Problemy z kawasaki GPZ500s
• Strona 1 z 1
Problemy z kawasaki GPZ500s
Czesc,tydzien temu kupiłem kawasaki GPZ 500s 92 rok,dzis przejechałem sie około 50km,i zauwazyłem ze szybko łapie temperature,czy to normalne w tym modelu?Temperatura jest bliska maksymalnej(czerwonego pola),juz po 10km,przyczym wmiare spokojnie jechałem.A i jak sie rozgrzeje a wrzuce na luz to gasnie
,a po ostygnieciu znów normalnie pracuje.Czyzby czekała mnie jeszcze regulacja gazników?.Prosiłbym o jakas podpowiedz.A ma moze ktos jakies szczegółowe dane na temat regulacji zaworów,gaznika itp?

- Adam28
- Świeżak
Własnie sprawdziłem układ chłodzenia rozgrzewa sie do granicy az sie gotuje,a chłodnica jest zimna,spusciłem wode i sprawdziłem obserwujac resztki wody w pomie a ona ani nie jest zasysana ani niewypływa,wiec podejrzewam uszkodzenie pompy.niema "obiegu"ile taka pompka moze kosztowac?i jak ja wymontowac,napewno trzyma sie na czterech srubach ale ta metalowa rurka co wchodzi w cylindry to niewiem jak sie za nia zabrac??Prosze o podpowiedz!
- Adam28
- Świeżak
Jezeli silnik sie gotuje a chlodnica jest zimna to termostat do wymiany(nie otwiera obiegu na chlodnice) Termostat masz pod zbiornikiem paliwa zaraz kolo wlewu plynu( termostat jest polaczony z wlewem plynu.
-
tobiach - Świeżak
nom zaraz zobacze termostat,a czy pompa powinna dac duze cisnienie(czy bedzie sie wylewała z obiegu),jak odkrece ten korek co jest zaworek co puszcza wode do naczynka wyrównawczego?bo odkreciłem i odpaliłem na chwilke i niewypływa.Bo na moje oko powinna krazyc a ona stoi i tak jakby obiegu niebyło.nawet jak opaske na wężach od powrotu odkreciłem to nic sie nielało.
- Adam28
- Świeżak
Bo nic sie tam lac nie bedzie za bardzo, to jest tylko ujscie nadmiaru plynu chlodzącego po nagrzaniu silnika. Na probe mozesz zagrzac delikatnie silnik po czym wyjac wogóle termostat i sie przejechac. Tylko nie 40km/h a ok 100km/h zeby jakis oplyw powietrza byl. Ten model kawasaki sie nie grzeje i nie przegrzewa-u siebie masz nienormalne zjawisko i przyczyne musisz jak najszybciej usunac bo dalsza eksploatacja jest niezdrowa.
-
rider143 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 85 gości