pisk po jeździe po polu
• Strona 1 z 1
pisk po jeździe po polu
witam, dzisiaj nie stety musiałem zaliczyć przejażdżkę po polnej drodze. dodam ze jeżdże yamahą tzr50 (imitacja ściagacza). po przyjeździe do domu zauważyłem ze podczas jazdy coś lekko piszczy w okolicach przedniego koła? co sie mogło stać? tarcza hamulca sie wykrzywiła od wstrząsów, czy moze coś z połączeniem koło-widelec (nie wiem jak to sie nazywa
)?

- oczopek
- Świeżak
mogło się coś przedostać pomiędzy tarcze a klocek... przepłucz wodą... może pomoże
limit20znaków:evil:
-
maciek.046 - Bywalec
Hehe, kiedyś kumpel kupił rower z hamulcem tarczowym (czasy gimnazjum) ale słabo mu hamował i tak się mnie pyta co zrobić ,,posmaruj to będzie lepiej
" i tak też zrobił...
W najlepszym wypadku syf na tarczy/klockach. Kup w jakimś sklepie z częściami do samochodów preparat do czyszczenia tarcz.
Druga gorsza opcja, zarazem mniej prawdopodobna to łożyska w kole które kwalifikowałby się do wymiany.

W najlepszym wypadku syf na tarczy/klockach. Kup w jakimś sklepie z częściami do samochodów preparat do czyszczenia tarcz.
Druga gorsza opcja, zarazem mniej prawdopodobna to łożyska w kole które kwalifikowałby się do wymiany.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 36 gości