Aprilia RS 50 - brak reakcji silnika
• Strona 1 z 1
Aprilia RS 50 - brak reakcji silnika
Witam. Dzisiaj silnik mojej Aprilii przestał działać. Dzień wcześniej chodził idealnie. Od rana mialem problemy z odpaleniem zalozylem nową świece. Motor musialem trzymać na wysokich obrotach żeby nie zgasł, jak zajechalem na stacje i puścilem gaz to odrazu zamilkł i od tamtego momentu nie odpalił do godziny 22. jak jechalem na stacje z tlumika pryskal olej, czasami jak krecilem rozrusznikiem to tłok się tj, blokował ale kręcił dalej, w cylindrze paliwo prawie wogole się nie pali(tak jakby bylo zmieszane z czymś innym nie odpali nawet jak przystawie zapałke) probowalem nalać świezeo paliwa strzykawką ale też nie zapalil, na stacji poluzowalem te 3 srubki przy kolaanku od tlumika odchylilem tlumik i zaczęła wylewać się benzyna, olej i tj, płyn z chłodnicy(ale co do tego plynu pewny nie jestem) byly to ogromne ilosci. Stawiam na peknięte pierścienie ale może się myle jak myślicie co to może być i ile mnie to może kosztować?
Motocykle to nie wszystko ale bez nich wszystko jest niczym...
- MarTinI1993
- Świeżak
viewtopic.php?t=22533 tutaj przekopiuj swoj tekst. Trzeba trzymać się regulaminu
.
P.S. Jest to ogólny temat o rs-ce

P.S. Jest to ogólny temat o rs-ce
Była CBR 600 F2.
-
deyna - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości