Zobacz wÄ…tek - CBR 600 F3/F4 vs YZF 600R Thundercat
NAS Analytics TAG

CBR 600 F3/F4 vs YZF 600R Thundercat

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

CBR 600 F3/F4 vs YZF 600R Thundercat

Postprzez mapett » 18/4/2009, 22:05

Hejka

W przyszłym roku planuję zakup pierwszego motocykla.
Na chwilę obecną zgłębiam swoją wiedzę, czytając i zbierając cenne informacje na temat poszczególnych motocykli.

Końcem roku chcę wziąć się za robienie prawka, by przyszły sezon móc już rozpocząć na swojej maszynie.

Motor chciałbym wykorzystywać do celów rekreacyjno - turystycznych, ale fajnie, by motocykl miał sportowe zacięcie.

Co ważne, fajnie by również był to motocykl dwuosobowy.

Na chwilę obecną mam dwóch faworytów:

Honda CBR 600F3 lub F4 oraz Yamaha YZF 600R Thundercat.

Tutaj pojawia siÄ™ pytanie, co lepsze?

jaki motocykl lepszy na pierwsze moto (nie posiadam funduszy by zmieniać motocykl co sezon i to byłby zakup na dłuższy czas)

poza tym, który się lepiej prowadzi, który jest łatwiejszy (bardziej przewidywalny) dla początkujących?

który lepiej posłuży w celach turystycznych (dwuosobowe wypady za miasto)

który wreszcie jest wygodniejszy, bardziej niezawodny, daje więcej frajdy z jazdy?

dodam tylko, że mój wzrost to około 185 - 190cm i ok 90 kg wagi

i na koniec, na którym lepiej w późniejszym czasie poradzi sobie kobieta, gdyż motocykl byłby kupowany z zamierzeniem pozostania w rodzinie na dłużej ;)

z góry dziękuję za odpowiedzi i cenne uwagi.

pozdrawiam

Maciek
mapett
Świeżak

Postprzez YZF R1 » 18/4/2009, 23:34

Kolego jest taki temat "co na pierwsze moto" tam zadaj to pytanie
YZF R1
Moderator

Postprzez mapett » 18/4/2009, 23:39

kiedy ja nie do końca pytam co jest lepsze na pierwsze moto, tylko, który z tych dwóch motocykli będzie lepszy jako turystyk o zacięciu sportowym, który będzie lepszy pod względem bezawaryjności, pod względem jazdy oraz właściwości jezdnych, który da większą frajdę i ogólnie, który motocykl jest bardziej godny polecenia i dlaczego.

chodzi mi raczej o porównanie tych dwóch (trzech) modeli ze sobą i wybranie najlepszego.

jeśli pytaniem tym naruszam zasady forum, przepraszam

Pozdrawiam

Maciek
mapett
Świeżak

Postprzez YZF R1 » 18/4/2009, 23:49

w pierwszym zdaniu wyraźnie jest napisane że poszukujesz pierwszego motocykla ale ok. sportowo turystyczny motocykl z tych 3 zdecydowanie F4 ale bardziej turystyczny niż sportowy... poczytaj na forum o tym motocyklu sporo na ten temat dowiesz sie wiecej niż ja Ci napiszę
YZF R1
Moderator

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 34 gości

na górê