Jak wyjac pompe w kawasaki gpz
• Strona 1 z 1
Jak wyjac pompe w kawasaki gpz
Mam uszkodzonom pompe wodnom w kawasaki gpz500 niema obiegu odkreciłem sruby mocujace ja,ale metalowa rurka niechce sie wysunac z cylindrów,jak ja zdemontowac?w jaki sposób?ona jest wcisnieta w otwór?na oring czy moze wkrecana?Pomózcie!
- Adam28
- Świeżak
Sama rurka ma na sobie oring-tak samo jak kroćce wodne ktore wchodzą w glowice na gorze kolo swiec. Zapewne jest to zastane i zapieczone. Sprobuj chwycic ta rurke jakims morsem tylko przez jakies szmaty aby jej nie uszkodzic i delikatnie ją pokrec w obie strony.
-
rider143 - Świeżak
Dzieki,dałem rade podgrzałem miejsce w którym ona siedzi,i ruszałem i pryskałem WD40,i pomogło,ale mam jeszcze jedno pytanko jak wyjołem pompe to tam jest wałek co ja napedza,i mam wrazenie ze jest cos tam urwane bo niejest ten sam koniec równy,tylko taki jakby ustrzepiony.A wogóle ten wirnik to jest nakrencany na gwint? czy jest osadzony na tej grubszej czesci wałka,co jest z dwóch stronach sfrezowana na płasko.Przydałby mi sie jakis przekrój silnika,jakas serwisówka.To bym mniejwiecej wiedział co i jak.Moze ktos cos ma na ten temat?
- Adam28
- Świeżak
Po dokładnych oglendzinach widze ze ten wirnik jest nakrencany,a ta czesc gwintowana jest urwana,niewiem jak wyciagnac ten wałek co jest na niej osadzona pompa.czy do tego trzeba rozbierac cały silnik?czy wystarczy lewom strone?I sie go jakos wysuwa.
- Adam28
- Świeżak
Pompa wodna jest na wałku wyrównoważającym, aby go wyciagnąć trzeba niestety rozebrac silnik. Zacznij sie rozglądać za jakims sprawnym walkiem z panewkami. W sumie mam prawie caly silnik zapasowy ale ten walek akurat mi zardzewial i nie wiem czy nadaje sie on do montazu nawet po usunieciu rdzy. Polecam allegro.
Na gg napisz to podesle serwisowki.
Na gg napisz to podesle serwisowki.
-
rider143 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 85 gości