Czerwona kontrolka ciśnienia oleju,GSXR1000k5
• Strona 1 z 1
Czerwona kontrolka ciśnienia oleju,GSXR1000k5
Witam,po wymianie oleju w silniku w gixie nie gaśnie kontrolka ciśnienia oleju,sprawdziłem czujnik zamieniając z innego moto i jest to samo,moto odpala a kontrolka dalej świeci,Panowie jakieś pomysły?
Zaznaczam że przed wymianą oliwy było ok, moto stał bez oleju tydzień czasu bo był zdjęty dekiel alternatora.
Z góry dzięki za rady
Zaznaczam że przed wymianą oliwy było ok, moto stał bez oleju tydzień czasu bo był zdjęty dekiel alternatora.
Z góry dzięki za rady

ogar49---->komar49----->wsk 125----->honda cbx 550---->honda cr 125------>suzuki gr 650----->honda xr600----->suzuki gsxr 750W---->suzuki gsxr750Srad------>HONDA CBR900 FIREBLADE SC 33
- Åšcigany900
- Świeżak
Cześć,, Właśnie mam identyczny problem. Mam kawasaki ZX9R i po załozeniu uszczelki na alternator moto stał bez oleju kilka dni. Dźis probowałem opalic moto na nowym oleju. Kontrolka cały czas sie swieciła.
Dodatkowo moto gaśnie sam na po wrzuceniu biegu. Nie wiem o co kaman (Podnózek był złożony
).
Dodam że kompleksowo obszedłem sie z nim. Czyli wymieniłem również płyn chłodniczy. Wymieniłem pokrywy silnika i nie wiem gdzie szukać problemu. Zaznaczam ze moto przed wymianą zdrowo jeździł i nie miał zadnych problemów. Przyłaczam sie do prosby kolegi.
Jeśli kto kolwiek wie co się dzieje nich napisze. Pozdrawiam.
Dodatkowo moto gaśnie sam na po wrzuceniu biegu. Nie wiem o co kaman (Podnózek był złożony

Dodam że kompleksowo obszedłem sie z nim. Czyli wymieniłem również płyn chłodniczy. Wymieniłem pokrywy silnika i nie wiem gdzie szukać problemu. Zaznaczam ze moto przed wymianą zdrowo jeździł i nie miał zadnych problemów. Przyłaczam sie do prosby kolegi.
Jeśli kto kolwiek wie co się dzieje nich napisze. Pozdrawiam.
ZX9R - Brumm...
-
Jasiek8181 - Świeżak
Jeśli problem ten występuje zarówno w suzuki jak i kawie - to po prostu trzeba kupować hondy ...
A tak serio nalepiej obejrzeć czy gdzieś podczas napraw nie został uszkodzony przewód (wtyczka) od czujnika. Od samego stania bez oleju przez krótki czas nic się z silnikiem nie stanie - ale dla pewności zmierzył bym ciśnienie oleju.
A tak serio nalepiej obejrzeć czy gdzieś podczas napraw nie został uszkodzony przewód (wtyczka) od czujnika. Od samego stania bez oleju przez krótki czas nic się z silnikiem nie stanie - ale dla pewności zmierzył bym ciśnienie oleju.
- toper-utl
- Świeżak
Spotkałem się kilkakrotnie z wadliwym nie przepuszczającym oleju filtrem.
Polecam odkręcić filtr oleju i zamontować inny nowy.
W Suzuki jest HF 138
W Kawasaki HF 303 lub nowsze modele od 2002 roku HF 204.
Polecam odkręcić filtr oleju i zamontować inny nowy.
W Suzuki jest HF 138
W Kawasaki HF 303 lub nowsze modele od 2002 roku HF 204.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
ufff.... Naprawilem. Silnik grzał się strasznie i wyłączał, gdyż miał zapieprzoną chłodnice - oczyściłem i śmiga jak zły :0;0. A co do kontrolki olej to u mnie palila się gdyż zbyt dużo go bylo (przed nalaniem noowego, stary zostal gdzies w zakamarkach). Pozdrawiam.
ZX9R - Brumm...
-
Jasiek8181 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości