Aprilia sr 50. Pytanie o wskaznik oleju.
• Strona 1 z 1
Aprilia sr 50. Pytanie o wskaznik oleju.
Witam kupiłem 2 dni temu apke nie było już tam sporo oleju ale na kilkanascie kilometrów było i dzis jak odpalałem z rozrusznika to sie zapaliła lamka ze mało oleju i zgasła jak puściłem rozrusznik a ze startera jak odpalałem to nie świeciła wogóle? czy jak jest mało oleju to cały czas sie świeci? To miganie przy odpalaniu jest normalne? Apka rok 97 chłodzona powietrzem jakby co
prosze o odp. 

- jarekjpl
- Świeżak
ja jak swojego ry-8 nieraz odpalam to też mi się świeci, według mnie to chyba jest od tego że skut pobiera olej. A jak mówisz że go tam było już nie dużo to może oznaczać że lampka Ci świeci i znika wtedy kiedy jest jakieś ostrzeżenie przed tym że już masz go mało(oleju).
Jawa 50 --> Keeway RY-8 --> Suzuki GSF 400
-
Jimi92 - Świeżak
kupiłem oleje jakiś z orlena bo kasy za bardzo nie ma moze nie są najlepsze ale nic sie nie stanie. Wie ktoś jeszcze co z ta kontrolka bo zalałem olej i sie zapala jak z rozrusznika pale jak ze startera to nie
i jak zimny to kopci ale to normalne w 2t nie? czy ktoś wie gdzie są blokady wiem tylko ze na tłumiku gdzies jeszcze?

- jarekjpl
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 31 gości