Spodnie i kurtka,Buse,Held-czy ktośi z Was w tym jeździ??
• Strona 1 z 1
Spodnie i kurtka,Buse,Held-czy ktośi z Was w tym jeździ??
Witam
Chce w tym sezonie zmienić swój strój z RetBike na komplet lepszej firmy.
Głównym powodem mojej decyzji jest straszne pocenie się w stroju w/w firmy mimo "materiałów oddychających", nawet przy niskich temperaturach zewnętrznych.
Jako, że nie mogę pozwolić sobie na komplet Alpinestars czy Rukki, myślałem o takich firmach jak Buse czy Held.
Jednak w internecie nie znalazłem żadnych informacji na ich temat, stąd moja prośba do Was.
Proszę napiszcie mi co wiecie na temat tych firm, czy ktoś jeździ w ich sprzęcie albo sprzęcie innej firmy, której nie wymieniłem a jest równie dobra i kosztuje mniej więcej tak samo.
Z góry dzięki
Marcin
Chce w tym sezonie zmienić swój strój z RetBike na komplet lepszej firmy.
Głównym powodem mojej decyzji jest straszne pocenie się w stroju w/w firmy mimo "materiałów oddychających", nawet przy niskich temperaturach zewnętrznych.
Jako, że nie mogę pozwolić sobie na komplet Alpinestars czy Rukki, myślałem o takich firmach jak Buse czy Held.
Jednak w internecie nie znalazłem żadnych informacji na ich temat, stąd moja prośba do Was.
Proszę napiszcie mi co wiecie na temat tych firm, czy ktoś jeździ w ich sprzęcie albo sprzęcie innej firmy, której nie wymieniłem a jest równie dobra i kosztuje mniej więcej tak samo.
Z góry dzięki
Marcin
-
sznajdi - Bywalec
Ja posiadam spodnie Held coś takiego http://moto.allegro.pl/item595588557_sp ... dawcy.html + szelki. Jestem z nich bardzo zadowolony. Mimo iż kurtki nie mam zszytej ze spodniami nic mi nie wieje po nerach. Spodnie w podpinką, ochraniaczami i wygodne.
-
adam_89 - Stały bywalec
I modeka i held są świetnymi firmami . Nie ma się do czego przyczepić . Sam mam kurtkę Modeka Shield Pro , a za kilka dni kupuje spodnie Shield . Rewelacyjne ciuchy
CBR 600F 2001 | http://images37.fotosik.pl/265/e87d623e086c6f20med.png
-
jordan23 - Stały bywalec
Mam spodnie Held, wersja letnia (czyli z przewiewną siateczką) i latam w nich już teraz. Bardzo polecam, teraz nie jest w nich w ogóle zimno, a latem jak Ci się spocisz po postoju na skrzyżowaniu to podczas jazdy momentalnie odparowują i czujesz miły wiaterek na udach.
Do tej pory jeździłem w zwykłych spodniach Modeka (uniwersalnych) i ciągle było mi gorąco.
Do tej pory jeździłem w zwykłych spodniach Modeka (uniwersalnych) i ciągle było mi gorąco.
Michał
Kawasaki ER-5
Kawasaki ER-5
-
michalw80 - Świeżak
ja nie dawno zakupilem ciuszki HELD i jestem zadowolony masz tam duzo wywietrzbikow ktore rozpinasz i cieszysz sie komfortem termicznym polecam..
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
Jordan23, a głownie gdzie jeździsz, po mieście czy trasa? Moje przebiegi to głownie miasto i chcę kupić Modeke Rome i Modeke Melville, ale rozmiar spodni mi za bardzo nie pasuje, dlatego będę musiał kupić inne i chyba będzie to shiel pro, ale nie chcę sie potem w mieście gotować, tak jak w obecnych ciuchach, czyli Retbiku, jest masakra nie polecam.
MZ ETZ 251 -> Honda CBF 600 S -> YAMAHA FZS 1000 FAZER
-
sznajdi - Bywalec
Nie wiem .Nie kupiłem jeszcze tych Shield . Prawdopodobnie je wezmę w tym tygodniu . Sam jestem ciekawy jak się zachowują w upały :/
CBR 600F 2001 | http://images37.fotosik.pl/265/e87d623e086c6f20med.png
-
jordan23 - Stały bywalec
WItam:) Jestem początkujacym motocyklistą i CHiałbym Sie dowiedziec czy ta KUrtka jest dobra http://moto.allegro.pl/item607639128_no ... tor_l.html
I prosze o wysyłanie mi swoich propozycji kurtek i SPodni. I w jakich granicach cenowych moge sie spodziewac DObrej odziezy na motor?? Pozdrawiam:)
I prosze o wysyłanie mi swoich propozycji kurtek i SPodni. I w jakich granicach cenowych moge sie spodziewac DObrej odziezy na motor?? Pozdrawiam:)
-
damiankatowice07 - Świeżak
sznajdi napisał(a):Jordan23, a głownie gdzie jeździsz, po mieście czy trasa? Moje przebiegi to głownie miasto i chcę kupić Modeke Rome i Modeke Melville, ale rozmiar spodni mi za bardzo nie pasuje, dlatego będę musiał kupić inne i chyba będzie to shiel pro, ale nie chcę sie potem w mieście gotować, tak jak w obecnych ciuchach, czyli Retbiku, jest masakra nie polecam.
a mierzyłeś wszystkie opcje dostępne?
Bo przecież modeka ma skrócone i wydłużane nogawki, także może warto poszukać gdzieś odpowiednich, albo zamówić sobie u kogoś.
Shieldy nie mają wypinanej membrany, także w upały ugotujesz się bardziej niż w melvillach
-
Kaja - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości