Mam problem z motorem. Prosze o pomoc!
• Strona 1 z 1
Mam problem z motorem. Prosze o pomoc!
Witam. Posiadam Yamahe Sr 125 w poprzednim sezonie jeździłem bez żadnych problemów. Wczoraj chciałem ją odpalić ale nie dało rady. Po trochę dłuższym kręceniu wyjełem gaźnik i zauważyłem wydobywające się spaliny z kuźca od gaźnika. Silnik jest czterosuwem. Prosił bym o pomoc co mogło się stać
- Miniu
- Świeżak
dym sie wydobywal bo nie wypchlo przepalonego paliwa... sprawdz czy iskra jest w dobrym momencie....
-
zenus stunter - Świeżak
To ze iskra jest na swiecy to nieznaczy ze ona jest napewno dobra. A jak wyciagasz swiece to jest mokra?? napisz jakie sa objawy przy probie odpalania.
- Grzesiek-88
- Świeżak
Tak świeca jest mokra. Wiec tak jak odpalam to on jak by chciał a nie mógł nieraz załapie ale nie odpali gdy dodaje gazu zaczyna strzelać w tłumiku ( czyli paliwo nie zdążyło się spalić) jak dodam gazu do końca to zaczyna strzelać w gaźniku i w filtrze powietrza( gdy przykładam rękę do filtra to czuć strzelanie). A jak odpalam na ssaniu to się przymula nie chce za bardzo kręcić. Świece i tak miałem wymienić mimo to ze coś się stało więc po niedzieli kupie nową świece. Jeszcze jak byście mogli doradzić jaką najlepiej kupić?
- Miniu
- Świeżak
Obstawiam ze to moze byc swieca jak wymienisz i nic nie pomoze to napisz i bd dalej kombinowac. Co do swiecy to proponuje kupic taka jaka producent zalecil. Pzdr
- Grzesiek-88
- Świeżak
Pragnę wszystkim podziękować za pomoc. A jednak padła świeca motor znów chodzi jak chodził. Jeszcze chciał bym się dowiedzieć jaki olej jest najlepszy do takiego motoru ?? (nie chodzi mi o cenę aby był dobry)
Morze wiecie co najlepiej zrobić zęby motor chodził bardzo dobrze i płynnie ??
Morze wiecie co najlepiej zrobić zęby motor chodził bardzo dobrze i płynnie ??
- Miniu
- Świeżak
Bardzo ciesze sie ze to jednak byla swieca. Co do oleju to tak samo jak do swiecy najlepiej taki jaki producent nakazal. Nierozumiem ostatniego pytania?? o co chodzi z tym aby motor chodzil dobrze i plynnie??
- Grzesiek-88
- Świeżak
Haha dobrze ze ci nie kazal wymiany skrzyni przed sezonem bo mogla sie zuzyc. takich pytan co trzeba zrobic z motocyklem przed sezonem juz bylo sporo na forum wiec poszukaj. Pzdr
- Grzesiek-88
- Świeżak
pomocy
witam ja mam bardzo nietypowy problem. ucieka mi powietrze z przedniego koła, dzisiaj rozkreciłem i okazało się że ucieka z tego co kwreca się do tego wentyl od strony zewnętrznej, nie wiem jak to inaczej napisac tak chodzby się ten metal przedarł, dodam ze mam opony bez detkowe. ma ktoś jakis pomysł jak to zakleić? bo ja juz nie mam
- cagiva
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości