jak odpalić skuter po zimie?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
jak odpalić skuter po zimie?
cześć mam kłopot z odpaleniem skutera po zimie, jak go najskuteczniej odpalić bo męczyłem się ponad pół godziny i tylko raz załapał ale po chwili zgasł. PROSZĘ O POMOC
- mati2123
- Świeżak
swiatla prz kopce nie maja do czynienia, z akumulatorkiem 100%racja
zawsze po zimie albo po dluzszym staniu z kopki odpalaj, mechanicy w ogole polecaja odpalac tylko z kopki
jezeli nie wycianales aku. na zime to odrazu go wywal
aku. laduj ladowarka (koszt40zeta) nie laduj prostownikiem!
zawsze po zimie albo po dluzszym staniu z kopki odpalaj, mechanicy w ogole polecaja odpalac tylko z kopki
jezeli nie wycianales aku. na zime to odrazu go wywal
aku. laduj ladowarka (koszt40zeta) nie laduj prostownikiem!
- talta
- Mieszkaniec forum
koledzy zapomnieli napisac ze czasami trzeba wyczyscic gaznik i sposcic z niego stara benzyne jest albo wezyk pod spodem gaznika albo srobka.
Wielu kozaków było i niektórym postawili tablice na cmentarzu. | Akcja społeczna bezpiecznej jazdy na motocyklu. | www.motozgon.pl
-
clico - Świeżak
Pfff... co to za pomysł z tym zeby nie ładować akumulatora prostownikiem...? Nigdy nie słyszałem o takim czymś jak ładowarka do akumulatora... Prostownik służy do ładowania akumulatorów, więc nie każcie mu kupować jakiś zbędnych rzeczy
Ciekawośc to pierwszy stopień do piekła,
a prędkośc to drugi :D
"I kto tu mówi ze moto nie ma duszy..."
-
Jonyl - Świeżak
talta napisał(a):moze i tak ale wole ladowac ladowarka bo na prostowniku mi poszly dwa akumulatory
moze trafilem na pechowe akumulatory albo cos nie wiem ale tak czy tak laduje ladowarka
I tu kolega ma racje bo chyba koledzy zapomnieli ze akumulator nalezy ladowac odpowiednim pradem o chodzi o amprery i dlatego ponizej ok10amper i akumulatory zelowe nalezy doladowywac ladowarka ktora daje slabszy prad a przezto laduje sie wolniej i bezpieczniej.
Niewolno szybko akumulatora ladowac to zabojcze dla niego.
Wielu kozaków było i niektórym postawili tablice na cmentarzu. | Akcja społeczna bezpiecznej jazdy na motocyklu. | www.motozgon.pl
-
clico - Świeżak
xD a mi sie ładuje 1 A a jak próbuje zapalić go z rozrusznika to podskakuje do 6. Ja tam prostownikiem ładowałem juz dużo razy i jakoś akumulator jest bardzo dobry. Nie ma co wymagać od chińskich akumulatorów
na jeden sezon sÄ… 

Ciekawośc to pierwszy stopień do piekła,
-
Jonyl - Świeżak
- mlodyFRYZJER
- Świeżak
ja ogolnie to wole zelowe to wogole juz inna klasa akumulatorow
teraz mam w magnusie 13am/h
Oczywiscie YUASA
teraz mam w magnusie 13am/h
Oczywiscie YUASA
-
clico - Świeżak
naładuj akumulator, sprawdź czy masz paliwo:) wyczyść swiece i sprawdź czy się ona nie zalewa... wogole co za dziecko napisało zeby nalać paliwa do swiecy, przecież i tak nie odpali bo bedzie zalana ;/ jak już to paliwo zalej strzykawką do gaźnika na otwartej przepustnicy od strony krućca.
a jak chcesz ładować akumulator to wsadź go sobie do lodówki:) naprawde!!!
jeżeli CI to nie pomoże to przeczyść gaznik i wyreguluj
a jak chcesz ładować akumulator to wsadź go sobie do lodówki:) naprawde!!!
jeżeli CI to nie pomoże to przeczyść gaznik i wyreguluj
- papciu17
- Świeżak
papciu17 napisał(a):jak już to paliwo zalej strzykawką do gaźnika na otwartej przepustnicy od strony krućca.
To pomoze bez czyszczenia gaźnika. Ja tak w swoim zrobiłem i pomogło. Skuter trochę na początku przerywał ale to normalne bo brudy musiał przepalić. No chyba że aku. Ale co z tym zrobić to już wiesz

"Panie władzo ma pan racje, niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość. Zdaje sobie sprawe z tego, że było to bardzo nie odpowiedzialne, że naraziełem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo, ale.....jechałem szybko, gdyż... lubie zapierd*lać!"
-
Zby$ - Świeżak
brudy przepalic pierwszy raz slysze aby brudy zmiescily sie w dyszy gaznika
kolego zapoznaj sie najpierw z zasada dzialania gaznika a potem niepisz takich bzdur.
jak masz brudy w gazniku a dokladnie w dolnej czesci gaznika to one zatykaja dysze i nic ci niepomoze tylko rozebranie naczesci i sprezone powietrze razz na jakis czas mozna sposcic stara benzyne z gaznika specjalnym wezykiem od spodu lub srobka.
kolego zapoznaj sie najpierw z zasada dzialania gaznika a potem niepisz takich bzdur.
jak masz brudy w gazniku a dokladnie w dolnej czesci gaznika to one zatykaja dysze i nic ci niepomoze tylko rozebranie naczesci i sprezone powietrze razz na jakis czas mozna sposcic stara benzyne z gaznika specjalnym wezykiem od spodu lub srobka.
-
clico - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości