Honda XLV 125 Varadero 2007 !!
• Strona 1 z 1
Honda XLV 125 Varadero 2007 !!
Witam.
Szczerze mowiac chcialem sie troche pochwalic bo dzis wlasnie stalem sie posiadaczem Hondy Varadero 125 rocznik 2007.
Z doswiadczenia wiem ze ciezko cokolwiek znalezc na temat tej hondy na forum wiec wrazie jakichkolwiek pytan postaram sie pomoc...
Oczywiscie co do wlasciwosci jezdnych jeszcze nic nie moge powiedziec bo jak wiadomo pogoda nie sprzyja wyjazda a motor tez nie jest zarejestrowany...
tak wiec wmiare mozliwosci sluze pomoca
o to zdjecie cudenka:
(otwórz link)
pozdrawiam
Szczerze mowiac chcialem sie troche pochwalic bo dzis wlasnie stalem sie posiadaczem Hondy Varadero 125 rocznik 2007.
Z doswiadczenia wiem ze ciezko cokolwiek znalezc na temat tej hondy na forum wiec wrazie jakichkolwiek pytan postaram sie pomoc...
Oczywiscie co do wlasciwosci jezdnych jeszcze nic nie moge powiedziec bo jak wiadomo pogoda nie sprzyja wyjazda a motor tez nie jest zarejestrowany...
tak wiec wmiare mozliwosci sluze pomoca

o to zdjecie cudenka:

pozdrawiam

- adamos19
- Świeżak
Varadero
posiadam takie cudo
będziesz w pełni zadowolony
i masz wersje z tymi fajnymi zegarami 

XR 400R | | Kula daje fula
| | https://www.youtube.com/watch?v=2Cq4e3WiCr0

-
Kula07 - Stały bywalec
Nie wiedziałem nawet o istnieniu tego modelu, ale zaskoczony jestem silnikiem w układzie V, napisz relacje z jazdy moto jak już będzie można go wypróbować.
-
KAPELA911 - Bywalec
relacja jest tylko jedna... zachwyt! bynajmniej w moim przypadku
a V pięknie pracuje
nie raz jak nie ma odpowiedniej pogody do jeżdżenia to idę odpalić moto, tylko po to(nawet mi się zrymowało) żeby posłuchać jak serduszko mojej Varadero pięknie mruczy... 

a V pięknie pracuje

Ostatnio edytowano 24/2/2009, 17:08 przez Kula07, łącznie edytowano 2 razy

-
Kula07 - Stały bywalec
Miedzy majem a lipcem tez zmieniam swoje moto na take malenstwo,tyle ze raczej starsza wersje 

KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
starsza wersja też jest cacy
dziś jechałem z bratem na Varadero do szkoły i v-max jaki osiągnołem to ponad 100km/h myślę, że jest to dobry wynik jak na 125 w 4t i w jeździe we dwóch 

-
Kula07 - Stały bywalec
nie mam pojecia jakie to moze miec osiagi
sprowadzona z angli. na neutralnym biegu kreci do 14tys wiec chyba blokady na module nie ma.
ale dzwiek jest faktycznie piekny. ten pomruk dwoch garow mhmmm
jesli mozesz to wytlumacz mi jak dziala ta regulacja twardosci zawieszenia ? gdzie jak i czym trzeba pokrecic ?
bede wdzieczny 

ale dzwiek jest faktycznie piekny. ten pomruk dwoch garow mhmmm

Kula07 napisał(a):Varadero posiadam takie cudo będziesz w pełni zadowolony i masz wersje z tymi fajnymi zegarami
jesli mozesz to wytlumacz mi jak dziala ta regulacja twardosci zawieszenia ? gdzie jak i czym trzeba pokrecic ?

- adamos19
- Świeżak
kurde
w sumie to ja w zawieszeniu nic nie robiłem bo wydaje mi się, że jest w sam raz ustawione. ale jak tak się trochę przyjrzysz to przy tylnim amortyzatorze jest możliwość regulacji tylko trzeba mieć specjalny klucz, bo szkoda walić młotkiem i jakimś wybijakiem jeżeli jest możliwość regulacji kluczem... i chyba faktycznie masz ściągnietą blokadę, bo moja Hondzia kręci się do 12,5tyś. i w tym momęcie jest odcięcie zapłonu. a osiągi mniej więcej wyglądają tak, że na każdy 1000 obrotów silnika(na 5 biegu) przypada 10 kilometrów. tak dla przykładu, jeżeli na obrotomierzu będziesz miał około 10tyś. obrotów to będziesz jechał około 100km/h
ja swoją Varadero jechałem najwięcej 120km/h i obrotomierz wskazywał około 11,5tyś. obrotów wiec jeszcze coś z niej bym wydusił 

-
Kula07 - Stały bywalec
Gratuluje wiaderka ;p
Sam się nad nim zastanawiałem, ale ostatecznie zdecydowałem się na TDR - po prostu była tańsza i była w okolicy
I tak jak ty czekam teraz na lepszÄ… pogodÄ™
Pozdrawiam i szerokości
PS. Ta wcześniejsza Varadero bardziej mi się podobała
Ta dla mnie taka Rometowata jest 
Sam się nad nim zastanawiałem, ale ostatecznie zdecydowałem się na TDR - po prostu była tańsza i była w okolicy

I tak jak ty czekam teraz na lepszÄ… pogodÄ™

Pozdrawiam i szerokości

PS. Ta wcześniejsza Varadero bardziej mi się podobała

- Shakin
- Świeżak
Powiem tak ze jest się czym chwalić !
Obyś jeździł i jeździł kolego tylko pozostaje mi życzyć
Viaderko piękna maszynka

sc33 FireBlade
-
JędrekZDW - Bywalec
Przepraszam kolegowie ze odkopuje temat,ale nie widze sensu zakladac nowego o viaderku.Mianowicie-Macie ktos porównanie viaderka 125 do cbf albo ybr 250?Chodzi o osiagi.Jest duża przepasc czy da sie przezyc?
-
Przepaść jest duża bo to praktycznie 2x więcej mocy i 2x więcej pojemności. Te 250 lepiej się zbierają i są bardziej elastyczne. V-max to już nie jest duża różnica bo pewnie 10-20km/h.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Ehhh,jak by tak wiaderko mialo chociaz te 5 kucy wiecej xD Pytanie do userów malego xlv,jak sie to ma na trasie z elastycznosia,i jak se radzi z solidniejszymi górkami,mam nadzieje ze nie zwalnia do 50 km/h xD
-
nie zwalnia
na trasie jest całkiem dobrze jak na 125. jadąc we dwie dorosłe osoby na prostej uzyskałem prędkość ponad 100km/h a jadąc pod górkę moto zwalnia tak do około 90km/h oczywiście mówię o jeździe na całym gazie, jadąc na mniejszych obrotach nawet we dwoje mając np 6,5tyś obrotów jedzie się około 60 km/h. jest prawie tak, że tyle ile mamy obrotów tyle jedziemy, np 5tyś obrotów to nie około 50km/h, 7tyś.obrotów to około 70km/h itd. dopiero przy większych prędkościach ta zależność znika

-
Kula07 - Stały bywalec
gorek jeszcze nie mialem okazji pokonywac, a wszystkie podroze przemiezam sam
no ale silnik jest nadzwyczaj elastyczny. 120km/h osiaga juz na 4 biegu. biegi mozna zmieniac zarowno przy 3 tys jak i przy 13 a mocy napewno nie zabraknie

- adamos19
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość