Yamaha YZF-R125 - temat zbiorczy
Ja mam pytanko. Za rok robie A1 więc już szukam motoru, bardzo podoba mi się YZF 125, tylko jest jeden problem, czy nie będe na nią za duży, mam 190cm wzrostu i 110kg wagi (mam 15 lat!).
"Wszystko w swoim czasie..." | "Każdy ma prawo do szczęścia..." | http://s5.metaldamage.onet.pl/c.php?uid=221467
- bombel1333
- Świeżak
MateY112 napisał(a):ja za swoja dalem 10500-11000zl z Wloch
Ale nie za nowÄ…..
Przestań kłamać, bo YZF-R125 nigdy nie kosztowała mniej niż 3500 euro (mam wujków we Włoszech, Niemczech i w Anglii) , i własnie w Niemczech jest najtańszy ten model.
Żeby było 11 000 zł to musiałbyś zapłacić za nią 3000 euro - a ten model fabrycznie nowy nigdy, ani na ebayu, ani w salonach tyle nie kosztował.
Kit wciskaj kumplom, a nie ludziom którzy się orientują w temacie.
-
Hellrider - Świeżak
nie, choppery mnie nie interesujÄ…, najbardziej ciekawiÄ… mnie sportowo turystyczne.
"Wszystko w swoim czasie..." | "Każdy ma prawo do szczęścia..." | http://s5.metaldamage.onet.pl/c.php?uid=221467
- bombel1333
- Świeżak
bombel1333 napisał(a):Ja mam pytanko. Za rok robie A1 więc już szukam motoru, bardzo podoba mi się YZF 125, tylko jest jeden problem, czy nie będe na nią za duży, mam 190cm wzrostu i 110kg wagi (mam 15 lat!).
Jeśli piszesz prawde, nie moge sobie tego wyobrazić... 15 lat prawie 2 metry i ponad 100 kg wagi przy twoim wzroscie, na 125 bedziesz wyglądał troche jak dorosły facet na minicrossie xD
Dla porównania ja mam 18 lat, 171cm i 65kg wagi...
Tobie najbardziej by chopper pasował ale jak ci sie nie podobają to szukaj odpowiedniego moto dla siebie... z czasem docenisz to zeby maszyna była dopasowana, bo na za małej bedzie ci poprostu niewygodnie i po chwili jazdy bedziesz sie wiercił i wyginał jak paragraf zeby znaleźć sobie dobrą pozycje... Z twoimi gabarytami bedziesz potrzebował czegoś większego wymiarowo. Najlepiej poszukaj i poprzymiezaj sie do różnych motocykli i wybierz ten na którym ci najwygodniej. Masz jeszcze duzo czasu zeby sie najezdzić, nie spiesz sie z kupnem motocykla - przemyśl to dobrze, najpierw zdaj prawko.
Pozdrawiam.
- Pirek
- Świeżak
Na takie gabaryty to Viaderko będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.
,,De gustibus non est disputandum"(Å‚ac.)-O gustach siÄ™ nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
I pamiętaj nie oglądaj na zdjęciach a przymierz się gdzieś chociaż na podobny do upatrzonego. Bo to ważne a faktycznie jesteś dość wyjątkowy ;P
S - szał
U - ucieczka
Z - zakręt
U - uderzenie
K - koniec
I - inny świat
gsx - r
U - ucieczka
Z - zakręt
U - uderzenie
K - koniec
I - inny świat
gsx - r
- Herbi NSR
- Świeżak
Landryss25
PostWysłany: 1/4/2009, 17:06
Temat postu:
Na takie gabaryty to Viaderko będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.
No slabo to widze. Ja waze niecale 90kg i jak na viaderku jezdzilem to slabo jechal. Zdrugiej strony czego oczekiwac od malego viaderka:) A swoja droga to czym cie karmili??? 15 lat i 110kg. Jakis import zywnosci z Czarnobyla?
-
rambo wwa - Świeżak
Niewiem urosło mi się, naprawde jestem taki ogromny dlatego potrzebuje pomocy doświadczonych kolegów którzy znają się na rzeczy
- bombel1333
- Świeżak
Viadro ogólnie nie jeździ za dobrze. Czego wymagać od małego 4t? Jest to motocykl do spokojnej trystyki a nie szaleństw. Chyba nikt nie oczekuje od niego osiągów takich jak ma 2t np TDR?
-
wiesz nie wiedzialem ze lepiej wiesz ode mnie
trzeba sie targowac i da sie zalatwic taniej a w niemczech one sa najtansze po 10 000 z tego co wiem
- MateY112
- Świeżak
Re: wiesz nie wiedzialem ze lepiej wiesz ode mnie
MateY112 napisał(a):trzeba sie targowac i da sie zalatwic taniej a w niemczech one sa najtansze po 10 000 z tego co wiem
Nie wierze...
Ja kupiłem Biało-czerwoną, 1500km przebiegu, dotarta idealnie, stan ``igła`` za 9000 zł :] Chłopak śmigał po torze później ją zarejestrował i kupił plastiki. Jedyny mankament to brak klaksonu xD
Nie wiem jaki tłumik do niej wsadzić i gdzie dostane jakiś dobry... Są już może kolektory większe niż te seryjne ?
Wczoraj woziłem sie z kumplem On na Cbr 125r to trochę z deczka sobie nie dawał rady... Denerwuje mnie to ze jak jej dam do spodu to mi kolem ``bełtnie`` na asfalcie...
YZF R-125
Siadając za kierownicą pamiętaj żeby emocje nie miały nad Tobą władzy !
``Pal gumÄ™, a nie duszÄ™``
Komarek-->Simson-->CBR 125-->YZF R-125
-
69Kid - Świeżak
Witam wszystkich:)
Posiadam wlasnie taka furke jak opisujecie w temacie i oddalem go do odblokowania. Probuja cos zrobic z modulem, niby istnieje jakis domowy sposob na odblokowanie z tego co mi powiedzieli. Narazie kombinuja. Jesli czegos wiecej sie dowiem to dam znac:)
Pozdrawiam:)
Posiadam wlasnie taka furke jak opisujecie w temacie i oddalem go do odblokowania. Probuja cos zrobic z modulem, niby istnieje jakis domowy sposob na odblokowanie z tego co mi powiedzieli. Narazie kombinuja. Jesli czegos wiecej sie dowiem to dam znac:)
Pozdrawiam:)
- skin_domin
- Świeżak
Juz jest do niej power commander.... Poszukaj na angielskich sklepach,ewentualnie w niemcowni.
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
Koval135 napisał(a):Juz jest do niej power commander.... Poszukaj na angielskich sklepach,ewentualnie w niemcowni.
Ciekawe jaka cena? Ja widziałem na jakiejś stronie zestaw 150cmm, jakieś turbo (nie wiem czy to prawda).
YZF R-125
-
69Kid - Świeżak
Koval135 gdzie kupiłeś rs tuono? jak dla mnie świetny motorek, ale nigdzie go nie moge znaleźć?
a co to yzf r125, mocno odstaje mocą od 2 suwów? bo wygląd, dzwiek wszystko super, ale podobno o jakieś 30% słabszy od takiej rs 125
a co to yzf r125, mocno odstaje mocą od 2 suwów? bo wygląd, dzwiek wszystko super, ale podobno o jakieś 30% słabszy od takiej rs 125
- oczopek
- Świeżak
YZF ma 15 km (blokowana, a narazie ciężko o zdjęcie). RS odblokowana ma ok 30km (+/-) więc jest duża różnica.
-
Jak sie nie myle kosztuje 280 funtów.Widzialem jeszcze kity Big Bore 150 cc,i Malossi 170 i jakis 190 cc.Moim zdaniem z power commanderem,takim malossi 170 cc i wydechem akrapa czy leo vince bedzie mial ponad 20 kucy.
Moja tuono odkupilem od kumpla,sprowadzona z francji.Jak zrobie prawko pojdzie do sprzedania
Moja tuono odkupilem od kumpla,sprowadzona z francji.Jak zrobie prawko pojdzie do sprzedania
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości