Codex
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Tu się z Tobą zgadzam. Tak samo jak modyfikowane proso, które w Afryce urośnie nawet na dachu lepianki, bez kropli wody. Rozumiem, że modyfikacje genetyczne są ok, bo są. Ale hormony już nie, a te na 100% są stosowane w hodowli i uprawie nie tylko w US. A tego nikt na opakowaniu/etykiecie nie napisze "nasze kury wpier*** masakryczne ilości hormonu wzrostu, dlatego są takie pyszne i dorodne. A Ty sobie Drogi Konsumencie myśl, że to tylko NIESZKODLIWA modyfikacja genetyczna". Nigdy nie masz pewności, czy ta żółciutka kukurydza to efekt manipulacji genami czy też tona auksyn i cytokinin na metr kwadratowy uprawy kukurydzy....
Etsy (otwórz link)
-
Krejzi.Mery - Bywalec
No własnie i na tym polega problem. Nie mamy żadnej pewności na to że to tylko było modyfikowane genetycznie.
Ale chyba lepiej się tym nie zamartwiać.
Ale chyba lepiej się tym nie zamartwiać.
-
turboponczek - MEGA TROLL
true true... to ja idę napić się w takim razie mojej zielonej wody zdrojowej
damn, ciekawe, czy MJ może być modyfikowana genetycznie? 

Etsy (otwórz link)
-
Krejzi.Mery - Bywalec
Nie ma modyfikowanej genetycznie Mj. To napewno.
Tylko poprzez krzyżowanie odpowiednich odmian których jest około 150 powstały takie które charakteryzują się pewnymi właściwościami.
Powstały po to by spełnić oczekiwania konsumentów mj, ale także by mogły przeżyć w różnych określonych warunkach atmosferycznych. Np odmiana White Russian bardzo dobrze znosi klimat chłodny umiarkowany. Rudealise Skunk to odmiana która niepotrzebuje praktycznie wody.
Jeżeli chodzi o np smak to poprzez krzyżowanie odpowiednich odmian powstały takie które smakują jak grapefruity, pomarańcza a nawet mango.
Są też takie które są nastawione głównie na plon. Poprzez cross odpowiednich odmian Skunka i Afgana powstał Big Bud z którego są ogromne plony.
Niekótrym też chodziło o efekt podczas palenia. Są mj energetyzujące gdzie genotyp rosliny to w większości gatunek meksykańskiej sativy itd, itp.
Tylko poprzez krzyżowanie odpowiednich odmian których jest około 150 powstały takie które charakteryzują się pewnymi właściwościami.
Powstały po to by spełnić oczekiwania konsumentów mj, ale także by mogły przeżyć w różnych określonych warunkach atmosferycznych. Np odmiana White Russian bardzo dobrze znosi klimat chłodny umiarkowany. Rudealise Skunk to odmiana która niepotrzebuje praktycznie wody.
Jeżeli chodzi o np smak to poprzez krzyżowanie odpowiednich odmian powstały takie które smakują jak grapefruity, pomarańcza a nawet mango.
Są też takie które są nastawione głównie na plon. Poprzez cross odpowiednich odmian Skunka i Afgana powstał Big Bud z którego są ogromne plony.
Niekótrym też chodziło o efekt podczas palenia. Są mj energetyzujące gdzie genotyp rosliny to w większości gatunek meksykańskiej sativy itd, itp.
-
Dżizas Ponczek... co za elaborat. Pytanie było raczej nie wymagające odpowiedzi 

Etsy (otwórz link)
-
Krejzi.Mery - Bywalec
ja się zamienię w truskawke z żywca
PS u was też idą dwie zgrzewki wody tygodniowo ?:| (albo inaczej 3l dziennie...)
Co do żywności modyfikowanej, hmmm pamiętacie akcje z ryżem w tesco ?:lol: on był jakiś łuskany czy coś takiego, po 10gr woreczek ? :LOL: niby skośnookim oczy się od tego prostowały.

PS u was też idą dwie zgrzewki wody tygodniowo ?:| (albo inaczej 3l dziennie...)
Co do żywności modyfikowanej, hmmm pamiętacie akcje z ryżem w tesco ?:lol: on był jakiś łuskany czy coś takiego, po 10gr woreczek ? :LOL: niby skośnookim oczy się od tego prostowały.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
Ponieważ woda smakowa, to napój bazujący na wodzie źródlanej, podparty słodzikami, konserwantami i sztucznymi aromatami, przerzuciłam się na Cisowiankę. Poza tym Smakołyk Żywca tuczy: butelka cytrynowego ma...360kcal czyli tyle co 1,5 pączka albo średnie frytki
(ale i tak jest pyszny i czasami, choć sporadycznie, jeszcze go pijam)

Etsy (otwórz link)
-
Krejzi.Mery - Bywalec
-
Krejzi.Mery - Bywalec
Ponczku, widze ze jestes gosc mojego pokroju, "t.org, czy h.com?
a moze IC?
Musze Cie poprawic za literowke w RudeRalisie, Rudealis pisze tylko gosc z thc-thc. Nie potrzebuje praktycznie wody? Taaa, a ja piwa
Lepiej znosi mrozy (wszelakie "Purple" tez), bo jest to cross Skunka i szczepu Cannabis Ruderalis z polnocnej Rosji.
G13 miala byc modyfikowana genetycznie, ale to mit. Ale i tak jest wszak odmiana ktora ma legalnie udokumentowane 30% THC - Satori
I to o 2% wiecej, niz G13 za ktorego nasiona (trudno mi w to uwierzyc, mysle, ze to walek, wszak "wykradziono" jedynie klona, nie pamietam tylko czy zenskiego czy meskiego. Jesli meskiego to crossy bylyby mozliwe)
GF albo C99 paliles moze?

Musze Cie poprawic za literowke w RudeRalisie, Rudealis pisze tylko gosc z thc-thc. Nie potrzebuje praktycznie wody? Taaa, a ja piwa

G13 miala byc modyfikowana genetycznie, ale to mit. Ale i tak jest wszak odmiana ktora ma legalnie udokumentowane 30% THC - Satori

GF albo C99 paliles moze?
Energie ist nichts ohne Steuerung.
Nie jest dla mnie ważna Twoja ranga na forum, staż, ilość wypisanych postów, dla mnie jesteś człowiekiem i tylko w takich kategoriach Cię postrzegam.
Nie jest dla mnie ważna Twoja ranga na forum, staż, ilość wypisanych postów, dla mnie jesteś człowiekiem i tylko w takich kategoriach Cię postrzegam.
-
OvertakeR - Świeżak
Kiedyś się tym interesowałem, ale to pare lat temu OvertakeR.
A niby tak nie jest ? RudeRalisie czy tam Rudealise może przetrwać na naprawde o skąpym podłożu, bez dużej ilości wody itp.
O C99 słyszałem że mózogo*eb totalny. Ale to tyle o tej odmianie wiem.
A o G13 czytałem w jakimś Spliffie chyba... podobno wykradziono ją z laboratiorium stanów zjednoczonych hahaha
W ogóle zamierzam się wybrać do Holandii w te wakacje na "mały" melanż

A niby tak nie jest ? RudeRalisie czy tam Rudealise może przetrwać na naprawde o skąpym podłożu, bez dużej ilości wody itp.
O C99 słyszałem że mózogo*eb totalny. Ale to tyle o tej odmianie wiem.
A o G13 czytałem w jakimś Spliffie chyba... podobno wykradziono ją z laboratiorium stanów zjednoczonych hahaha

W ogóle zamierzam się wybrać do Holandii w te wakacje na "mały" melanż

-
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości