Ubezpieczenie moto
• Strona 1 z 1
Ubezpieczenie moto
Cześć!
Gdzie ubzepieczacie swoje motocykle? PZU zaporponował mi 13%. Macie wiedzę czy dla >25lat ktoś ma lepsze warunki? Dziwne, ale PZU nie pytał czy moto jest nowe, jaka marka, silnik... nic. Jakby była jedna stawka 13% i cześć...
Pzdr
Gdzie ubzepieczacie swoje motocykle? PZU zaporponował mi 13%. Macie wiedzę czy dla >25lat ktoś ma lepsze warunki? Dziwne, ale PZU nie pytał czy moto jest nowe, jaka marka, silnik... nic. Jakby była jedna stawka 13% i cześć...
Pzdr
DL1000 -> Yamaha MT01 -> Hayabusa
-
Hube - Świeżak
Re: Ubezpieczenie moto
Hube napisał(a):Cześć!
Pzdr
Ja mam pakiet OC, AC, NNW, Assistance w Allianzie - 8,6% wartości pojazdu składka...
Black Wind always follows
Where my white horse rides
-
Wiewiór81 - VIP Ścigacz.pl
Wiewiór81 napisał(a):Ja mam pakiet OC, AC, NNW, Assistance w Allianzie - 8,6% wartości pojazdu składka...
hmm to dziwne mi allianz zaproponowal ponad 15% wartosci motorka za AC bez OC
a moze ty kupowales nowy motocykl i dlatego taki pakiet w korzystanej cenie dostales ????
Proces ewolucji by lukas... najpierw rowerek z kolkami bocznymi pozniej normalny rowerek a dalej fz6 fazerek
-
lukas00 - Świeżak
Wiewiór81 napisał(a):Hube napisał(a):Cześć!
Pzdr
Ja mam pakiet OC, AC, NNW, Assistance w Allianzie - 8,6% wartości pojazdu składka...
Wiewiór81, pewnie w najbliższą środę podpiszę zamówienie na nowego VStroma (odbiór styczeń)

Pozdro
-
Hube - Świeżak
Jak policzyłem w Allianz'ie samo AC to też mi wyszło ok. 13%, a jak do nich napisałem, z pytaniem o pakiety, to mnie odesłali do nich: www.voxen.pl . Tam się zapytali, jaka wartość, jaki region i czy mam zniżki w AC (nie mam) i wyliczyli mi komplet ubezpieczeń na 7,5% wartości.
- cman
- Świeżak
Hube napisał(a):Wiewiór81, pewnie w najbliższą środę podpiszę zamówienie na nowego VStroma (odbiór styczeń)![]()
![]()
i od nowego sezonu będę miał problem ubezpieczenia. Ty w Alianzie zjawiłeś się osobiście czy może jakiś agent znał jakieś triki? A może masz max zniżek? Ubezpieczałeś przy zakupie nowego moto czy używki? Miałeś jakieś dodatkowe zniżki za np. zabezpieczenia czy inne sztuczki? Dużo pytań ale i dużo kasy za to ACiOC... VStroma zamawiam w W-wie, poradź gdzie w W-wie można kupić ciuchy skórzane na prawie 2 metry wzrostu???
Wszystko załatwiał za mnie salon Suzuki Jaskłowski. Dostałem i tak 20% składki wyżej za leasing (bo niby o leasingowane moto się mniej dba, phi). Nie mam żadnych zniżek, moto było nowe.
Skórzane ciuchy? Nie mam pojęcia, ja brałem tekstyle...

Ogólnie, poza paroma drobnymi zgrzytami, polecam salon Jaskłowski - obsługa o wiele milsza niż w PP, wszystko po koleżeńsku, z uśmiechem... a jak poszedłem do PP pytać o V-Stroma przed kupnem, to się na mnie z politowaniem patrzyli, że taki tani motocykl biorę... a jak przyszło do wybierania ciuchów, i powiedziałem, że nie kupię kurtki za 2 tys. tylko do 800 zł, to facet sobie poszedł i już nie wrócił... moja noga tam więcej nie postanie

A czemu jakieś zamówienie na V-Stroma i odbiór w styczniu? U Jaskłowskiego stoi jeden na salonie - wchodzisz, płacisz (podpisujesz leasing, kredyt) i wyjeżdzasz...
WR81
-
Dzięki Wiewiór81 za info. Rozmawiałem z salonem i ustawiłem się na środę... Dobrze, że wspomniałeś o leasingu bo nie brałem tego pod uwagę, ale ponoć i kredyt możne w 100% byc kosztem działalności. Will see.
Pozdro
Pozdro
-
Hube - Świeżak
Hube napisał(a):Dzięki Wiewiór81 za info. Rozmawiałem z salonem i ustawiłem się na środę... Dobrze, że wspomniałeś o leasingu bo nie brałem tego pod uwagę, ale ponoć i kredyt możne w 100% byc kosztem działalności. Will see.
Pozdro
Jeśli bierzesz pod uwagę leasing, polecam BRE Leasing - koszty mam nastepujące:
Pierwsza wpłata: 20%
Cena wykupu: 1%
Ilośc rat: 36
Całkowity koszt leasingu: 110,784%
Proponowali mi też:
Pierwsza wpłata: 20%
Cena wykupu: 19%
Ilość rat: 24
Całkowity koszt leasingu: 108,000%
Wydaje mi się, że to niezła oferta.
Ogólnie zrób tak. Dowiedz się o dokładną cenę moto wraz ze wszystkimi akcesoriami (DL650 jest w standardzie zupełnie "goły" - musisz dokupić płytę pod kufer, kufer, handbary, centralną podstawkę, podgrzewane manetki czy co tam jeszcze chcesz). Wyślij do 4-5 najwiekszych firm leasingowych zapytanie ofertowe. Wybierz najtańszą ofertę i rozeslij do pozostałych oferentów na zasadzie "firma X oferuje mi ofertę tańszą od Waszej o XXX pln, co możecie zaproponować na przebicie konkurencji?" Jak odpiszą ci inni, wyślij najniższą ofertę do tego pierwszego najtańszego oferenta, niech przebije.
Ja tak zszedłem Ze 136% do 110% wartości sprzętu.
Z wybranym leasingodawcÄ… idziesz do salonu suzuki i....

Na którą godzinę się umówiłeś? Może wpadnę się powymądrzać

-
w wracie podstawa oc to 145 zl po 60 % znizce kazali mi zaplacic 52 zeta podobno pzu ma najtaniej poszlem tam ale kazali mi przynosic wszystkie kwity z ubezpieczalni gdzie bylem wczesniej i olalem ich w nordea placilem 72 zeta ( oczywiscie na caly rok) a znowu samochod mam ubezpieczony w unica i tam chcieli za motocykl cos okolo 200 zl
lepiej sprawdzic gdzie taniej
lepiej sprawdzic gdzie taniej
PATRZ W LUSTERKO!
MOTOCYKLE SĄ WSZĘDZIE.
MOTOCYKLE SĄ WSZĘDZIE.
-
Lans - Świeżak
Witam.Dziś ubezpieczałem CBR 600 w PZU mam 21 lat i nie mam żadnych zniżek,zapłaciłem 160 zł PZU i 34 zł NW na cały rok.Mając 22 lata zapłacił bym 130 zł za PZU.Pojemnośc nie gra roli.Pozdrawiam 

Moja CBR i słysze muzykę wiatru 

-
wujas22 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości