Czy wam tez tak paruje wizjer w kasku?
• Strona 1 z 1
Czy wam tez tak paruje wizjer w kasku?
sprawa jest taka ze śmigam sobie w nolanie n84 a pinlocka dałem kumplowi poniewa stwierdzilem ze niebedzie mi potrzebny
wyglada to tak ze na postoju przed swiatlami szybke musze calkowicie otwierac zeby nie parowala, podczas jazdy musze miec lekko uchylona inaczej paruje, dopiero powyzej 80kmh moge sobie calkowicie zamknac i mam spokoj z parowaniem.
jak wyglada sprawa u was?
czy tonormalne ze szybka paruje przy temp 20stopni? sloneczna pogoda
dodam ze nie mam w kasku zadnej ochrony podbrudka ktora zapobiega przedostawaniu sie wiatru na brode

wyglada to tak ze na postoju przed swiatlami szybke musze calkowicie otwierac zeby nie parowala, podczas jazdy musze miec lekko uchylona inaczej paruje, dopiero powyzej 80kmh moge sobie calkowicie zamknac i mam spokoj z parowaniem.
jak wyglada sprawa u was?

czy tonormalne ze szybka paruje przy temp 20stopni? sloneczna pogoda
dodam ze nie mam w kasku zadnej ochrony podbrudka ktora zapobiega przedostawaniu sie wiatru na brode
- karolek850
- Świeżak
kolego.. chyba nie ten dzial..
a teraz do rzeczy.. mnie nie paruje wizjer.. moze dlatego ze nie oddalem pinlocka koledzy tylko jak kazdy normalny motocyklista uzywam go sobie.. a w twoim przypadku bylo inaczej i teraz twoj kumpel bedzie mial ten komfort nie parującej szybki..
wizjery potrafia zaparowac nawet przy sporych temperaturach.. i ludzie nie majacy zadnego antifoga borykaja sie z tym problemem w identyczny sposób.. pozdr
a teraz do rzeczy.. mnie nie paruje wizjer.. moze dlatego ze nie oddalem pinlocka koledzy tylko jak kazdy normalny motocyklista uzywam go sobie.. a w twoim przypadku bylo inaczej i teraz twoj kumpel bedzie mial ten komfort nie parującej szybki..
wizjery potrafia zaparowac nawet przy sporych temperaturach.. i ludzie nie majacy zadnego antifoga borykaja sie z tym problemem w identyczny sposób.. pozdr
-
Leg1oN - VIP Ścigacz.pl
zadbaj o czystość szyby od wewnątrz, na zabrudzonej powierzchni szybciej tworzy się para wodna
ja jeżdże bez pinloka, w kominiarce, z noskiem i bez szczekowego windstopera, z otwartymi wszystkimi otworami wentylacyjnymi i nic mi nie paruje
pzdr
ja jeżdże bez pinloka, w kominiarce, z noskiem i bez szczekowego windstopera, z otwartymi wszystkimi otworami wentylacyjnymi i nic mi nie paruje
pzdr
- cb1000r
- Świeżak
http://www.motogen.pl/laboratorium/test ... art28.html
chyba najlepsze i najprostsze rozwiazanie
pozdro
chyba najlepsze i najprostsze rozwiazanie
pozdro
- malyzck
- Bywalec
-
turboponczek - MEGA TROLL
-
Dominik_YZF - Bywalec
Mi nic nie paruje przy 20 stopniach, kup sobie lepszy kask. Za to przy małej prędkości robi się duszno, więc uchylam leciutko i jest git. Przecież taka mała szczelina nic nie przeszkadza?
Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
-
turboponczek - MEGA TROLL
Ja bym w skorupie kilka dodatkowych, tjuningowych otworów antyfogowych małym wiertełkiem wyprodukował 

-
---Corleone--- - Świeżak
Taa kiedys zapierdzielalem quadkiem do babci ze stowe lecialem a tu nagle szerszen, czy inny bydlak tak mi przypieprzyl w lewe oko, ze musialem sie zatrzymac i dobre 20 minut postac na poboczu, bolalo mnie kilka dni, a pewnego dnia matka mi powiedziala ze mam strasznie zaczerwienione oko, i ze to mogl byc wylew do oka, ja caly obsrany ale potem przypomnialem sobie ze to pewnie przez tego latajacego karalucha, swoja droga odczucie identyczne jakby dostac sporym kamieniem, do tego w oko.. cholernie bolalo, od tej pory staram sie jezdzic z zamknieta szybka.
Na końcu będziemy pamiętać nie słowa naszych wrogów, ale milczenie naszych przyjaciół.
-
herbatkowy - Bywalec
Ja nie mam Anty Fgoa i paruje mi tylko jak jest mgla na zewnatrz albo mega wiglotnie i to w czasie dlugich postojow ;p
http://pl.youtube.com/watch?v=Ygm6irGpy ... re=related | | Pamietamy... [*]
-
s_extrem* - Świeżak
• Strona 1 z 1