Tłumik Honda CBR 600 F2
• Strona 1 z 1
Tłumik Honda CBR 600 F2
Panowie.. sorry jeśli spamuje.. ale opcja szukania na tym forum to nieszczęście..
Chce przerobić sobie tłumik... bo na nowy sportowy mnie nie stać.
Jest to seryjny wydech Hondy. Jeśli ktoś miał z tym do czynienia lub ma jakiś poradnik to prosiłbym o przesłanie
Nie chodzi mi o przelot, ale chce go trochę podgłosić z tego wzgledu że na odcinku 100 km 3 razy mi kolesie zajechali drogę samochodami, nie wiem chyba mnie nie słyszą... i dlatego.
Chce przerobić sobie tłumik... bo na nowy sportowy mnie nie stać.
Jest to seryjny wydech Hondy. Jeśli ktoś miał z tym do czynienia lub ma jakiś poradnik to prosiłbym o przesłanie

Nie chodzi mi o przelot, ale chce go trochę podgłosić z tego wzgledu że na odcinku 100 km 3 razy mi kolesie zajechali drogę samochodami, nie wiem chyba mnie nie słyszą... i dlatego.
Peugeot Speed 1 AC, Honda CBR 600F2, Yamaha R1 RN19 

- rumian_1989
- Świeżak
gówno to da, tylko motor będzie pierdział jak motorynka, rozetnij nity, zdejmij pokrywe, weź młotek i przecinak i wypruj cały środek, zanituj i będzie ryczał niczym smok wawelski, tylko pamiętaj że moto nie będzie chodziło równo na wolnych obrotach i jest to max gówniana przeróbka
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
-
kosta - VIP Åšcigacz.pl
Znalazłem inny sposób. A więc przy wylocie pod tą rurką 2 dziury wiertłem 8- 10 i należy zlikwidować pierwsza przegrodę tzn zrobić w niej ze 2 dziury. Ja to zrobiłem prętem ok 14 mm średnicy
Moto ładnie buczy, nie pierdzi i równo pracuje na wolnych obrotach.
Dzięki za pomoc
Pozdrawiam

Moto ładnie buczy, nie pierdzi i równo pracuje na wolnych obrotach.
Dzięki za pomoc

Pozdrawiam

- rumian_1989
- Świeżak
dr.artur napisał(a):troche daja te dziury mialem tak w mojm b6 i bylo fajnie nie za glosno moze i pierdzial ale robopty nie wiele z tym bylo
Niewiele to da. W oryginalnym tłumiku w środku jest układ rurek pozaginanych w rozne strony, ktore tlumia caly halas. Ciezko je dosiegnac wiertlem. Trzeba rozciac tlumik, wyciagnac wszystko i nastepnie pospawac. Troche wiejskie rozwiazanie, na ale coz...
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
No nie ma co ukrywać, że wiejskie ale tak to jest jak brakuje funduszy. Mi się udało wydobyć niezłe brzmienie, a mój kolega w Suzuki Gsx 600 r 2003 porobił dziury... to jest straszne... jak ten motor pracuje. niczym dwu suwowa NSR 125

- rumian_1989
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości