MOJE R6 po zimie
• Strona 1 z 1
MOJE R6 po zimie
Poprostu zlekcewazylem sobie zimowy czas
i nie spuscilem paliwa z gaznikow akumulator lezy odpalilem od auta na zegarach anomalie migajaca lampka od samrowania malo tego po ujechaniu kilometra do 1,5 kilometra gasnie jade 1 2 3 wyzsze obroty i jakby braklo paliwa i gasnie czy moze to byc woda w gaznikach i jesli tak to czy da sie ja jakos zlikwidowac bez rozkrecania przy moto (nienawidze grzebac niepotrzebnie) prosze o jakies rady

- Przemooz
- Świeżak
A kiedy robiłeś serwis ?
zawory, gaźniki, świece, filtr powietrza ?
Ostrzegam że wyjęcie gaźników z R6 jest prze.....chlapane, szczególnie rozkręcenie opasek na króćcach od gaźników. Ampul 3 (z tego co pamiętam) i ten wspaniały brak dostępu.
Zacznij od filtra powietrza i świec.
zawory, gaźniki, świece, filtr powietrza ?
Ostrzegam że wyjęcie gaźników z R6 jest prze.....chlapane, szczególnie rozkręcenie opasek na króćcach od gaźników. Ampul 3 (z tego co pamiętam) i ten wspaniały brak dostępu.
Zacznij od filtra powietrza i świec.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
No wlaśnie nie robilem od kad go mam czyli od zeszlego roku w zeszlym roku jak go kupilem to tylko wymienilem olej i filtr od oleju nasmarowalem lancuch i tyle jezdzil dobrze pod koniec sezonu zaczol brzeczec lancuszek rozzadu i teraz bende wymieniac moj ojciec jest dobrym mechanikiem samochodowym tak ze mysle ze porazdzimy sobie z wymiana lancuszka zawory w samochodzie umie ustawic to i w motorze chyba bedzie umial tak mysle
do filtra nawet ni ezagladalem a tym bardziej do swiec to moje 1 moto i niechce w nim pokopac

- Przemooz
- Świeżak
Przemooz napisał(a):do filtra nawet ni ezagladalem a tym bardziej do swiec to moje 1 moto i niechce w nim pokopac
Czyli nie serwisujesz go, żeby nie zepsuć. Dobre

http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
No jest to jakis sposob postepowania.
Tyle ze jak nie chciales go serwisowac to trzeba bylo spuscic paliwo z gaznikow, bak do pelna, aku na ladowarke i byloby wszystko OK.
Teraz trzeba zmienic paliwo w baku, wyczyscic gazniki, sprawdzic luy zaworowe, kupic nowa baterie i bedzie hulac.
Tyle ze jak nie chciales go serwisowac to trzeba bylo spuscic paliwo z gaznikow, bak do pelna, aku na ladowarke i byloby wszystko OK.
Teraz trzeba zmienic paliwo w baku, wyczyscic gazniki, sprawdzic luy zaworowe, kupic nowa baterie i bedzie hulac.
- Adam M.
- VIP Åšcigacz.pl
Przemooz napisał(a):a ten filtr powietrza to ise czysci jakos czy wymienia na nowy?
Jeśli masz mało zabrudzony to możesz go wyczyścić np. przedmuchując go pod dużym ciśnieniem ze sprężarki bądź zdjąć tą gąbkę i umyć ją dokładnie w mydle, jednakże jeśli ty nie robiłeś w ogóle serwisu to lepiej go wymień na nowy
- lachos R6
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości