybyś zobaczył jak z twojej ręki wystaje kość to zesrał byś się w majty a urzynasz cwaniaka na całej linii.CeBeRek napisał(a):Ale jaja jak czytam te wasze wypociny, no już mnie nie rozbrajajcie. Przecież 600 na pierwsze moto to nie jest ani za dużo, ani za mało. A idiota jak będzie jeździł to się zabije na wszystkim. Na trasie żeby efektownie wyprzedzić 600 trzeba zbić 2-3 biegi jak jest mało miejsca. I co wtedy gs poradzi ? 600 szybciej przyśpieszy, szybciej zahamuje. Kurde same zalety...
Już nie mówię nawet o tym, że można mieć zapięty cały czas 6 bieg i sobie spokojnie wyprzedzać, co w gsie jest raczej nierealne.
Czy to ważne, czy motocyklista ma 18 - 40 lat, ważne żeby jeździł tak jak potrafi, a nie tak jak mu się wydaje, że potrafi.
Tylko nie piszcie mi, że mało wiem i się zabije, bo już na prawdę i tak mam dużo śmiechu.
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
Ja na pierwsze moto kupiłem Fazera 600s zblokowany na 78 km i powiem tyle. Motor bardzo wygodny i łatwy w prowadzeniu. Myślę, że za łatwy jeżeli ktoś nie ma rodziny na głowie i nie patrzy na licznik. Może być baaardzo zdradliwy.
Osobiście idealnie daję sobie z nim radę, ale do jazdy podchodzę z max. uwagą. Rozumiem, że aby na więcej sobie pozwolić trzeba nawinąć km.
Jestem w trakcie kursu doszkalajÄ…cego techniki.
Unikam : jazdy w grupach bo to naprawdę podkręca bez potrzeby emocje,
nawet tym co uważają się za rozsądnych. II sezon jeżdżę single.
Nie czuję i nie będę czuł potrzeby stawiania na koło
Nie potrzebuję palić gumy. Wogóle nie lubię palić. Papierochów nie paliłem i gumy też nie zamierzam.
Ogólnie jak rozmawiam z kumplami na moto to jestem chyba ewenementem
Nie obchodzą mnie innych opinie i uwagi nt mojej wolniejszej jazdy w mieście itp. Mam to koncerotowo w d@pie.
Zbieram doświadczenia i cieszę się, że moto i kości całe jak dotąd.
Pozdr
Sh
Osobiście idealnie daję sobie z nim radę, ale do jazdy podchodzę z max. uwagą. Rozumiem, że aby na więcej sobie pozwolić trzeba nawinąć km.
Jestem w trakcie kursu doszkalajÄ…cego techniki.
Unikam : jazdy w grupach bo to naprawdę podkręca bez potrzeby emocje,
nawet tym co uważają się za rozsądnych. II sezon jeżdżę single.
Nie czuję i nie będę czuł potrzeby stawiania na koło
Nie potrzebuję palić gumy. Wogóle nie lubię palić. Papierochów nie paliłem i gumy też nie zamierzam.

Ogólnie jak rozmawiam z kumplami na moto to jestem chyba ewenementem

Nie obchodzą mnie innych opinie i uwagi nt mojej wolniejszej jazdy w mieście itp. Mam to koncerotowo w d@pie.
Zbieram doświadczenia i cieszę się, że moto i kości całe jak dotąd.
Pozdr
Sh
-
Shaft - Świeżak
święte słowa Shaft, uważam podobnie jak Ty 

XR 400R | | Kula daje fula
| | https://www.youtube.com/watch?v=2Cq4e3WiCr0

-
Kula07 - Stały bywalec
Widzial ktos to ?
http://www.maxior.pl/film/125249/Patrz_w_lusterka
Nie bylem pewien czy wklejac tutaj ten link ale jakby nie patrzec to wypadek, niewiadomo co sie z ludzmi stalo takze wrzucam. Moze ktos sie orientuje, kto czemu i jak sie czuja motocyklisci z tego filmiku.
http://www.maxior.pl/film/125249/Patrz_w_lusterka
Nie bylem pewien czy wklejac tutaj ten link ale jakby nie patrzec to wypadek, niewiadomo co sie z ludzmi stalo takze wrzucam. Moze ktos sie orientuje, kto czemu i jak sie czuja motocyklisci z tego filmiku.
Na końcu będziemy pamiętać nie słowa naszych wrogów, ale milczenie naszych przyjaciół.
-
herbatkowy - Bywalec
icid napisał(a):Strasznie jesteś wylewny, ciekawe na ile te mądrości idą w parze z umiejętnościami, siedzę w tym od okrągłych 10 lat i zauważyłem jedno, kolesie z taką gadką nie potrafią jeździć nawet skuterami. Nadal nie sądzę że 600 jest rozwiązaniem dla początkujących. Zastanów się czasem co pierd......, bo zastanawia mnie czy widziałeś kiedyś jak z kumpla z którym jechaliście polatać zostają kawałki albo czy wyj...... się kiedyś tak że bałeś się zdjąć kurtkę i dowiedzieć się czy ręka wisi ci dlatego że masz złamaną czy dlatego że ci ją urwało. Pewnie gdybyś zobaczył jak z twojej ręki wystaje kość to zesrał byś się w majty a urzynasz cwaniaka na całej linii.CeBeRek napisał(a):Ale jaja jak czytam te wasze wypociny, no już mnie nie rozbrajajcie. Przecież 600 na pierwsze moto to nie jest ani za dużo, ani za mało. A idiota jak będzie jeździł to się zabije na wszystkim. Na trasie żeby efektownie wyprzedzić 600 trzeba zbić 2-3 biegi jak jest mało miejsca. I co wtedy gs poradzi ? 600 szybciej przyśpieszy, szybciej zahamuje. Kurde same zalety...
Już nie mówię nawet o tym, że można mieć zapięty cały czas 6 bieg i sobie spokojnie wyprzedzać, co w gsie jest raczej nierealne.
Czy to ważne, czy motocyklista ma 18 - 40 lat, ważne żeby jeździł tak jak potrafi, a nie tak jak mu się wydaje, że potrafi.
Tylko nie piszcie mi, że mało wiem i się zabije, bo już na prawdę i tak mam dużo śmiechu.
A po co mi patrzeć na kumpla z którego zostają kawałki ? Nie mam kumpli debili, którzy jeżdżą z drugimi takimi samymi i zapieprzają 200 bo myślą, że potrafią jeździć, ktoś im wymusza pierwszeństwo i jest płacz, że to wina kierowcy puszki. Smutne nie ?
No właśnie, gówno mnie obchodzi to co myślisz o moich umiejętnościach, na pewno nie są znakomite skoro nie umiem jeździć na skuterze.
Nie potrzebuje na zakręcie szurać podnóżkiem, ani wyprzedzać gości w nowiutkich furach, jakoś mnie to nie podnieca, ale wiem że niektórych tak i później trzeba robić akcje kierowco patrz w lusterka, a może zrobimy motocyklisto myśl za innych ?
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
No właśnie falconiforme napisał coś naprawdę zajebistego, jak to czytam to czuje się jakby zebrał do kupy wszystkie myśli na temat jazdy motocyklem zacytuje punkt 6 który jest żywcem o tobie. Pozwól że zacytuje :
falconiforme napisał(a):5. Zastanówcie się nad jednym:
Dlaczego doświadczony motocyklista poleca 2-cylindrową 500-kę do nauki, a ktoś kto gvwno wie o jeździe poleca wszystko.
Wy co jeszcze na motocyklu nie jeździliście też gvwno wiecie.
Kłócicie się o rzeczy o których nie macie pojęcia. Wysuwacie argumenty z którymi nie mieliście w ogóle styczności. Równie dobrze możecie mówić o pogodzie na księżycu.
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
No więc ja już jeżdżę, czyli mogę wysunąć argumenty. I na swoim przykładzie mogę powiedzieć, że z 2 suwowej 125 spokojnie się można przesiąść na 600 i normalnie jeździć.
Czyli nie trafiłeś z tym punktem.
Czyli nie trafiłeś z tym punktem.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
http://www.tvn24.pl/-1,1595218,0,1,moto ... omosc.html
Kolejna ofiara na pożyczonym moto bez kasku. Teraz mi powiedzcie
kto psuje opinie motocyklistom ?
Ten nie przeżył
Pozdr
Sh
Kolejna ofiara na pożyczonym moto bez kasku. Teraz mi powiedzcie
kto psuje opinie motocyklistom ?
Ten nie przeżył
Pozdr
Sh
-
Shaft - Świeżak
-
CeBeRek - Stały bywalec
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości