Zobacz wÄ…tek - pytania o motocykle z ogloszen
NAS Analytics TAG

pytania o motocykle z ogloszen

Wywalac wszystko jak leci

Postprzez Adriano » 1/4/2009, 20:56

słuchajcie, w nast. tyg. jadę po moto. Bardzo prawdopodobne że wybiorę właśnie tą Hondę CB 500 (otwórz link). Może ktoś mieszka w Radzionkowie lub okolicach Bytomia, Katowic, ewentualnie mógłby obejrzeć moto, ja jestem z podlasia, gdy przejadę 500 km to raczej z zamiarem kupna, ale gdybym miał pewność byłbym zadowolony. Peace.
Nieoficjalna mapa forumowiczów scigacz.pl ->
<b>MAPA</b> (otwórz link)
w sprawie dodania kontakt na priv z user-rem maciek.046
Adriano
Świeżak

Postprzez adam_89 » 1/4/2009, 21:29

Adriano napisał(a):słuchajcie, w nast. tyg. jadę po moto. Bardzo prawdopodobne że wybiorę właśnie tą Hondę CB 500 (otwórz link). Może ktoś mieszka w Radzionkowie lub okolicach Bytomia, Katowic, ewentualnie mógłby obejrzeć moto, ja jestem z podlasia, gdy przejadę 500 km to raczej z zamiarem kupna, ale gdybym miał pewność byłbym zadowolony. Peace.

Podejżanie niski przebieg. W sumie nie mam co w wekend robić mógłbym sie przejechać (ok stówki odemnie) tylko dosyć krótko ten komis jest otwarty :( i w niedziele też zamknięty.
adam_89
Stały bywalec

R6 2003 - oryginalna?

Postprzez dulek66 » 1/4/2009, 23:10

Obrazek (otwórz link)

Chcialem sie Was zapytac czy te owiewki to sa fabryczne? jest to yamaha R6 z 2003 roku... Motor rzekomo jest sprowadzony z wloch. Prosze o szybka odpowiedz. Czy jest prawdopodobienstwo ze byl po slizgu lub cos takiego? wszystko jest sprawne, nie ma zadnych oznak ze motor leżał, tylko te owiewki nie moga mnie przekonac (nie spotkalem sie jeszcze z taka wersja).

Pozdrawiam
dulek66
Świeżak

Postprzez Sebastian » 2/4/2009, 10:41

mrcb napisał(a):Panowie a co sądzicie o tej K8?
http://moto.allegro.pl/item595501233_su ... _nowy.html

Witam Na 100% pewny nie jestem ale dzwoniłem do gościa w sprawie tego moto Zapytaj czy jest możliwość sprawdzenia w autoryzowanym serwisie Jak ja zapytałem to powiedział że moto jest w zasadzie sprzedane tylko klient czeka na przyznanie kredytu Wygląda że nie dostał :wink: tamten też był z Kielc Ale może jest podobny a tel niestety nie pamiętam Nie daj sie wyrolować Pozdro
Sebastian
Świeżak

Postprzez Sebastian » 2/4/2009, 10:45

elcommendante napisał(a):duzy przebieg :? Ryzyko jest duze.

A na dodatek to super firma :? Poczytaj o nich na forum motocyklistów Pozdro
Sebastian
Świeżak

Postprzez Plomien » 2/4/2009, 10:59

Właśnie czytałem. Nawet była jakaś grubsza afera na forum.
Tylko że jedni mówią tak inni tak.
A jeszcze z innej strony to co się nie zapytam o jakiś komis to ten już ma trefną opinie :] eh eh trzeba coś w końcu znaleść :)
Plomien
Świeżak

Postprzez Adriano » 2/4/2009, 14:14

adam_89 napisał(a):
Adriano napisał(a):słuchajcie, w nast. tyg. jadę po moto. Bardzo prawdopodobne że wybiorę właśnie tą Hondę CB 500 (otwórz link). Może ktoś mieszka w Radzionkowie lub okolicach Bytomia, Katowic, ewentualnie mógłby obejrzeć moto, ja jestem z podlasia, gdy przejadę 500 km to raczej z zamiarem kupna, ale gdybym miał pewność byłbym zadowolony. Peace.

Podejżanie niski przebieg. W sumie nie mam co w wekend robić mógłbym sie przejechać (ok stówki odemnie) tylko dosyć krótko ten komis jest otwarty :( i w niedziele też zamknięty.

dzwoniłem do faceta, powiedział że moto będzie można oglądać od wtorku/środy. Prosiłem go wczoraj na gg żeby..a zresztą, wklejam :roll:

Kod: Zaznacz cały
17:45:09
dzwoniÅ‚em kilka godz. temu, powiedziaÅ‚ Pan że za tydzieÅ„ można jÄ… obejrzeć, byÅ‚bym wdziÄ™czny jeÅ›li by Pan umieÅ›ciÅ‚ niedÅ‚ugi filmik, obszedÅ‚ moto z każdej strony, uruchomiÅ‚ silnik, przygazowaÅ‚ lekko, przytrzymaÅ‚ sprzÄ™gięłko przez chwilÄ™ i puÅ›ciÅ‚, jestem BARDZO zainteresowany tym moto, bardzo możliwe że za tydzieÅ„ siÄ™ zobaczymy i dobijemy targu  proszÄ™ jedynie o ten filmik i EWENTUALNIE dodatkowe zdjÄ™cia. Bardzo bÄ™de wdziÄ™czny i czekam na pana odp. Mój mail w razie czego to jimix_20@wp.pl
17:47:00
nie bawimy siÄ™ w żadne raty, dajÄ™ pieniążki do rÄ™ki, chcÄ™ siÄ™ tylko poczuć lepiej jadÄ…c do Pana te 500 km w pewnoÅ›ci że jadÄ™ po ten wÅ‚aÅ›ciwy moto, może Pan to dla mnie zrobić  bÄ™dÄ™ bardzo wdziÄ™czny, pozdrawiam i czekam na odp.

Jak tylko mi prześle od razu to wystawie. Adam_89, słuchaj, porozmawiam jeszcze z kolesiem o możliwej dacie oględzin. Jeśli to dla Ciebie nie kłopot będę dozgonnie wdzięczny, gdybyś rzucił na moto okiem
:lol: :lol: :lol:

Co do przebiegu...nie patrzy się na cyferki, tylko na tarcze (przód, tył), podnóżki, manetki, klocki hamulcowe, a podczas jazdy próbnej należy jechać ze stałą, nie za dużą prędkością na każdym biegu. Jeżeli na którymś z nich skrzynia wyraźnie szumi (szczególnie na 5.), świadczy to o zużyciu kół zębatych. Remont skrzyni to spory wydatek, więc jakby co, to cena musiałaby być bardo atrakcyjna. Natomiast podczas jazdy na luzie z wył. silnikiem warto posłuchać, czy z okolic skrzyni biegów nie wydobywają się szumy i chrupoty. Jeśli tak, może to świadczyć o zużyciu skośnych zębatek napędu wału. Można odsłuchać przekładnię kręcąc tylnym kołem w obie strony, w stojącym moto z uniesionym tyłem. To tak mniej więcej czego sam się dowiedziałem :)
Adriano
Świeżak

Postprzez mrcb » 2/4/2009, 15:02

Sebastian napisał(a):
mrcb napisał(a):Panowie a co sądzicie o tej K8?
http://moto.allegro.pl/item595501233_su ... _nowy.html

Witam Na 100% pewny nie jestem ale dzwoniłem do gościa w sprawie tego moto Zapytaj czy jest możliwość sprawdzenia w autoryzowanym serwisie Jak ja zapytałem to powiedział że moto jest w zasadzie sprzedane tylko klient czeka na przyznanie kredytu Wygląda że nie dostał :wink: tamten też był z Kielc Ale może jest podobny a tel niestety nie pamiętam Nie daj sie wyrolować Pozdro

Tez dzwonilem i koles powiedzial ze nie ma problemu z ASO. Dzieki, kazda pomoc jest przydatna bo ostatnio to takie kwiatki ogladalem ze szkoda slow.
Pozdro
Y FZ6
mrcb
Świeżak

Postprzez Adriano » 2/4/2009, 20:33

dziś rozmawiałem z instruktorem, uczy mnie na A. Opowiadałem mu, że chce przyprowadzić w nast. tyg. moto. Reasumując, twierdził, że najlepiej jest kupować motocykle sprowadzane z Niemiec (Francji lub Anglii), niezarejestrowane, z książeczką serwisową. Zwłaszcza Niemcy mają inną kulturę, dbają o maszyny. Myślę, że facet zna się na tym, jak sam powiedział, siedzi w tym wiele lat. Posłuchałem go i znalazłem kilka ogłoszeń, będzie fajnie jak rzucicie okiem: bardzo podoba mi się jeden i drugi, proszę o opinię:

Honda CB 500 (otwórz link)

Najbardziej spodobała mi się ta, to 200 km ode mnie:
Honda CB 500 GS 500 (otwórz link) ------> Rozmawiałem z typem, moto było sprowadzone w zeszłym roku na zimę, nie zarejestrowany (280zł trzeba, bo resztę załatwił), pytałem o książeczkę serwisową, powiedział, że tylko przebieg jest odnotowany.
Ostatnio edytowano 3/4/2009, 14:44 przez Adriano, łącznie edytowano 1 raz
Adriano
Świeżak

Postprzez MarasM » 3/4/2009, 08:32

A taka Honda Shadow? Widział ktoś? Na coś szczególnie zwrócić uwagę?

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1182196
MarasM
Świeżak

Postprzez teczix » 3/4/2009, 21:05

Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż cięzko czasami ich wyprzedzić .... | zaprzyjaźniony Focus ST | http://pl.youtube.com/watch?v=L7CdqCoKnaQ
teczix
Świeżak

Postprzez nocnik » 3/4/2009, 21:07

Witam,
czy ktoś z Was widzi jakieś mankamenty (oczywiście po za podejrzanie niskim przebiegiem) w tej r6?
dotychczas miałem do czynienia jedynie z kilkoma gsxr i nie rzucają mi sie w oczy szczegóły na które powinienem zwrócić uwagę bo są nieoryginalne itd...

http://moto.allegro.pl/item598035363_ya ... _igla.html

z góry dziękuję za pomoc
nocnik
Świeżak

Postprzez mrcb » 4/4/2009, 07:08

Koledzy czy malowanie tego GIXERKA to wersja USA czy jakas domorobka? Pierwsze 4 foty i czy na cos zwrocic uwage
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1220788
Y FZ6
mrcb
Świeżak

Postprzez nocnik » 4/4/2009, 07:43

mrcb napisał(a):Koledzy czy malowanie tego GIXERKA to wersja USA czy jakas domorobka? Pierwsze 4 foty i czy na cos zwrocic uwage
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1220788

malowanie jest oryginalne
nocnik
Świeżak

Postprzez Adriano » 4/4/2009, 12:20

czy ktoś może mi poradzić odnośnie motocykli które zamieściłem parę postów wyżej? może ktoś mieszka w warszawie lub piasecznie i mógłby obejrzeć moto, bardzo byłbym wdzięczny
Adriano
Świeżak

pytanie

Postprzez mir_ekk » 4/4/2009, 18:05

Witam. Zastanawiam się nad kupnem hondy cbr 600 f4i, ale przed chwilą wpadła mi w oko daytona, dokładnie tak wyglądająca: http://otomoto.pl/triumph-daytona-super ... 31220.html . Co możecie powiedzieć o tym motocyklu? Zastanawia mnie trochę niska cena, jak na tak dobry 'na pierwszy rzut oka stan'. Poza tym przypuszczam, że wygoda jazdy w porównaniu z f4 dużo niższa... Ciekaw jestem też jak to faktycznie jest dostępnością i ceną części do triumph'ow w polsce, bo słyszałem, że są dużo droższe w porównaniu z 'naszymi popularnymi japońcami'. Poza tym triumphy chyba mniej chodliwe na polskim rynku, a wiadomo, że w razie czego nie chciałbym żenić się z daytoną na dłuższe lata. Dzięki z góry za jakiekolwiek info.
mir_ekk
Świeżak

Postprzez Nigoss » 4/4/2009, 18:13

Mam ten sam problem. Ale moge Ci powiedziec tylko jedno, ze Daytona napewno jest ostrzejsza. Poprawdzie jestem juz przekonany do f4i, bo moto jest naprawde super i oddaje liniowo moc, co akurat dla mnie jest extra. Moto bede sprowadzal z zagranicy wiec moze sie zdarzyc, ze Daytona bedzie w lepszym stanie i to wlasnie ja kupie. Jak dla mnie ma kosmiczny wyglad. Jedna rada, podchodz z dystansem do kazdego z tych sprzetow bo moga zaskoczyc.
,,Motocykle to nie tylko moja pasja, ale też moje życie''
Nigoss
Bywalec

Postprzez wgp » 5/4/2009, 22:03

Fz6n:

http://moto.allegro.pl/item602614266_fz ... fazer.html

Ogólnie wydaje się zdrowy, oryginalne kierunki, lusterka, ciężarki kierownicy, oponki wyglądają ok, zespół napędowy o ile dobrze widzę gdzieś w połowie ;) do tego pierwszy właściciel. Przebieg raczej mało realny - standard niestety :? Co sądzicie? Jakieś przeciwwskazania?
wgp
Świeżak

Postprzez p@vlo » 6/4/2009, 15:35

p@vlo
Świeżak

Postprzez Pirom1 » 6/4/2009, 17:35

Witam,
szukam GSR 600 znalazłem coś ciekawego:
http://allegro.pl/show_item.php?item=603284795

Proszę o jakieś sugestię czy warto w ogóle zawracać sobie głowę?

Wysłałem mail do zbywcy,ma mi przesłać więcej zdjęć.
Niepokoi mnie przede wszystkim nieduży przebieg no i oczywiście bezwypadkowość,ideał itp. :!:
Pirom1
Świeżak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Smietnik

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê