JAKI MOTOR WYBRAĆ YAMAHE THUNDERACE 1000 CZY BANDITA 1200 ??
• Strona 1 z 1
JAKI MOTOR WYBRAĆ YAMAHE THUNDERACE 1000 CZY BANDITA 1200 ??
witam mam takie pytanko ktory z tych motocykli wybrać ?? jak z częściami do nich ? który droższy w utrzymaniu ? ktory daje wieksze doznania ? czy na thunderace siedzi sie wygodnie czy trzeba byc "przyklejonym do baku" bo rozne opinie czytałem na ten temat i wiem ze go przeniesiono niby do zakładki motocykli szosowo turystycznych czekam na wasze rady z góry dziekuje 

-
SumaK - Świeżak
-
SQ - Mieszkaniec forum
Thunder - to ścigacz o sportowej pozycji ( ale wygodnej) , natomiast całkiem inny jest bandzior .Wygodna pozycja przede wszyskim ,tzn wyprostowana. W miasto lepszy
CBR 600F 2001 | http://images37.fotosik.pl/265/e87d623e086c6f20med.png
-
jordan23 - Stały bywalec
powiem tak ja nie jestem raczej fanatykiem szybkiej jazdy chodzi mi bardziej o jazde mieszaną czyli rzadziej szaleństwo a bardziej wypady z dziewczyną nad morze czy na przejażdzke do 3 miasta albo w inne tereny z dosc stałą predkością
to wychodzi na to ze do takiej jazdy lepszy bandzior ?
a moglibyście mi powiedziec bo moze ktos ma te motorki jakie jest ich spalanie tak dla porównania ?
oraz koszty eksploatacyjne bo to tez jest bardzo ważne ile kasy bedzie pochłaniał

a moglibyście mi powiedziec bo moze ktos ma te motorki jakie jest ich spalanie tak dla porównania ?
oraz koszty eksploatacyjne bo to tez jest bardzo ważne ile kasy bedzie pochłaniał

-
SumaK - Świeżak
-
jordan23 - Stały bywalec
no gdzies okolo 12 tys 13 tys .... tak patrząc na oferty to powinienem sie zmiescic ... a jesli miało by mi nie starczyć to przeczekam do zimy
...
te 2 motorki maja dośc podobne ceny tylko ze thunndera dostanie sie starszego roczniekiem .
czytałem tez niedawno jakiś artykuł ze ta 3 wersja bandita co weszła miesiac temu ma spowodować spadek cen bandita 2 ale zobaczymy jak to bedzie
dlatego interesuje mnie też ile pieniedzy w tych motocyklach pochłania sama eksploatacja do ktorego z nich dostane tańsze czessci jaki "je" mniej paliwa itp

te 2 motorki maja dośc podobne ceny tylko ze thunndera dostanie sie starszego roczniekiem .
czytałem tez niedawno jakiś artykuł ze ta 3 wersja bandita co weszła miesiac temu ma spowodować spadek cen bandita 2 ale zobaczymy jak to bedzie
dlatego interesuje mnie też ile pieniedzy w tych motocyklach pochłania sama eksploatacja do ktorego z nich dostane tańsze czessci jaki "je" mniej paliwa itp

-
SumaK - Świeżak
Moje zdanie jest takie że nie warto już pakować się w thundera. Jest to już stary motocykl niestety . Zdecydowanie wybrałbym Bandita bo będzie młody .
A do czego będzię Ci potrzebny motocykl ?
A do czego będzię Ci potrzebny motocykl ?
CBR 600F 2001 | http://images37.fotosik.pl/265/e87d623e086c6f20med.png
-
jordan23 - Stały bywalec
no głownie do pojezdzenia takiego rekreacyjnego np z 3 miasta do warszawy i z powrotem itp ... z zachowaniem w miare stałej predkości ... wiadomo ze sa dni gdzie cche tam sie poszaleć ale ja takic dni mam o wiele mniej wole jezdzić spokojniej bez duzej adreanaliny 

-
SumaK - Świeżak
a kolega widze po avatarze ma bandita ?
a pojemnosc 600 czy 1200 ?
i jakie spalanie ma kolega w trasie przy spokojnej jezdzie a jakie przy szaleństwie ?
tak mniej wiecej oczywiscie
i czy częsci do banditów są drogie czy umiarkowane ? i czy mozna je łątwo dostać ?
a pojemnosc 600 czy 1200 ?
i jakie spalanie ma kolega w trasie przy spokojnej jezdzie a jakie przy szaleństwie ?
tak mniej wiecej oczywiscie
i czy częsci do banditów są drogie czy umiarkowane ? i czy mozna je łątwo dostać ?
-
SumaK - Świeżak
mam 600 spalanie jak widać jazda raczej szybka . Ale 1200 ma akurat wujek rok 2005 spalenie normalnie koło 7 przy ostrej jeździe niestety rośnie do 9 . Raz tylko nim jechałem i muszę przyznać ze dane tabelowe bardzo mnie rozczarowują ale moto robi pozytywne wrażenie z dołu super ciągnie .
był suzuki bandit 600n będzie ......
-
dambandit - VIP Ścigacz.pl
skoro masz tak duze porównianie to uwazasz ze 1200 jest lepszym silnikiem ? chodzi mi o kulture pracy itp ? bo z pojemnosci 1200 wynika ze jak jedziesz szybciej to zachowuje niższe obroty i przy tym lepsze prszyspieszenie przy wiekszych predkościach np od 120 do 150 itp ....
a jak z częsciami ? drogie czy jak oceniasz ?
a jak z częsciami ? drogie czy jak oceniasz ?
-
SumaK - Świeżak
SumaK napisał(a):
itp
nie wiem co to jest 3 wersja bandita... coś pomieszałeś bo maszyna jest produkowana od 1995 czy 96 i wersji miała więcej. miesiąc temu to też żadna nowość nie weszła.
jest nowy model na rok 2009, a raczej po liftingu bandyty 650. na spadek ceny bym nie liczył.
co do spalania to wszystko zależy od stylu. ja mam wersjię na wtrysku, która powinna palić nieco mniej niż gaźnikowa a jak widać pali więcej. i nie dlatego, że jest popsuta. a może jeszcze więcej. mój rekor 7,7l na 100km.
co znaczy jak z częściami? normalnie! ceny normalne. kurcze do czego to porównać do ducati czy poloneza?
im większy silnik tym większa dynamika. więc jak coś jest dwa razy większe od czegoś innego to wolniejsze być nie może... kurcze co za pytania?
-
SQ - Mieszkaniec forum
masz racje bandyta napewno bedzie wygodniejszym motorkiem, no i nie musisz martwic sie gdy 2 bieg zacznie ci szarpac!
- pawelCobra
- Świeżak
pawelCobra napisał(a): no i nie musisz martwic sie gdy 2 bieg zacznie ci szarpac!
co Ty miałeś na myśli?
-
SQ - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1