trzepanie kierownicy
• Strona 1 z 1
trzepanie kierownicy
witam mam suzuki rf 600
czasami zdaza mi sie ze gdy puszcze kierownice przy predkosci ok 50km/h
strasznie mi sie trzesie kierownica.
prosze o pomoc co moze byc tego przyczyna??
czasami zdaza mi sie ze gdy puszcze kierownice przy predkosci ok 50km/h
strasznie mi sie trzesie kierownica.
prosze o pomoc co moze byc tego przyczyna??
- wikus666
- Świeżak
Miałem tak kiedyś w fz6. U mnie pomogło wyważenie kół i nabicie odpowiedniego ciśnienia w gumy... 

zx10r | | http://www.bikepics.com/members/przeme/
-
przeme - Świeżak
Ekhm, krzywe lagi/rama po wypadku? Nic nie piszesz o przeszlosci motocykla.
Energie ist nichts ohne Steuerung.
Nie jest dla mnie ważna Twoja ranga na forum, staż, ilość wypisanych postów, dla mnie jesteś człowiekiem i tylko w takich kategoriach Cię postrzegam.
Nie jest dla mnie ważna Twoja ranga na forum, staż, ilość wypisanych postów, dla mnie jesteś człowiekiem i tylko w takich kategoriach Cię postrzegam.
-
OvertakeR - Świeżak
Łożysko główki ramy sie kończy? krzywa tarcza/felga/nie wyważona opona lub jw.
ADHD Squad | | http://www.bikepics.com/members/pisiu/
- Pisiu
- VIP Ścigacz.pl
U mnie ostatnio też to zauważyłem. Moto podczas jazdy bez trzymania kierownicy zaczęło zjeżdżać w prawo i kierownica lata. Wydaj mi się że wcześniej tego nie było(wcześniej nie za często puszczałem kierownicę bo początkujący ze mnie kierowca). Dziś jadę na zmianę opon bo są w fatalnym stanie. Oby to było przyczyną. Nie chciał bym się dowiedzieć że moto miało w przeszłości dzwona.
- niesiob
- Świeżak
zacznij od opon jeśli masz stare i zdarte to wymień podczas wyważania wyjdzie czy masz proste felgi jeśli są proste to ok. kolejna sprawa to tarcze ale nie piszesz ze podczas hamowania wiec tarcze powinny być ok, kolejna sprawa to główka ramy sprawdź czy nie masz luzów jeśli są to zainwestuj w nowy zestaw łożysk i przekładek. no i najgorsze lagi i rama jeśli są krzywe to problem dość spory lagi można wymienić ale z ramą będzie gorzej.... ale jeśli motocykl nie miał porządnej przewrotki to nie powinna być krzywa..... powodzenia
-
YZF R1 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa