GSXR 600 moto gaśnie po przejechaniu kilkunastu kilometrów
• Strona 1 z 1
GSXR 600 moto gaśnie po przejechaniu kilkunastu kilometrów
Witam jestem tu nowy i zaraz proszÄ™ o pomoc
zakupiłem w marcu suzuki gsxr 600 sprowadzony,wymieniłem olej na motul i na początku wszystko było wporzo bo jeździłem krótkie odcinki ok 10 km a teraz mam duży problem bo po przejechaniu kilkunastu kilkudziesięciu kilometrów motor spada z obrotów i gaśnie muszę sie zatrzymać poczekać chwile, i po chwili zapala i znów mogę przejechać ale tylko kilka kilometrów w moto było cos robione bo doprowadzony był przewód do pompki paliwa z przedniej części przy lampie i pompa paliwa działała cały czas teraz odczepiłem ten przewód i działa prawidłowo dobija ciśnienie i się wyłącza a dodatkowo działa czerwony przycisk do wyłączania motocykla, ale problem z gaśnięciem jest nadal
Bardzo Proszę o pomoc chciałbym wyjechac na rozpoczęcie sezonu w cz-wie:D
zakupiłem w marcu suzuki gsxr 600 sprowadzony,wymieniłem olej na motul i na początku wszystko było wporzo bo jeździłem krótkie odcinki ok 10 km a teraz mam duży problem bo po przejechaniu kilkunastu kilkudziesięciu kilometrów motor spada z obrotów i gaśnie muszę sie zatrzymać poczekać chwile, i po chwili zapala i znów mogę przejechać ale tylko kilka kilometrów w moto było cos robione bo doprowadzony był przewód do pompki paliwa z przedniej części przy lampie i pompa paliwa działała cały czas teraz odczepiłem ten przewód i działa prawidłowo dobija ciśnienie i się wyłącza a dodatkowo działa czerwony przycisk do wyłączania motocykla, ale problem z gaśnięciem jest nadal
Bardzo Proszę o pomoc chciałbym wyjechac na rozpoczęcie sezonu w cz-wie:D
- deejay
- Świeżak
Witam
Prosty problem wyciągnij pompkę paliwa rozbierz ja i wyczyść z baku spuść paliwo wrzuć około 60 nakrętek najlepiej dziesiątki wlej trochę nowej benzyny i mieszaj pewnie masz rdze w baku jak to wszystko zrobisz to biedzie chodził w pompce paliwa jest takie sitko podobne do torebki herbaty pewnie jest całe w rdzy
Pozdrawiam
Prosty problem wyciągnij pompkę paliwa rozbierz ja i wyczyść z baku spuść paliwo wrzuć około 60 nakrętek najlepiej dziesiątki wlej trochę nowej benzyny i mieszaj pewnie masz rdze w baku jak to wszystko zrobisz to biedzie chodził w pompce paliwa jest takie sitko podobne do torebki herbaty pewnie jest całe w rdzy
Pozdrawiam
- M_VIP
- Świeżak
zbiornik zdjęty i sprawdzony w sumie to był czysty to sitko w kształcie torebki od herbaty też czyste lekko koloru brązowego ale to w niczym nie przeszkadza pompka wyjęta przeczyszczona po wyjeździe testowym to samo odcinek ok 15km i stop moto spada z obrotów pompka nabiła i znów próba odpalenia teraz zrobiłem test i ze ssaniem odpalił od razu tak wygląda jakby za mało paliwa dostawał albo coś tym wszystkim źle sterowało zastanawiam sie tez nad wymianą pompki acz aczkolwiek to juz spory wydatek i wolałbym tego uniknąć
- deejay
- Świeżak
Suzi już w domku świece wymienione i dodatkowo zrobione czyszczenie gaźników z tego co powiedzieli w serwisie podobno jakieś filterki na magistrali od gaźników, nie pisałem nic wcześniej na forum bo cieszyłem się z jazdy:D także wszystko super ale cena tej przyjemności 350pln chyba zaczne sam działać przy moim moto
- deejay
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości