Zobacz wÄ…tek - POTRZEBUJE POMOCY Z WYBOREM KASKU !!!!
NAS Analytics TAG

POTRZEBUJE POMOCY Z WYBOREM KASKU !!!!

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

POTRZEBUJE POMOCY Z WYBOREM KASKU !!!!

Postprzez Hornet » 30/11/2006, 11:33

Witam! Więc tak na kask mam do 600 zł. Udało mi sie zorientować ze są szczękowe i integralne...i szczerze nie mam zielonego pojecia o tym....mam juz motocykl sportowy ale na kask nie moge sie zdecydować....głownie chodzi mi o komfort noszenie takiego kasku(wyciszenie itd.) Kolega polecał mi :arrow: Uvexa PS 430 :arrow: dosyć tani ale czy dobry? no poprostu nei mam pojecia jaki wybrać porsze o pomoc :P [zaraz sie rozpłacze :P] :D
Załączniki
U.jpg
To jest kask ktory mam zamiar kupic...
U.jpg (14.54 KiB) PrzeglÄ…dane 5535 razy
Hornet
Świeżak

Postprzez Hornet » 30/11/2006, 12:29

Wielkie dzieki :) aha i ten Uvex nie jest z termoplatiku tylko z Polycarbonu ;)
Hornet
Świeżak

Postprzez kuba » 30/11/2006, 21:34

ja polecam Agv Airtech 8)
kuba
Świeżak

Postprzez Dezza » 1/12/2006, 03:48

Polecibym helmet firmy CABERG z podnoszona przyubica.Smigam w nim trzeci sezon i jestem zadowolony.Szczegolnie z wyjmowanej wysciolki ktora latwo prac.Posiada tez wewnetrzna blende.
Otwierana szczeka to wielkie ulatwienie.Jest wiele sytuacji w ktorych sie przydaje np.stacja benzynowa czy palenie fajek jezdzac po miescie :-)
Dodam,ze nie jest w nim glosno przy wiekszych predkosciach gdy jest zamkniety.Pod warunkiem,ze masz szal ktory zapobiega podwiewaniu..
...kocham swoje nerki :)
Dezza
Świeżak

Postprzez Hornet » 1/12/2006, 10:22

Czyli....dalej nie wiem co mam kupić :P Ale dzięki wszytkim ktorzy chociaz troszke chcą pomoc.....:) kazdą propozycje biore pod uwage :] Dzieki ! :)
Hornet
Świeżak

Postprzez pawlo89 » 1/12/2006, 23:19

no kup sobie jakiegos grexa dobre sa albo jakiegos lazera czy caberga ale najlepsze grex moim zdaniem bez otwieranej szczeki sa lepsze
honda nsr 125 z podrasowanym silnikiem:) | | www.fasttec.fora.pl
pawlo89
Świeżak

Postprzez wokib » 2/12/2006, 17:30

600 zl to juz sporo kasy, wiec moze lepiej zaczekac bo i tak ceny narazie stoja w miejscu i kupic cos lepszego. Ja polecam Nolana n102 matrix. To kask ktory ma wszytkie potrzebne zastosowania. NIe paruje, nie rysuje sie szybka i ma swieta awentylacje. Mowie tu o kasku szczekowym (otwieranym) Mozesz go kupic za ok 900 zl jak poszukasz. Powodzenia.
wokib
Świeżak

Postprzez mar111cin » 2/12/2006, 18:36

szukaj czegokolwiek z porzÄ…dnej firmy, najlepiej agv, nolan,airoh, caberg.
nie pchałbym się natomiast w żadne lazery, nitro, probikery, czy te grexy.

nie wiem jak wykonanie uvexa, widziałem tylko bardzo stare modele. Ta firma napewno od lat robi kaski ale jakoś nie stała się zbytnio popularna.

szukaj głównie po firmach już powiedziałem które bym na Twoim miejscu od razu odrzucił, żeby się potem nie denerwować. A które firmy bardziej się przykładają do wykonania kasku.

ps. polycarbon to jest chyba przecież jeden z termoplastików, czyż nie?
Ostatnio edytowano 2/12/2006, 18:39 przez mar111cin, łącznie edytowano 1 raz
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez BadYunior » 2/12/2006, 18:38

wokib napisał(a):600 zl to juz sporo kasy, wiec moze lepiej zaczekac bo i tak ceny narazie stoja w miejscu i kupic cos lepszego. Ja polecam Nolana n102 matrix. To kask ktory ma wszytkie potrzebne zastosowania. NIe paruje, nie rysuje sie szybka i ma swieta awentylacje. Mowie tu o kasku szczekowym (otwieranym) Mozesz go kupic za ok 900 zl jak poszukasz. Powodzenia.

Wypadek to paskudna sprawa. Nie wiem czy komukolwiek z Was dane było przeżyć i/lub widzieć to co np. z zawodnikiem a w szczególności z jego głową dzieje się a trakcie upadku, uderzenia, także głową. Jak wygląda po czymś takim kask, ile może wytrzymac (nie mówiąc już o tym, że po każdym kask powinien być obowiązkowo wymieniony, gdyż odkształceniu ulegają wewnętrzne warstwy ochronne kasku). Dane było mi widziećjak zachowują się kaski Lazera, Uvexa, czy Airocha po uderzeniu głową w metalową bandę Toru Poznań, która jest niczym wobec betonowego krawężnika na ulicy. Dlatego nigdy nie będę w stanie powierzyć stanu swojej głowy kaskowi z niższej bądź średniej półki. Wasze zdrowie i życie jest zależne bezpośrednio od Waszego wyboru, dlatego sugeruję nigdy w takich sprawach nie sugerować się ceną a jakością i bezpieczeństwem oferowanym przez producenta kasku.
BadYunior
Świeżak

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości

na górê