Yamaha TZR 50 nie odpala
			 • Strona 1 z 2 • 1, 2

Yamaha TZR 50 nie odpala
witam.
Mam yamahe Tzr 50 z 2007 roku. Dzisiaj chciałem odpalić moto bo dłuższej przerwie (odpalilem że ssaniem) i moto chwilę pochodziło. Po chwili przekrecilem manetke i moto zgasło. Później odpalilem raz jeszcze (nie przekrecalem manetki) pochodził chwilę i sam zgasł po 10 sekundach.
Później w ogóle nie chciał odpalić.
Czy może być zalany? Czy czyścić świece?
ProszÄ™ o szybka odpowiedz.
Pozdrawiam

Mam yamahe Tzr 50 z 2007 roku. Dzisiaj chciałem odpalić moto bo dłuższej przerwie (odpalilem że ssaniem) i moto chwilę pochodziło. Po chwili przekrecilem manetke i moto zgasło. Później odpalilem raz jeszcze (nie przekrecalem manetki) pochodził chwilę i sam zgasł po 10 sekundach.
Później w ogóle nie chciał odpalić.
Czy może być zalany? Czy czyścić świece?
ProszÄ™ o szybka odpowiedz.
Pozdrawiam
- KapiTZR
- Świeżak
jeżeli nic w niej nie grzebałeś wcześniej i dobrze chodziła to powinno być ok, może przez ten czas zebrał się jakiś syf w gaźniku, radze to sprawdzić, przeczyścić i wyregulować.
				Dzesiu KTM EXC-F 250 2007
			- Dzesiu10
- Bywalec
Witam również mam problem z Yamaha TZR z 2007 roku... Moto ma przejechane niecale 5100 km... gdy sprzedajacy mi ja przywiozl elegancko mi zapalila i troche pobrykalem ale nastepnego dnia rano odpalilem ja, pochodzila chwilke i zgasla sama z siebie i od tej pory nie moge jej odpalic ;/ prosze o szybka pomoc  
P.S. świeca jest mokra, wiec paliwo dochodzi do cylindra...

P.S. świeca jest mokra, wiec paliwo dochodzi do cylindra...
Simson S51B4 --> Simson SR50 --> Peugeot Zenith 50 --> Honda CLR 125 City Fly --> Yamaha TZR 50 RR --> Yamaha FZ6N
Nie chwal się, że starsi kupili Ci motor... Chwal się gdy sam na niego zapracujesz !
			Nie chwal się, że starsi kupili Ci motor... Chwal się gdy sam na niego zapracujesz !
- Akerman
- Świeżak
Niestety nie probuje odpalac i na ssaniu i bez niego i na popych... niestety zaden sposob nie dziala...
Mój motorek ma ledwo 5000 przejechane wiec raczej watpie by bylo to cos powazniejszego.... szkoda bo mam go dopiero drugi dzien i juz sie *** cos sypie;/;/ prosze poradzcie i doradzcie cos ;]
posty to sie edytuje... kravec

Mój motorek ma ledwo 5000 przejechane wiec raczej watpie by bylo to cos powazniejszego.... szkoda bo mam go dopiero drugi dzien i juz sie *** cos sypie;/;/ prosze poradzcie i doradzcie cos ;]
posty to sie edytuje... kravec
- Akerman
- Świeżak
wyczysc gaźnik, wymiń swiece i sprawdz czy masz paliwo  , ja po zimie zanim odpaliłem moja piękną yamaszke to troche sie nakopałem:D odpalaj bez gazu i bez ssania y ja miałem taki problem raz ze zapchał mi sie filtr paliwa i zbiornik (bo mialem do du** paliwo) i jak wyczyscilem to chodziło jak mazenie
, ja po zimie zanim odpaliłem moja piękną yamaszke to troche sie nakopałem:D odpalaj bez gazu i bez ssania y ja miałem taki problem raz ze zapchał mi sie filtr paliwa i zbiornik (bo mialem do du** paliwo) i jak wyczyscilem to chodziło jak mazenie  Pozdrawiam
 Pozdrawiam

, ja po zimie zanim odpaliłem moja piękną yamaszke to troche sie nakopałem:D odpalaj bez gazu i bez ssania y ja miałem taki problem raz ze zapchał mi sie filtr paliwa i zbiornik (bo mialem do du** paliwo) i jak wyczyscilem to chodziło jak mazenie
, ja po zimie zanim odpaliłem moja piękną yamaszke to troche sie nakopałem:D odpalaj bez gazu i bez ssania y ja miałem taki problem raz ze zapchał mi sie filtr paliwa i zbiornik (bo mialem do du** paliwo) i jak wyczyscilem to chodziło jak mazenie  Pozdrawiam
 Pozdrawiam- Gizmi7
- Świeżak
Przeczyść świece   A i NIGDY PRZE NIGDY
  A i NIGDY PRZE NIGDY  
   nie gazuj na ssaniu
  nie gazuj na ssaniu  jak już ma ci zgasnąć na ssaniu to je wyłącz bo możesz zalać świece
 jak już ma ci zgasnąć na ssaniu to je wyłącz bo możesz zalać świece  Jak je wyłączysz to obroty powinny pójść w górę i nie powinien zgasnąć
 Jak je wyłączysz to obroty powinny pójść w górę i nie powinien zgasnąć 

A i NIGDY PRZE NIGDY
  A i NIGDY PRZE NIGDY  
   nie gazuj na ssaniu
  nie gazuj na ssaniu  jak już ma ci zgasnąć na ssaniu to je wyłącz bo możesz zalać świece
 jak już ma ci zgasnąć na ssaniu to je wyłącz bo możesz zalać świece  Jak je wyłączysz to obroty powinny pójść w górę i nie powinien zgasnąć
 Jak je wyłączysz to obroty powinny pójść w górę i nie powinien zgasnąć 
- 

rico63
- Świeżak
Świeca była zalana jak ja wyjmowalem, wiec wyczyscilem i wpierdzielilem z powrotem do cylka  niestety nic to nie pomoglo ;/ paliwo mam dobrej jakosci bo z Orlena xD. A i problem jest w tym ze nie to ze ona mi zapala i gasnie jak pisze kolega wyzej tylko ze wogole nawet nie slychac zeby cos lechtal ;/ ale i tak dziekuje wszystkim za liczne odpowiedzi dzisiaj sprobuje jeszcze przeczyscic filtr powietrza i gaznik moze to cos pomoze
 niestety nic to nie pomoglo ;/ paliwo mam dobrej jakosci bo z Orlena xD. A i problem jest w tym ze nie to ze ona mi zapala i gasnie jak pisze kolega wyzej tylko ze wogole nawet nie slychac zeby cos lechtal ;/ ale i tak dziekuje wszystkim za liczne odpowiedzi dzisiaj sprobuje jeszcze przeczyscic filtr powietrza i gaznik moze to cos pomoze  wrazeniami podziele sie dopiero jak naprawie motór
 wrazeniami podziele sie dopiero jak naprawie motór  :D:D:D
:D:D:D
				 niestety nic to nie pomoglo ;/ paliwo mam dobrej jakosci bo z Orlena xD. A i problem jest w tym ze nie to ze ona mi zapala i gasnie jak pisze kolega wyzej tylko ze wogole nawet nie slychac zeby cos lechtal ;/ ale i tak dziekuje wszystkim za liczne odpowiedzi dzisiaj sprobuje jeszcze przeczyscic filtr powietrza i gaznik moze to cos pomoze
 niestety nic to nie pomoglo ;/ paliwo mam dobrej jakosci bo z Orlena xD. A i problem jest w tym ze nie to ze ona mi zapala i gasnie jak pisze kolega wyzej tylko ze wogole nawet nie slychac zeby cos lechtal ;/ ale i tak dziekuje wszystkim za liczne odpowiedzi dzisiaj sprobuje jeszcze przeczyscic filtr powietrza i gaznik moze to cos pomoze  wrazeniami podziele sie dopiero jak naprawie motór
 wrazeniami podziele sie dopiero jak naprawie motór  :D:D:D
:D:D:DSimson S51B4 --> Simson SR50 --> Peugeot Zenith 50 --> Honda CLR 125 City Fly --> Yamaha TZR 50 RR --> Yamaha FZ6N
- Akerman
- Świeżak
Okej Yamaszka juz mi śmiga ;] wystarczyło kupić nową świecę ;]. W serwisie Yamahy mówili mi że to częsty przypadek, ale gdy zdarzyło mi się to po 5100 km to muszę jechać na regulacje gaźnika. Pzdr for all i miłej jazdy ;]

- Akerman
- Świeżak
Witam ponownie  tym razem problem jest inny (ale znowu jest ;( ) przyjechalem dzisiaj do kolegi, a ze mam zdjeta lewa owiewke (upadla mi ;[) to zauwazylem, ze plyn do chlodnicy zatrzymal sie w polowie drogi do chlodnicy od zbiornika plynu ;(. Wiadomo wszyscy beda pisac ze sie uklad zapowietrzyl wiec moje pytanie brzmi jak go odpowietrzyc?? Wszystkim z góry dziekuje za odpowiedz ;]
 tym razem problem jest inny (ale znowu jest ;( ) przyjechalem dzisiaj do kolegi, a ze mam zdjeta lewa owiewke (upadla mi ;[) to zauwazylem, ze plyn do chlodnicy zatrzymal sie w polowie drogi do chlodnicy od zbiornika plynu ;(. Wiadomo wszyscy beda pisac ze sie uklad zapowietrzyl wiec moje pytanie brzmi jak go odpowietrzyc?? Wszystkim z góry dziekuje za odpowiedz ;]
				 tym razem problem jest inny (ale znowu jest ;( ) przyjechalem dzisiaj do kolegi, a ze mam zdjeta lewa owiewke (upadla mi ;[) to zauwazylem, ze plyn do chlodnicy zatrzymal sie w polowie drogi do chlodnicy od zbiornika plynu ;(. Wiadomo wszyscy beda pisac ze sie uklad zapowietrzyl wiec moje pytanie brzmi jak go odpowietrzyc?? Wszystkim z góry dziekuje za odpowiedz ;]
 tym razem problem jest inny (ale znowu jest ;( ) przyjechalem dzisiaj do kolegi, a ze mam zdjeta lewa owiewke (upadla mi ;[) to zauwazylem, ze plyn do chlodnicy zatrzymal sie w polowie drogi do chlodnicy od zbiornika plynu ;(. Wiadomo wszyscy beda pisac ze sie uklad zapowietrzyl wiec moje pytanie brzmi jak go odpowietrzyc?? Wszystkim z góry dziekuje za odpowiedz ;]Simson S51B4 --> Simson SR50 --> Peugeot Zenith 50 --> Honda CLR 125 City Fly --> Yamaha TZR 50 RR --> Yamaha FZ6N
- Akerman
- Świeżak
Siema. Jak siadasz na tzr to z prawej strony na chłodnicy masz taki korek. Musisz wziąć klucz "8" i odkręcić. Następnie zdjąć zabezpieczenie i przekręcić korkiem w lewo. Zakręcić jak było i malina. Pzdr.
				Ma yamaha tzr 50 

- Kobra
- Świeżak
Oki wielkie dzięki (mimo tego że nie sprawdzilem tej metody, bo sama mi sie odpowietrzyła xD) ale przy następnej okazji sprobuje ;] i mam jeszcze pytanie przy ilu mniej wiecej minutach jazdy na ok 9 tys. obrotow (srednio 85 moja yamaszka ;]) powinna sie zaswiecic lampka od przegrzania?? Mowie akurat o jezdzie we 2 osoby ;]
				Simson S51B4 --> Simson SR50 --> Peugeot Zenith 50 --> Honda CLR 125 City Fly --> Yamaha TZR 50 RR --> Yamaha FZ6N
- Akerman
- Świeżak
			 • Strona 1 z 2 • 1, 2

Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości